به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی ربیعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوال نماینده فلاورجان در رابطه با علت بی توجهی این وزارتخانه به بخش تعاون گفت: اگر در دنیا پرداختن به بخش تعاون یک ضرورت است برای ما به سبب همراستایی این بخش با فقر زدایی و تولید و توسعه و متناظر بودن با اهداف انقلاب و رهبری و امام خمینی دارای اهمیت ویژه ای است.
وی بیان اینکه: اولین روزهایی که به این وزارتخانه امده ام احساس نیاز به بازآفرینی و انگیزه بخشی را در دستور کار خودم قرار داده ام و در اولین ملاقات با مقام معظم رهبری که وی فرمودند جایگاه بخش تعاون جایگاه شایسته ای است فرمایشات و رهنمودهای معظم له را در دستور کار قرار دادم.
ربیعی گفت: با همه وجود یکی از راهکارهای جمع اوری نقدینگی کوچک برای سرمایه گذاری در کشور بخش تعاون است که متاسفانه این موضوع مغفول مانده است و من از مجلس در این زمینه طلب همکاری دارم.
وی با اشاره به اسیب شناسی بخش تعاون در دوران وزارت وی گفت: ما معتقدیم در بودجه ها باید بخش تعاون را کمی کرد.
وزیر تعاون تصریح کرد: یکی از مشکلات ما فقدان نظارت دقیق بر تعاونی ها، عضویت مقامات اجرایی و سیاسی در هیئت مدیره تعاونیها، عدم اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و قانون برنامه پنجم توسعه در حوزه تعاون و بی نظارتی و عدم رشد و نداشتن برنامه است که متاسفانه تعاونی ها را به این روز نشانده است.
وی ضعف نظام آموزشی و عدم هماهنگی بین سیاستهای معطوف به تعاونی ها و سایر دستگاهها را از دیگر اسیب های مورد شناسایی در بخش تعاون عنوان کرد: متاسفانه حوزه تعاون از اسیب های درونی نیز رنج می برد که نمونه ان کمبود سرمایه و منابع مالی پایین و نبودن اموزش، ضعف مدیریت و کارکرد نادرست نهادهای بالادستی تعاونیهاست.
ربیعی با تاکید بر اینکه در حد وسع خودم توانستم تحولاتی در تعاونی ها ایجاد کنم به بسته سیاستی خود که تقدیم دولت کرده است اشاره کرد این بسته می تواند در حوزه تعاون بسیار راهگشا باشد و نقش تعاونی ها در اقتصاد ملی را این بسته بیشتر می کند.
وی با بیان اینکه سالم سازی و مبارزه با فساد در بخش تعاون را از اولویت های اصلی ام قرار داده ام گفت: ایجاد اشتغال و سوق دادن اشتغال به بخش تعاونی و عدم مداخله و سیاست حمایت از تعاونیها را نیز از دیگر سیاستهایی بود که در این وزارتخانه در اولویت قرار دادم و مورد پیگیری قرار دادم.
همچنین سیدناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در توضیح سوال خود گفت: بحث بازنشستگان صنعت فولاد را که به وزیر تعاون واگذار شده است توضیح بدهند که چکار کرده اند این افراد به نان شبشان محتاج هستند و وزیر باید بداند که عمده مراجعه کنندگان ما بازنشستگان صنعت فولاد هستند.
وی ادامه داد: تعاون مهمترین مسیر برای جلوگیری از جمع شدن ثروت در دست افراد خاص و کارفرمایی مطلق شدن دولت است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر پولهای خردی در دست مردم است که اگر این پولهای خرد در قالب تعاونی ها جمع شود می تواند در راستای توسعه اقتصادی کشور موثر باشد.
لارگانی تاکید کرد: متاسفانه از ابتدای انقلاب یک متولی توانمند و دلسوز در بخش تعاونی ها نداشتیم.
وی گفت: ما بر اجرای قوانین ناظریم زیرا یکی از وظایف نمایندگان نظارت بر اجرای قوانین است و نقش بی بدیل تعاونی ها در حذف تورم و رکود نیز مشخص است.
وی تاکید کرد: سهم بخش تعاون از اقتصاد ملی در خوش بینانه ترین حالت 6 درصد بیشتر نیست این در حالی است که برخی از کارکنان این سهم را سه درصد عنوان می کنند و ما تا رسیدن به سهم 25 درصد که قانون پیش بینی کرده است راه طولانی داریم.
نماینده فلاورجان تاکید کرد: ما یا تعاونی ملی فراگیر فعال نداریم یا تعداد انها خیلی کم است.
ربیعی در بخش دوم سخنان خود گفت: من نیز اقای لارگانی مثل شما برای کارگران فولاد نگرانم و روزی که به این وزارتخانه آمدهام این کارگران 110 روز حقوق عقب افتاده بوده اند و امروز فقط 7 روز عقب هستند ولی خوشبختانه دیروز در کمیسیون اقتصادی دولت تصمیمات خوبی گرفته شد.
وی گفت: در حال حاضر بیش از 70 درصد اعتبارات بانکهای ما به بخش تعاونی ها داده می شود.
ربیعی تصریح کرد: در حالی که از قانون برنامه 5 ساله توسعه ما 56 درصد کسری رشد داریم، کیک اقتصاد کشور زیاد بزرگ نبوده است چگونه انتظار داشته اید که در سالی که رکود در کشور حاکم بوده است تعاونی ها رشد کنند.
وزیر تعاون تاکید کرد: ما کلینیک تعاونی درست کرده ایم که این کلینیک جایی است که باید در زمینه مشکلات تعاونی ها یعنی تعاونی هایی که زمین خورده اند و یا بحث مدیریت آنها کارهایی انجام می شود.
موسوی لارگانی در بخش دوم سخنانی خود گفت: ما در مورد تعاونی ها باید فعال بودن تعاونی ها را در نظر بگیریم اقای وزیر در جایی گفته اند 200 هزار تعاونی داریم اما معاون وی تعداد تعاونی های کشور را 130 هزار عنوان کرده است این در حالی است که ما با کمیت کار نداریم و فقط می خواهیم از وزارت تعاون کیفیت تعاونی ها را مورد توجه قرار دهیم.
پایان پیام/
نظر شما