شأن و منزلت ائمه در عزاداری‌ها حفظ شود

خبرگزاری شبستان: یک مداح اهل بیت(علیهم السلام) فومن با بیان اینکه نوع عزاداری برای اباعبدالله الحسین باید طوری باشد که شأن و منزلت امام و یاران باوفایش حفظ شود، گفت: بهترین نوع عزاداری، عزاداری است که مردم در آن با کرامات ائمه آشنا شوند.

مهدی فرهنمندپور،مداح اهل بیت فومن در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در فومن ضمن عرض تسلیت ایام سوگوارای امام حسین(علیه السلام)‌ و یاران باوفایش اظهار کرد: امام حسین(علیه السلام) در مکه میان جمعی از علمای مناطق اسلامی خطبه‌ای خواندند که طی آن به عواقب سکوت در برابر ظلم و جنایات امویان انتقاد و هرگونه سکوت و خاموشی را همراهی با امویان دانستند و این عمل را گناه نابخشودنی خواندند.

 

وی به سخنان امام حسین(علیه السلام) در این خطبه اشاره کرد و افزود: حضرت فرمودند؛ خدایا تو می‌دانی آنچه از طرف ما انجام گرفته بخاطر سبقت و رقابت در فرمانروایی دنیا نبوده بلکه می‌خواهیم دین تو را احیا کنیم و بندگان ستمدیده تو در امان باشند و به واجبات و احکام دین عمل شود.

 

مداح نامی فومن با بیان این مطلب گفت: این سخن حضرت فقط مختص به آن زمان نبود و اگر امروزه کسی ظلم و فتنه‌ای ببیند و آن را محکوم نکند و به مبارزه با آن برنخیزد خود او در واقع فتنه‌گر است که نمونه‌ای از این فتنه‌گران را در سال 88 شاهد بودیم و حسن این فتنه آن بود که چهره واقعی بسیاری از کسان آشکار شد.

 

فرهمندپور با بیان اینکه فلسفه و هدف قیام امام حسین(علیه السلام) علیه حکومت امویان و مشخصا یزید چند مسئله است، تصریح کرد: احیای اسلام ناب محمدی(صل الله)، بهبود وضع زندگی مردم، مبارزه با ستمگران، فراهم کردن حکومتی که در آن به احکام و واجبات الهی عمل می‌شود از اهداف قیام حضرت است.

 

وی خاطرنشان کرد: شاید وقایعی که در عاشورای سال 61 هجری رخ داد به پیروزی ظاهری یزید ملعون و امویان انجامید اما بعد از گذشت زمان بر همگان روشن شد کسانی جز امام حسین(علیه السلام)و یاران باوفایش پیروز میدان نبودند.

 

مداح جوان فومن اظهار کرد: بعد از 14 قرن هر انسان آزاده‌ای که داستان کربلا را می‌شنود متاثر می‌شود و به مسببین این وقایع لعن و نفرین می‌فرستد.

 

فرهنمندپور با بیان اینکه امروزه از آن همه مال و منال و کاخ یزید هیچ چیز به زبان نمی‌آید، افزود: همواره یاد امام حسین(علیه السلام)، رشادت‌ها، بزرگواری و یاد یاران باوفایش و درس‌هایی که به شیعیان جهان آموخت بعد از 1400 سال ورد زبان‌ها است.

 

وی با بیان اینکه عزا در زبان عرب به معنی صبر و شکیابیی کردن در سوگ و مصیبت است، گفت: عزاداری مراسمی است برای آرامش بخشیدن به افراد داغدار، که این سوال پیش می‌آید؛ آیا بستن آب به روی تعدادی از کودکان بی گناه عزاداری ندارد؟ ایا کشتن کسی که برای تهیه آب برای کودکان آمده گریه عزا ندارد؟ آیا بریدن سر نوه پیغمبر که بارها پیغمبر سخنان گهرباری در مقام ایشان فرمودند گریه ندارد؟و آیا ... .

 

مداح فومن تصریح کرد: اگر ما تمام عمرمان را به طور مداوم هر لحظه و ثانیه بر این عزا گریه کنیم کم است.

 

در عزاداری‌ها باید شان و منزلت ائمه حفظ شود

فرهمندپور با بیان اینکه نوع عزاداری برای اباعبدالله الحسین باید طوری باشد که شان و منزلت امام و یاران باوفایش حفظ شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه بعضی از عزاداری‌ها نه اینکه مورد رضایت ائمه نیست بلکه شاید غضب انها را هم برمی‌انگیزد.

 

وی با بیان اینکه بعضی از رفتارهایمان در شأن و منزلت امامان بزرگوار نیست و آنها به این رفتار ما رضایت نمی‌دهند، اظهار کرد: بهترین نوع عزاداری، عزاداری است که مردم در آن با کرامات ائمه آشنا شوند.

 

مداح فومن با بیان اینکه در این نوع عزاداری‌ها عواطف مردم به دلیل ظلم‌هایی که به اباعبدالله شده برانگیخته می‌شود، افزود: با این عمل فلسفه و هدف قیام عاشورا و فلسفه مقاومت اهل بیت در برابر ظلم و ستم برای مردم یادآوری می‌شود زیرا زندگی اهل بیت و قیام امام حسین(ع) درس زندگی است.

 

فرهمندپور با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع مداحان، گفت: ایشان فرمودند؛ گاهی یک قطعه شعر که شما در مجلسی می‌خوانید، آن را خوب ادا کنید، آنچه را به‌ عنوان مضمون و محتوا در شعر خودمان می‌گنجانیم، هر کلمه‌ آن آموزنده باشد. فرق نمی‌کند؛ گاهی مصیبت است، گاهی مدح است؛ همه‌ی اینها می‌تواند به گونه‌ایی انتخاب بشود که آموزنده باشد و گاهی تاثیر آن از یک سخنرانی چندساعته بیشتر است.

 

وی در ادامه تصریح کرد: مقام معظم رهبری به فعالیت‌های متعدد دشمن برای ایجاد انحراف در بین ملت ایران به خصوص افکار جوانان اشاره کردند و فرمودند: آحاد مردم نمی‌دانند چه کارهای پیچیده‌ای دارد در کشور برای انحراف افکار مردم انجام می‌شود.

 

مداح فومن حاطرنشان کرد: ما امکانات منحصر به فردی داریم که می‌توانیم برای مقابله با دشمن از آن استفاده کنیم که نمونه‌ای از آن مداحان هستند که می‌شود از وجود انها استفاده کرد.

 

آگاهی بخشی از رسالت‌های مداحان است

فرهمندپور اظهار کرد: رسالت مداحی رسالت بزرگی است و روشنگری و آگاهی بخشی از جمله رسالت‌های یک مداح می باشد.

 

وی با بیان اینکه استفاده از هر هنر و موسیقی در مداحی‌ از زمان‌های قدیم در بین مداحان شیعه باب شده است، افزود: هنر موسیقی و استفاده از دستگاه‌های موسیقی باعث جذاب شدن و دلنوازتر شدن اشعار مداحان و تاثیرگذاری بیشتر در مخاطب می‌شود اما بعضی حرکات و عزاداری‌ها و آهنگ‌های استفاده شده در مراسمات اهل بیت(علیهم السلام) باعث شرمندگی و خجالت مداحان ارزشی می‌شود که این ضربه زدن به دستگاه اهل بیت است.

 

فرهمندپور با بیان اینکه برخی از آهنگ‌هایی که در مداحی استفاده می‌شود آهنگ لهو و لعب خوانندگان غیر معتقد است، تصریح کرد: باید شأن مجالس اهل بیت نگه داشته شود و اشعار با آهنگ‌های زیبا و تاثیرگذار خوانده شود.

 

برای جلوگیری از خرافات سطح علمی مداحان بالا رود

وی با بیان اینکه برای از بین بردن خرافات در مداحی‌ها، باید سطح علمی مداحان بالا برود، خاطرنشان کرد: مداح باید از کتب معتبر تاریخی که مورد تایید علما و بزرگان دین است، استفاده کند و بر خواندن آن کتب و مقاتل مداومت ورزد.

 

مداح فومن با بیان اینکه گاهی گفتن برخی از مسائل حتی اگر آن مسئله صحت داشته باشد باعث ایجاد تعارض در ذهن مخاطبان می‌شود، اظهار کرد: گاهی بالا بردن مقام اهل بیت در اشعار روضه‌ها به قدری می‌رسد که مخاطب به اشتباه می‌افتد و نعوذ بالله آن بزرگواران را در جایگاه خداوند متعال قرار می‌دهد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 412806

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha