محمدحسین شفیعی، مدیر کل ارشاد قزوین در بازدید از خبرگزاری شبستان، درباره تمرکز منابع و امکانات در کلان شهرها که موجب تلف شدن استعدادهای فرهنگی-هنری در شهرستان ها شده است، گفت: در این زمینه دو نگاه وجود دارد. اول آن که وضعیت امروز را با گذشته مقایسه کنیم که در این صورت، تخصیص اعتبار برای نهادهای فرهنگی شهرستان ها در دوره اخیر با گذشته قابل مقایسه نیست. اما از سوی دیگر شرایط کنونی با وضعیت مطلوب فاصله بسیار دارد و همچنان مراکز فرهنگی کشور، بخش اعظم بودجه را به خود اختصاص می دهند.
وی به تمهیدات اداره ارشاد قزوین برای بازگرداندن هنرمندان قزوینی مقیم مرکز به استان، اشاره کرد و افزود: اخیراً همایش نویسندگان و هنرمندان قزوینی را با حضور جمع کثیری از دوستان غیر مقیم برگزار کردیم که در آینده به حضور بیشتر آن ها در استان می انجامد.
شفیعی ادامه داد: نکته جالب توجه درباره این همایش این بود که دوستان هنرمند غیر مقیم ، انتظار ارائه تسهیلات مالی برای آفرینش ادبی و هنری نداشتند و تنها فرصت به وجود آمده برای دیدار دوباره با دوستان قدیمی را مغتنم می شمردند.
مدیر کل ارشاد قزوین، در بخش دیگری از سخنان خود، هنرهای بومی از یاد رفته و برنامه ارشاد برای احیاء آن ها را مورد تأکید قرار داد: پیش از این، قزوین به عنوان مرکز خوشنویسی کشور شناخته شد تا از این پس دوسالانه های خوشنویسی کشور با محوریت این استان برگزار شود. هم چنین هنر تعزیه استان که واجد ارزش های منحصر به فرد فرهنگی است و خود به تنهایی مکتبی هنری محسوب می شود، در حال فراموشی بود و به همین منظور، در سال گذشته انجمن تعزیه را راه اندازی کردیم. هم چنین در این زمینه شهرداری قزوین به بازسازی تکیه ای برای تعزیه هم چون گذشته دست زده است و به طور کلی فعالیت ها برای احیاء این هنر بومی، با محوریت ارشاد در حال پیگیری است.
موازی کاری رایج در سیاستگذاری نهادهای فرهنگی چون ارشاد، حوزه هنری، میراث فرهنگی و ... موضوع دیگری بود که شفیعی درباره آن گفت: موازی کاری نهادهای فرهنگی که سابقه ای طولانی دارد، در 5 سال گذشته دغدغه اصلی ما بوده است که امیدواریم با تصویب سند توسعه فرهنگی استان که در استانداری در حال پیگیری است، حوزه کاری مراکز فرهنگی بیش از پیش شفاف شود.
وابستگی مطلق نهادهای فرهنگی رسمی به بودجه دولتی که به نوعی بی توجهی به مخاطب در تولید آثار فرهنگی هنری انجامیده، از دیگر موضوعات این گفت و گو بود. محمدحسین شفیعی گفت: باید پذیرفت که جاذبه فعالیت های فرهنگی هنری در میان مردم شهرستان ها آن چنان نیست و این مقوله هنوز جایگاه واقعی خود را در میان مردم نیافته است. در این موقعیت، گریزی از دریافت بودجه دولتی نیست اما باید توجه داشت که با تغییرات به وجودآمده، در آینده نیز نمی توان به طور صرف وابسته به بودجه ملی بود.
وی با اشاره به این که هنرهایی چون سینما و موسیقی نسبت به هنرهای تجسمی و دراماتیک از جایگاه مناسب تری نزد مردم قزوین برخوردارند، گفت: امروز در قزوین کنسرت های موسیقی با استقبال خوب مردم مواجه می شود و در حالی که تا 5 سال گذشته، هیچ آموزشگاه موسیقی در قزوین نبود، امروز حدود 10 تا 12 آموزشگاه در حال فعالیت اند.
شفیعی تئاتر استان قزوین را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: در اردیبهشت تئاتر قزوین که چندی پیش برگزار شد، به هنرمندان این عرصه گفتم که که از این پس باید با فاصله گرفتن از فضاهای روشنفکری، نمایش هایی مردمی را روی صحنه ببرند تا همچون سینما، به سوی استقلال مالی حرکت کنند.
مدیر کل ارشاد قزوین، مطالعه کتاب و عضویت در کتابخانه های عمومی استان قزوین را نیز به نسبت میانگین کشور، مثبت ارزیابی کرد و افزود: قزوین در این زمینه، جزو 5 استان برتر کشور است که البته این با وضعیت مطلوب بسیار فاصله دارد.
وی در پایان با پذیرش تأثیر دغدغه های مالی در غنای محتوای فرهنگی هنری آثارهنرمندان، گفت: برای حل این معضل، بیمه هنرمندان را در نظر گرفته ایم که به آرامش ذهنی و اطمینان خاطر اهالی فرهنگ و هنر کمک بسزایی می کند.
پایان پیام/
نظر شما