به گزارش خبرنگار خبرگزای شبستان از بیرجند، علی هاشمی امروز(6 آبان) در مراسم افتتاح یکی از غرفه های حرفه آموزی زندان مرکزی بیرجند اظهارکرد: یکی از وظلایف سازمان زندان ها نگهداری از زندانیان است و حدود 98 درصد اعتبارات سازمان در این بخش هزینه می شود.
وی با بیان اینکه یکی از رسالت های سازمان زندان ها اصلاح و تربیت است، افزود: اما در این رابطه هیچ اعتباراتی وجود ندارد و در عین حال بحث های تربیتی و فرهنگی با جدیت در زندان های خراسان جنوبی انجام می شود.
معاون سلامت، اصلاح وتربیت اداره زندانهای خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه موضوعات فرهنگی، هنری و ورزشی با محوریت قرآن و نماز در زندان برگزارمی شود، گفت: در حال حاضر 22 روحانی در زندان استان برای اقامه نماز جماعت حضور دارند.
هاشمی با اشاره به اینکه اشتغال و حرفه آموزی به شکل جامع و کامل در زندان فعال است، بیان کرد: امسال در بخش حرفه آموزی سهم این سازمان یک هزار و 871 نفر بوده که درشش ماه نخست سال جاری یک هزار و 216 نفر گواهینامه حرفه آموزی اخذ کرده اند.
وی تعداد شرکت کنندگان در برنامه های حرفه آموزی را از ابتدای سال یک هزار و 434 نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد 969 نفر در آموزن های مربوطه شرکت کرده و تعداد و 832 نفر موفق به اخذء گواهینامه شده اند.
وی با بیان اینکه تاکنون 63 دوره حرفه آموزی در سطح زندان های استان برگزار شده است، ادامه داد: از این تعداد 28 دوره در زندان مرکزی بیرجند برگزار شده است.
به گفته وی در بخش اشتغال مولد سهم این اداره کل زندان ها و اقدامات تامینی خراسان جنوبی از برنامه های ابلاغ شده توسط سازمان مرکزی 580 نفر بوده که در شش ماه نخست سال جاری 100 درصد آن محقق شده است و تعداد 583 نفر از زندانیان در بخش های صنعتی، کشاورزی، عمران، خدمات درامد زا و اعزم به کار دارای اشتغال مولد وپایدار هستند.
هاشمی با بیان اینکه 900 نفر در بخش های صنایع دستی و خدمات غیر درآمد زا مشغول فعالیت هستند، یادآور شد: در مجموع یک هزار و 483 نفر در سطح زندان های استان دارای اشتغال مولد و غیر مولد هستند.
وی گفت: در سال جاری طی انعقاد تفاهم نامه ای همکاری با جهاد کشاورزی مقرر شده است که به یک هزار و 320 نفر زندانی آموزش های حرفه آموزی توسط جهاد کشاورزی داده شود.
وی با تاکید بر اینکه در فرآیند تکمیلی اصلاح و تربیت زندانیان موضوع مراقبت بعد از خروج نیز توجه شده است، بیان داشت: باید با اعطای وام و زمینه اشتغال زندانیان بعد از خروج مورد توجه قرار گیرد تا دوباره بازگشت به زندان نداشته باشند.
هاشمی با بیان یانکه در سال گذشته در زمینه مرقبت بعد از خروج زندانیان 638 میلیون تومان اعتبار داشته ایم، گفت: اما متاسفانه در سال جاری به 100 میلیون تومان کاهش یافته است که 50 میلیون تومان را سازمان و مابقی را بانک های عامل پرداخت کرده اند.
وی یادآورشد: بر اساس بررسی های انجام شده بندهایی که درآن مشاوره و روان درمانی صورت می گیرد برگشت زندانیان بعد از خروج چهار درصد است اما بند های این خدمات مشاوره در آن ارائه نشده متاسفنه برگشت مجدد به زندان 45 درصد است.
پایان پیام/
نظر شما