به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، حمیدرضا ترقی، عضو و دبیر شورای مرکزی کمیته امداد امام خمینی(ره) در مراسم بزرگداشت اولین سالگرد ارتحال حاج حبیبالله عسگراولادی، نماینده فقید ولی فقیه در کمیته امداد که عصر امروز(6 آبان) در مهدیه رشت برگزار شد، با ادای احترام به شهدای دشت کربلا، اظهار کرد: مرحوم آیت الله مهدوی کنی و حاج حبیبالله عسگراولادی دو مخلص در تقوا، صداقت و مجاهد راه انقلاب اسلامی بودند که همواره نام و یادشان را باید گرامی داشت.
وی با بیان اینکه این بزرگواران صادقانه، خالصانه و مجاهدانه در راه تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی تلاش و مجاهدت کردند، از تلاش کسانی که با برگزاری چنین مراسمهایی زمینه واکاوی شخصیت الگویی این بزرگواران را فراهم میکنند، قدردانی کرد.
ترقی با تاکید بر اینکه پیام ارزشمند مقام معظم رهبری برای این دو شخصیت بزرگوار کفایت میکند تا جایگاه و موقعیت آنان را در انقلاب اسلامی و پس از آن درک کنیم، تصریح کرد: یکی از نقاط اشتراک این دو بزرگوار تلاش در جهت وحدت بین نیروهای اصولگرای کشور بود.
وی گفت: همت والای این دو شخصیت توانسته بود نقش بسیار موثری در تحکیم وحدت و انسجام نیروهای انقلابی و اصولگراها ایجاد کند.
ترقی در ادامه بر پیمودن جدی راه این دو عزیز با وحدت و انسجام در عرصههای مختلف سیاسی و انقلابی کشور تاکید کرد و افزود: پس از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، دیگر در کشور شخصیتهایی که حلقه اتصال انقلاب اسلامی با نظام جمهوری اسلامی امروز باشند، زیاد نداریم.
وی با اشاره به اینکه افراد مهم انقلاب یا به شهادت رسیدهاند و یا از دست رفتهاند، برگزاری چنین مراسمهایی را برای دستیابی نسل جوان به خصوصیات آنها ضروری دانست.
ترقی در ادامه به دیدار مقام معظم رهبری با خانواده مرحوم عسگراولادی اشاره و اذعان کرد: مقام معظم رهبری در این دیدار نیم ساعته چنان ابعاد شخصیت مرحوم عسگراولادی را زیبا و عمیق مورد تجریه و تحلیل قرار دادند که درسهای ارزشمندی داشت.
مقام معظم رهبری؛"عسگراولادی سه خصوصیت برجسته تدیّن، تخلّق و تفکر داشت"
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری سه خصلت مهم تدین، تخلق و تفکر ایشان را مورد تاکید قرار دادند، اظهار کرد: مانند مرحوم عسگر اولادی، سیاست مداری که تدین در دین داشته و در راستای ارزشهای الهی گام بردارد، زیاد نداریم.
ترقی در خصوص ویژگی بارز مرحوم عسگر اولادی، بیان کرد: مرحوم کسی بود که با تلاش و خستگی ناپذیر بودنش، حضور مستمر در عرصههای سیاسی و با همه فشارهای موجود همواره در تدین، تقوا و ارزشهای دینی اش خللی وارد نشد.
آیت الله مهدوی کنی عمارگونه در مسیر سیاسی جامعه عمل کرد
وی با تاکید بر اینکه کسی که وارد سیاست میشود از اخلاق فاصله میگیرد، اضافه کرد: آیت الله مهدوی کنی نیز انسانی سیاسی، معلم اخلاق، تقوا، با بصیرت، تیزهوش، تیزبین و دوراندیش بود که عمارگونه در مسیر سیاسی جامعه عمل کرد و اینگونه بودن ویژه گیهایی است که در کمتر کسی دیده می شود.
ترقی تصریح کرد: با داشتن چنین الگوهایی میتوان گفت پس میشود در اوج فعالیتهای سیاسی، تقوا و اخلاص را نیز حفظ کرد.
وی "اخلاق" را ویژگی دیگر مورد تاکید مقام معظم رهبری در خصوص مرحوم عسگراولادی دانست و اذعان کرد: مرحوم عسگراولادی اخلاق منصفانهای داشتند که دوست و دشمن نمیتوانست از ایشان ایرادی بگیرد.
ترقی اظهار کرد: مرحوم عسگراولادی حقیقتا اهل تفکر بوده و بدون تدبر و تحقیق حرف نمیزد.
وی با اشاره به اینکه خداوند توفیق مسلط بودن به قرآن را به ایشان داده بود، افزود: مرحوم قدرت تفسیر بسیار قوی از قرآن داشته و فهمش از قرآن و نکته گیری و برداشتهایی دقیق و ظریف ایشان از آیات قرآن بسیار بالا بود و مخاطب هرگز خسته نمیشد.
ترقی در ادامه در تجریه و تحلیل 80 سال زندگی مرحوم عسگراولادی، مبارزات ایشان را به شش دوره تقسیم کرده و گفت: مرحوم به عنوان رابط امام خمینی(ره) با مراجع و هیاتهای مذهبی بود تا زمینه سازی برای مقابله با سیاستهای رژیم ستم شاهی را فراهم کند.
وی همچنین در ادامه به مرور دوران مبارزاتی مرحوم عسگراولادی قبل از انقلاب(دوران تجربه)، دورات اسارت(تعلیم) و بعد از انقلاب (ثمرگیری از انقلاب و تجدید مبارزه با مبارزان سیاسی و حزبی و مبارزه با فقر) پرداخت.
پایان پیام/
نظر شما