به گزارش خبرگزاری شبستان برخورد غرب با اردوغان را می توان آن زمان بارانی ارزیابی کرد که رسانه های و مقامات آمریکایی و اروپایی صحبت های در خصوص دخالت یا هم کاری رژیم ترکیه با تروریست ها در سوریه داشتند. مناسبات اردوغان و همسایگان ترکیه نه تنها اکنون به نقطه صفر بحران نرسیده بلکه این کشور در چهار پایتخت خاورمیانه از جمله قاهره ، دمشق و طرابلس سفیر ندارد. در همین حال این کشور با حمایت از گروه اخوان المسلمین عملا خود را در گردآب مقابله با سعودی انداخته و قطر به عنوان یک " میکرواستیت " نیز نخواهد توانست آنکارا را از این بحران خارج کند.
ابعاد سیاسی بسیاری در خصوص آنچه در سیاست گذاری های اردوغان و علت های آن قابل بحث است اما آنچه بیش از گذشته امروز باید به آن توجه داشت استقلال مالی منطقه کردستان عراق خارج از چهارچوب بغداد بدون توجه به قوانین بین المللی است که رژیم ترکیه آن را حتی با فروش نفت داعش به قیمت 25 دلار وارد فاز عملیاتی کرده و نشان داده حتی به قواعد جهانی نیز پایبند نیست .
شاید به همین دلیل باشد که اسپانیایی ها از ترک ها در عضویت در شورای امنیت سازمان ملل متحد جا مانده اند . بد بینی و بی اعتمادی به ترکیه در حالی است که سرنوشت نا معلوم انتقال تروریست ها و بشکه های نفت قاچاق توسط دلالان ترک شکل تازه ای به خود گرفته است .
نفت در حال حاضر کالای کلیدی منطقه کردستان است که بدون آن امکان حیات ندارد. این بخش از عراق روزانه 280 هزار بشکه نفت تولید می کند که قرار است تا پایان سال جاری میلادی به 400 هزار و با به روز رسانی خطوط لوله به 700 هزار بشکه برسد. این خبر خوبی برای ترکیه است که روابط انرژی اش با همسایگانش با چالش های جدی چون قیمت رو به رو است و از سوی دیگر هالک بانک ترکیه که روابط نزدیکی با رئیس جمهور در فساد های مالی اخیر در این کشور داشت نیز از سرمایه گذاران خط لوله انتقال نفت کردستان به ترکیه است .
نباید از نظر دور داشت که در حال حاضر مناسبات اقلیم کردستان به خصوص مسعود بارزانی با اردوغان خوب توصیف می شود به همین جهت این کشور به مرکزی برای انتقال نفت شمال عراق به بازارهای جهانی مبدل شده است که عموما بازارهای آسیایی و به خصوص چین هستند.
نظر شما