دفتر هماهنگی دانشگاه ها و مراکز تحقیق و توسعه صنایع استان مرکزی راه اندازی شد

خبرگزاری شبستان: دفتر هماهنگی دانشگاه ها و مراکز تحقیق و توسعه صنایع استان مرکزی (7 آبان) در جریان برگزاری نخستین همایش «کنترل و ابزار دقیق» راه اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، نخستین همایش کنترل و ابزار دقیق امروز با حضور استاندار مرکزی و جمعی از مسئولان و اساتید دانشگاه و مسئولان صنعت در استان مرکزی با هدف تعامل و ارتباط هر چه بیشتر صنعت و دانشگاه با یکدیگر برگزار شد و در جریان این همایش دفتر هماهنگی دانشگاه ها و مرکزی تحقیق و توسعه صنایع استان مرکزی در دانشگاه صنعتی اراک راه اندازی شد.

 

پروفسور علی خاکی صدیق، رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در این همایش با تسلیت به مناسبت شهادت امام حسین علیه السلام گفت: ارتباط هر چه بیشتر بین صنعت و دانشگاه سبب پیشرفت روز افزون جامعه اسلامی ایران می شود.

وی با اشاره به اهمیت و ضرورت بهره گیری از ظرفیت های دانشگاه و صنایع، بیان کرد: این امر سبب بهبود فعالیت ها، استفاده حداکثری از منابع، بالا بدن راندمان کاری و کاهش آلایندهای کارخانه ای می شود.

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به صنعتی و دانشگاهی بودن استان مرکزی ادامه داد: استان مرکزی ظرفیت های خوبی را در این زمینه دارد و به دلیل اینکه در مرکز کشور و نزدیک به پایتخت قرار دارد می تواند تعامل گسترده ای با همه دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های بزرگ پایتخت داشته باشد.

پروفسور خاکی صدیق در ادامه سخنانش مطالعه و پژوهش را به عنوان یک وظیفه برای دانشگاه ها دانست و اظهار کرد: مطالعه و پژوهش به عنوان یک وظیفه دانشگاه ها در زمینه تحلیل و طراحی سیستم های کنترل در دهه های آینده همانند دهه های گذشته در توسعه پایدار و حضور در فضای بسیار شدید رقابتی آینده موثر است.

وی همچنین به فعالیت های که دانشگاه می تواند در رابطه با همکاری با صنعت انجام دهد، گفت: محور اول ارتباط با حلفه های کنترل است که می توانیم بر روی سیستم های نترل اتوماسیون عمومی و بهینه سازی حلقه های اتوماسیون موجود مطالعه و کار کنیم.

این مقام مسئول ادامه داد: بحث دیگری مدل سازی و پیش بینی نرم افزاری و پارامترهای مهم برای مدیریت رفتارهای آینده، کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت است که می توانیم در این زمینه عیب یابی و پیش عیب یابی برای کاهش صدمات ناشی از عیب و خطاها ی مهم در سیستم را بررسی وکنترل کنیم.

رئیس دانشکاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی ادامه داد: دانشگاه می تواند در آموزش های تخصصی در تمام زمینه های کنترل اتوماسیون در خدمت صنایع بوده و ارتباط خوبی در این زمینه برقرار کنیم.

 

پروفسور خاکی صدیق در بخش دیگری از سخنانش سیستم های کنترل فرآیند های صنعتی، کنترل فرآیند های شیمیایی، انواع نیروگاه ها و مجتمع های پتروشیمی با صدها حلقه کنترل، کنترل سیستم های مخابراتی و مهندسی پزشکی را از مهمترین کاربردهای مهندسی کنترل عنوان کرد، و ادامه داد: برای طراحی سیستم های کنترل در آینده با توجه به منابع و مسائل زیست محیطی بحث فناوری های سبز و نقش کنترل در آن بسیار ضروری است.

اتصال صنعت و دانشگاه باید از طریق شرکت های داخلی باشد

دکتر امیر حسین دوائی مرکزی، معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در این همایش با اشاره به اینکه امروز صد در صد دانشگاه های ما به صنعت متصل هستند، بیان کرد: این اتصال و ارتباط از طریق صنایع خارجی است و ما باید تلاش کنیم که این ارتباط و اتصال از طریق صنایع داخلی انجام شود.

وی بیان کرد: نباید بگوییم که ارتباط صنعت و دانشگاه را برقرار کنیم بلکه بیاید بگویم می خواهیم با ارتباط صنعت داخلی با دانشگاه بومی سازی کنیم.

 

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت ایران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه ایران از منظر آموزش عالی و تولید علم در جایگاه خوبی قرار دارد، ادامه داد: ایران رتبه 19 تا 34 جهان را داراست و تلاش برای ارتقاء بیشتر این رتبه امری ضروری است.

 

دکتر محسن نجفی، قایم مقام دانشگاه صنعتی اراک و رییس همایش کنترل و ابزار دقیق استان مرکزی نیز در این همایش ضمن تقدیر از حضور گسترده مسئولان صنایع و دانشگاهیان در این همایش گفت: ایران معدنی از فرصت ها است که باید از تمام ظرفیت های آن برای توسعه هرچه بیشتر کشور بهره برد.

پایان پیام/

 

کد خبر 413614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha