۱۵۰ رباعی عاشورایی به چاپ می‌رسد

خبرگزاری شبستان :جواد شرافت از گزینش ۱۵۰ رباعی عاشورایی از شاعران معاصر كشورمان خبر داد و گفت: این مجموعه با عنوان «همواره حسین (ع)» تا چند روز آینده منتشر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،سید جواد شرافت شاعر آیینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری با بیان این كه مجموعه رباعی «همواره حسین (ع)» را به تازگی آماده انتشار كرده است، اظهار كرد: عنوان این مجموعه برگرفته از رباعی سید حسن حسینی (عالم همه خاك كربلا بایدمان / پیوسته به لب خدا خدا بایدمان / تا پاك شود زمین ز ابنای یزید / همواره حسین مقتدا بایدمان) است كه به زودی چاپ و در بازار كتاب عرضه می‌شود.

این شاعر آیینی با اشاره به این كه قالب رباعی، قالبی است كه می‌تواند حماسه، مظلومیت و پیام عاشورا را به مخاطب به خوبی منتقل كند، گفت: از بین بیش از یك هزار رباعی عاشورایی، حدود ۱۵۰ رباعی را انتخاب كردیم كه در این اشعار، آثاری از قیصر امین‌پور، سید حسن حسینی، محمدعلی مجاهدی (پروانه)، جلیل صفر بیگی و بسیاری دیگر از شاعران مطرح كشور وجود دارد.

وی با بیان این كه تاثیرگذاری هنر شعر در هنرهای زبانی و مكتوب به خصوص در میان فارسی زبانان بسیار مشهود است، عنوان كرد: در فضای شعر آیینی و بیان ارزش‌های دینی و الهی این تاثیرگذاری، دوچندان می‌شود و حضرات معصومین (ع) نیز تاكید ویژه‌ای بر شعر متعهد و سالم داشته‌اند.

شرافت ادامه داد: همچنین خداوند مرز بین شاعر متعهد و غیر متهد را در آیه‌های پایانی سوره شعرا تشریح می‌كند. نخستین شعر‌ها درباره عاشورا نیز‌‌ همان رجزهایی بوده كه توسط امام حسین (ع) و یارانش گفته شده است.

این شاعر خاطرنشان كرد: در ایام ماه محرم و شهادت امام حسین (ع) در محافل و مجالس عزاداری بخش اعظمی از فضا را شعر بر دوش می‌كشد و شعر در پارچه‌های سیاهی كه بر در و دیوار شهر قرار می‌گیرد هم نقش دارد. به نوعی می‌توان گفت مردم این روز‌ها با شعر عاشورا درگیر هستند.

وی با تاكید بر این كه شاعر ولایی و عاشورایی باید به لحاظ معرفتی خود را تقویت كند، گفت: یك نگاه این است كه عاشورا تمام شد و باید تنها بر مظلومیت امام حسین (ع) و یارانش گریست، اما نگاه دیگری هم وجود دارد كه امروز می‌توانیم عاشورا را ببینیم و راه و رسم زندگی را از این واقعه یاد بگیریم و زندگی امروزمان هم باید عاشورایی باشد.

شرافت گفت: باید در كنار تقویت مسائل ادبی شعر به تقویت مضامین هم بپردازیم و با زندگی سید الشهدا و نظرات و آرمان‌های ایشان آشنا شویم. اگر عمیق‌تر به دنبال این موضوع برویم، سوژه‌های فراوانی هست كه در اشعار می‌توانیم به آن‌ها پردازیم.

پایان پیام/

کد خبر 413317

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha