به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر سلیمان پور، معاون وزیر امور خارجه در مراسم بزرگداشت روز جهانی میراث دیداری و شنیداری و ثبت 4 میراث مستند ایرانی در فهرست منطقه آسیا و اقیانوسیه حافظه جهانی یونسکو با اشاره به اهمیت ثبت اسناد و تصاویر مربوط به کربلا اظهار داشت: ما شیعیان برای حفظ صلح و ارزش های والای انسانی در طول تاریخ و چند سال اخیر و در آینده تلاش می کنیم.
وی افزود: تلاش کرده ایم درس هایی که از تاریخ آموخته ایم سعی کنیم و برای زندگی، آینده و اقوام خود در این حوزه به تئوری پردازی رسیده ایم.
سلیمان پور ادامه داد: رابطه بین قبایل و فرهنگ های مختلف، رابطه بین شیعه و سنی و تئوری های مربوط به روابط بین قبایل و افکار متفاوت و احزاب متفاوت اسلامی را در قالب این تئوری ها مدیریت خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: با اتفاقاتی که طی سال های اخیر افتاد تئوری همزیستی مسالمت آمیز و تئوری در امتداد وحدت امت مطرح شد که مختص شیعیان است.
معاون وزارت امور خارجه تصریح کرد: علاوه بر ثبت تاریخ میراث فرهنگی در مسیر آینده شیعه نظریه پردازی کرده و تئوری سازی نموده و نظریاتی در این زمینه ارایه می کنیم.
سلیمان پور با بیان اینکه تلاش کرده ایم تا در خصوص ارایه نظریه ای در حوزه تعامل شیعه و سنی یا مذاهب مختلف اسلامی و یا اعتقاد بر این نظریه اقداماتی انجام دهیم، خاطرنشان کرد: امیدواریم این مسیر را تا ثبت جهانی آثار مربوط به کربلا ادامه دهیم.
در ادامه، نماینده مرکز مطالعات و تحقیقات کربلا با اشاره به واقعه کربلا اظهار داشت: باید این شرایط را با تأمل نظر نگاه کنیم و درک نماییم تا هویت واقعی جهان اسلام مشخص شود.
حسن الکریتی ادامه داد: به همین منظور مرکز پژوهش های کربلا این وظیفه را بر عهده گرفته تا تاریخ کربلا را بررسی کند و تلاش می کنیم به فرهنگ دینی و تمدن شهر کربلا بپردازم.
وی یادآور شد: تالیف دایره المعارف توریستی، تاریخی و فرهنگی کربلا یکی از اقداماتی است که انجام داده ایم تا به خواننده یک حقیقت واقعی از واقعه کربلا ارایه دهیم.
پایان پیام/
نظر شما