به گزارش خبرگزاری شبستان آغاز مراسم عزاداری در پاکستان بدین گونه است که چند روز قبل از فرا رسیدن ماه محرم ، هیئت های عزاداری با نصب پوستر و بنرهایی در معابر عمومی ، محل برگزاری مراسم عزاداری در ایام محرم را به اطلاع عموم مردم میرسانند.
دیوارهای مساجد و حسینه ها پوشیده از پارچه ها و پرچم های سیاه می شود و در جای جای شهرها و مناطق مختلف پاکستان می توان به خوبی آمدن ماه محرم را احساس کرد .
یکی از سنتهای رایج مردم پاکستان در آستانه ماه محرم ، برافراشتن بیرقهای سیاه در مکانهای عمومی ، مساجد و مکانهای مذهبی است و از این طریق آمدن ماه عزا و ماتم به مردم این کشور اعلام می شود .
با آغاز ماه محرم مردم مسلمان پاکستان با به تن کردن لباس سیاه و برپایی مراسم عزاداری در حسینیهها اهتمام زیادی برای برگزاری مراسم عزای سالار شهیدان میکنند و سعی می کنند این مراسم نسبت به سال گذشته با شکوهتر و پرشورتر برگزار شود
حسینه ها و مساجد در این ایام پرفیض و برکت پر از عاشقان امام حسین و اهل بیت (ع) می شود . در ابتدای مراسم سخنرانان به ایراد سخن می پردازند وگوشه هایی از واقعه کربلا و فلسفه شهادت امام حسین را بیان می کنند .
یکی از روشهای جالب سخنرانان در پاکستان ایجاد شور و هیجان در میان مردم است . سخنرانان مذهبی نیز از این امر استثنا نیستند و سعی می کنند با بیان شورانگیز و رسا قلب و روح شنونده را به تحرک وادارند به نحوی که سخنران در میان سخنانش از مردانگی شجاعت ایمان پرهیزگاری و تقوای امام حسین و دیگر ائمه معصومین سخن می گوید و از مردم هم با لحنی شیوا میخواهد نظرشان را درباره آن اعلام کنند . مردم نیز با بلند کردن دستانشان و ادای کلمات متفاوت گفته های سخنران را تایید می کنند .
مجلس زمانی به اوج خود می رسد که یک نفر در میان جمعیت با صدای بلند و رسا کلمه " نعره حیدی " را به صورت کشیده سر می دهد و حاضرین نیز در واکنش " یا علی مدد" می گویند .
حضور جوانان در جای جای مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین به وضوح به چشم می خورد و این عشق و اردات والهانه جوانان این کشور اسلامی را به امام حسین (ع)و یاران باوفایش در صحرانی نینوا نشان می دهد .
در پاکستان مجلس عزا و سوگ مختص شیعیان نیست بلکه برادران اهل تسنن نیز یاد و خاطره شهدای کربلا را گرامی می دارند در این نوع مراسمها مصیبیتهای تحمیل شده بر امام حسین و اهل بیتش و همچنین یاران باوفایش از سوی یزیدیان بیان می شود
نوحه نقش مهمی در ایجاد شور حسینی در میان عزاداران در پاکستان دارد ، تاریخ نوحه خوانی و مرثیه سرایی در پاکستان ریشه ای طولانی دارد و البته نوحه به زبان اردو که بخش اعظمی از این زبان به صورت کلمات فارسی است از زیبایی وصف ناپذیری برخوردار است .
در ایام دهه اول محرم نمایشگاههای مختلف فرهنگی با موضوع محرم در اطراف مراکز مذهبی و آموزشی برگزار می شود
در کشور مسلمان و همسایه ما پاکستان مراسم مخصوص عزاداری برای بانوان نیز در خانه ها مراکز مذهبی و منازل مسکونی برگزار می شود و اعضای یک خانواده پاکستانی سعی می کنند با دعوت از سخنران و یا عالم دین با برپایی مراسم عزا و ماتم مراسم عزاداری را برگزار کنند .
پاکستانیها همچنین اعتقاد قلبی به نذ رو نیاز در ایام محرم دارند و بدون هیچ چشم داشتی و تنها برای نشان دادن عشق و ارادت خود به اهل بیت و امام حسین (ع) دیگهای بزرگ غذا را پس از طبخ در میان عزاداران تقسیم می کنند .
یقینا معنویت مراسم عزاداری امام حسین ( ع) در دل و جان این مردم مومن و متدین نقش بسته است هر چند گروهکهای تکفیری و دشمنان اهل بیت (ع) این روزهها با تنیدن تارهای عنکبوتی خود سعی می کنند با تهدید اقدامات تروریستی جلوی عزداری را بگیرند اما شاید با دیدن این شور و شوق وصف ناپذیر بلاخره مایوس شده و از حرکت های شیطانی خود دست بکشند .
پایان
نظر شما