به جای«مقنی» بگویید «آب آوران»/ لزوم فتاوای آیات عظام برای حل بحران آب

خبرگزاری شبستان: آیین اختتامییه نخستین جشنواره فیم موبایلی علاوه بر گزارش یگ نگرانی درباره آب، با حاشیه های جالبی از جمله راهکارهای شهاب مرادی برای  آشکار شدن سیمای چهار فصل تهران، پیشنهاد یک استاد دانشگاه به فرهنگستان برای جایگزینی واژه آب آوران به جای مقنی، طعنه عادل فردوسی درباره ماجرای اسیدپاشی و همچنین درخواست پرویز کردوانی از آیات عظام برای ورود به موضوع بحران آب به پایان رسید.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیین اختتامییه جشنواره گزارش یک نگرانی شامگاه دیروز با حضور حجت الاسلام خاموشی، حجت الاسلام شهاب مرادی، رییس آبفای تهران، رامبد جوان، عادل فردوسی پور، محمد صالح علا، مریلازارعی، کتایون ریاحی و جمعی از اهالی سینما، فرهنگ و رسانه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

حامد رهنما، دبیر جشنواره گزارش یک نگرانی» در ایم مراسم با بیان اینکه اختتامییه به پایان می رسد اما نگرانی بحران آب تمام نمی شود، ابراز امیدواری کرد که  به زودی کمپین بحران آب در کشور فعالیت خود را شروع کند.

در ادامه رامبد جوان دبیر هیات داوران جشنواره، بیانیه این هیات را قرائت کرد و سپس دو جایزه 15 میلیون ریالی این جایزه به محسن شیرازی به خاطر ساخت فیلم «دریاچه» و محمد صفرزاده به خاطر ساخت فیلم «زمین بازی» اهدا شد.

پخش ویدئویی از عادل فردوسی پور که در آن به صورت خودجوش از بحران آب سخن گفته بود، از دیگر بخش های این مراسم بود. در این بخش همچنین تندیس جشنواره به همراه بلیط رفت و برگشت سفر مشهد توسط شهاب مرادی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به فردوسی پور اهدا شد.  

مجری برنامه نود پس از دریافت جایزه با تشکر از کسانی که ویدئوی بحراب آب را تماشا کرده اند، یادآور شد: این موضوع یک حرکت خودجوش بود، امیدوارم دست به دست هم دهیم تا بحران آب از بین برود مثل همه بحران هایی که از بین نمی رود.

شهاب مرادی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در این مراسم، پس از اجرای موسیقی با موضوع باران و آب روی صحنه آمد و گفت: این را شما رسانه­ای­ها ننویسید اما گویا می خواستند ما را با موسیقی آشتی دهند، فقط نمی دانم چرا موسیقی ما امروز به سمت پریکاشن می رود و ضربه ای شده است البته خیلی فرح بخش بود.

وی سپس با بیان اینکه برای حل بحران آب باید کمک کنیم پسند مردم تغییر یابد، تصریح کرد: فرض کنید که اختیار باران دست شما باشد، مردم ما خیلی با باران و برف میانه ای ندارند، برای همین برف، آب همیشه برای ما بحران است، مثلا وقتی برف بیاید انگار کودتا شده است، ستاد بسیار پرقدرتی برای برف روبی تشکیل می شود تا برف نازل نشده از زمین محو شود. من در شوخی ها به شهردار می گویم بیایید یکبار دعا کنیم چند روز برف بیاید و تهران چند روزی تعطیل شود.

وی افزود: در شهر تهران یک وجب خاک برای نفوذ آب وجود ندارد همه جا آسفالت شده است و جایی برای نفس کشیدن زمین نیست تا آب فرو رود و به سفره های زیرزمینی بپیوندد، یا یک تهران با چهار فصل خوب نداریم باید پسند شهروندان ما تغییر کند و مردم باران و برف را دوست داشته باشند. به آقای مختاری که از مدیران خوب ماست و در مقطعی در تهران، هفت میلیون درخت کاشته است، گفتم لزومی ندارد که درختی بکارید تا فضای شهر همیشه سبز باشد، درختی بکارید که در پاییز برگ هایش بریزد و ما چهار فصل تهران را که از دیدن آن محرومیم ببینیم و از آن لذت ببریم.

شهاب مرادی در دامه با بیان خدا باید ببیند ما ما باران را دوست داریم تا نازل کند، اظهار کرد: ما نه همدیگر را دوست داریم و نه در رقابت های جناحی و غیره هوای همدیگر را داریم. باید دعوا و حسادت را کمتر کنیم و دوست باشیم. به همدیگر مهربانی کنیم، خدا مهربان است و مهربان ها را دوست دارد، حتی پرندگان در شهر ما امنیت ندارند و آبی برای خوردن نمی یابند. شهر ما شهر مهربانی بوده است و باید چنین بماند.

وی ادامه داد: چه لزومی دارد به محض اینکه برف می بارد، برف روبی کنیم و این یک مطالبه عمومی تبدیل شود. اجازه دهید برف چند روزی در خیابان ها بماند تا ما یخبندان تهران را نیز تجربه کنیم.

در ادامه این مراسم، دو جایزه 30 میلیون ریالی جشنواره با حضور شهاب مرادی، مهندس بابایی، رییس آبفای تهران، نوذری، مریلا زارعی و محمد صالح علا از اعضای هیئت داوران جشنواره به خشایار رحیمی، به خاطر فیلم «28 درصد خالص» و مینو ایران پور به خاطر فیلم «الف + ب» اهدا شد.

در این مراسم از عادل فردوسی دعوت شد تا جایزه رامبد جوان، دبیر هیئت داوران جشنواره را اهدا کند. فردوسی پور با حضور بر روی سن، از جوان به عنوان هنرمندی عزیر و دوست داشتنی یاد کرد که از صمیم قلب وی را دوست دارد. او در ادامه خاطرنشان کرد: اشکان به من می گفت دیروز در اصفهان آرزو کردم که سال بعد نه بحران آب داشته باشیم نه بحران اسید.

در ادامه تندیس شرکت آبفای تهران به عادل فردوسی پور و رامبد جوان به خاطر پرداختن به موضوع آب اهدا شد. رامبد جوان در حین دریافت جایزه گفت: من اصلا نمی دانستم و توقع چنین جایزه ای را نداشتم. به نوبه خودم قول می دهم در مملکتم با این ابزارم به حل این بحران کمک کنم. ما برای حل این موضوع باید هیجان ایجاد کنیم، چون متاسفانه مردم ما با هیجان هر کاری را انجام می دهند.

دکتر جواد صفی نژاد، پدر علم قنات شناسی نیز در این مراسم با اشاره به موضوع جشنواره گفت: در این گردهمایی همه صحبت ها از حقیقی بودن بحران آب است، اما زمانیکه بحران آب حل شود آن زمان باید بدانیم چه کسانی این آب را به دست ما می رسانند. هیچ دیدید کسی از مقنیان حرف بزند، در حالیکه ما مدیون مقنیان هسیتم. سرسالار این گروه حاج حسین دهستانی است که اینجا تشریف دارد. این حاج حسین هفتاد سال دارد و از هفت سالگی با پدرس در قنات کار کرده است و مسائلی را از قنات می داند که هیچ کس نمی داند و هنوز این مطالب را کسی جمع آوری نکرده است.

در ادامه او از دهستانی دعوت کرد تا به روی سن بیاید. در این اثنا حاضران در جلسه با حرکت دست رامبد جوان به احترام او ایستادند و چند ثانیه ای او را تشویق کردند.

صفی نژاد با بیان اینکه حاج حسین گاهی 6 و 7 ماه از زندگی اش را در بیغوله های قنات گذرانده است. خاطرنشان کرد: او اخیرا برای من تعریف می کرد که در گذشته در اردکان یزد وقتی 15 متر از زمین را می کندیم به آب می رسیدیم اما امروز در برخی جاها باید 180 متر بکنیم تا به آب برسیم. بر اساس محاسبات حاج حسین امروز در وضعیتی قرار گرفته ایم که چاه عمیق 120 متر کنده می شود و اگر 60 متر هم پایین تر برود دیگر در سفره های زیرزمینی آبی نخواهد بود.

وی با اشاره به مشقت های کار مقنیان به فرهنگستان زبان فارسی پیشنهاد کرد به جای واژه مقنیان، آب آوران را مصوب کنند و همچنین دایره المعارفی در زمینه علم قنات تدوین شود.

در ادامه مراسم پرفسور پرویز کردوانی با اهدای جایزه 20 میلیون تومانی و بلیط رفت و برگشت سفر مشهد، از حاج حسین دهستانی تقدیر کرد. کردوانی در این مراسم از تجربه چند ساله کشاورزی سخن گفت و یادآور شد: در این دوران همیشه مراقب مقنیان بوده ام.

وی ادامه داد: من به کرات در مقالات و کتاب هایم به اهمیت قنات اشاره کرده ام از زمانیکه که چاه ها جایگزین قنات ها شدند، آب ها غارت و قنات خشک شد. تا چند سال دیگر هیچ قناتی در ایران وجود نخواهد داشت و اینها جز آثار باستانی کشور خواهند بود. هشداری که حاج حسین می دهد جدی است چرا که در بخش هایی از کشور مثل رفسنجان وجهرم برای دستیابی به آب باید چاه های 500 متری کند.

کردوانی تاکید کرد: هر طور شده باید برویم دستبوس آیات عظام و از آنها بخواهیم که برای حل بحران آب فتوا بدهند. امروز موضوع آب از ازدواج جوانان هم مهمتر است چون زن و شوهر پیدا می شود اما آب پیدا نمی شود.

کتایون ریاحی از دیگر میهمانان این مراسم نیز گفت: آب همان موجود مقدسی است که از آسمان آمد و از دریاها تبخیر شد و به آسمان رفت و برکت شد و دوباره برای ما نازل شد. خشکسالی در راه است و تنها راه چاره صرفه جویی است. باید با احترام با آب رفتار کنیم چرا که این آب مقدس است.

در بخش دیگر مراسم با حضور حجت الاسلام مهدی خاموشی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، رامبد جوان، مریلا زارعی، احمدی، رییس فرهنسگرای رسانه جایزه ویژه جشنواره به علیرضا سلمان پور به خاطر فیلم «اینام» (باور)، و جایزه 50 میلیون ریالی به عالیه قلیجایی به خاطر فیلم کوتاه «طراوت» اهدا شد.

پایان پیام/

کد خبر 412876

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha