خبرگزاري شبستان-مازندران؛ آیین نخل گردانی از پرجاذبه ترین آیین های عاشورایی و یکی ديگر از مراسم سنتي مازندراني ها جهت نشان دادن ارادت خود به حضرت امام حسین(علیه السلام) و یاران آن حضرت در ماه محرم به شمار می آید که هرساله با شکوهی خاص برگزار می شود.
نخل گردانی به صورت جلوه ای از معنویت عاشورایی، توسط عاشقان به قافله سالار شهیدان امام حسین(علیه السلام) همه ساله طبق سنتی دیرینه با فرارسیدن ماه محرم در مازندران انجام می شود و به راستی که تنها راه نجات اندیشه و حرکت حسینی است و شیوه های عزاداری همه راهی برای رسیدن به دریای بیکران و قدسی اباعبدالله الحسین(علیه السلام) است.
نخل:
نخل نوعی تابوت چوبی است و حالتی قوس و محراب مانند بر بالای نخل قرار دارد که با پارچه های سبز رنگ که رنگ نمادین ائمه اطهار (علیهم السلام) است و پارچه های سیاه را که به عنوان نمادی از عزا محسوب می شود بر آن می پوشانند و توسط چند نفر حمل می شود و نوعی مراسم معنوی و با اهمیت شمرده می شود.
فلسفه ساخت نخل:
فلسفه ساخت نخل و اجرای مراسم آئینی آن جهت شبیه سازی سمبلیک تابوت پیکر حضرت محمد(صل الله عليه وآل وسلم) به ویژه برای امام حسین (علیه السلام) که پیکر پاک و مطهر آن بزرگوار و یاران صدیقش پس از عاشورا بر زمین غرقه به خون و تفتیده کربلا ماند و تشییع و به خاک سپرده نشده بود بسیار بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
آری به جرات می توان گفت بیشترین استفاده از نخل در مراسم روز عاشوراست و اینگونه مراسم آئینی برای بقا و تداوم از نسلی به نسل دیگر، نیاز به معرفی بیشتر توسط اصحاب رسانه و مسئولان مربوطه دارند.
پایان پیام/
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما