به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، یکی از این دستورات و قیدهای الهی مبحث زکات است، در لغت نامه لاروس معنای زکات به معنی رشد و نمو آمده است و در لغت نامه دهخدا، زکات به معنای نمو و افزایشی است که به برکت خداوند متعال در اشیاء حاصل می آید .
همچنین در این لغت نامه آمده است، زکات به معنای مقدار معینی از مال است که مسلمان آزاد مکلف است از اموال معین خود پس از حصول نصاب و گذشتن یک سال خارج ساخته و تنها برای امتثال امر خداوند به فقیر بدهد.
به منظور اهمیت پرداخت زکات، همایش های بسیاری در خصوص اهمیت این فریضه الهی برگزار می شود، در این راستا همایش احیاء زکات با حضور آیت الله حسین عالمی، رئیس زکات کشور ، نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی کشور، دبیر زکات کل کشور، فرمانداران استان البرز، ائمه جمعه کل کشور به میزبانی کمیته امداد کل استان البرز روز گذشته برگزار شد.
آیت الله حسین عالمی، رئیس زکات کل کشور با حضور در این همایش گفت: محل زکات برعهده شوراشهر و روستا و معتمدین دولت است.
این مسئول توضیح داد: پرداخت به موقع زکات یکی از مهم ترین آموزه هایی است، که در دین اسلام در خصوص اهمیت آن تاکید شده است.
وی با تامل بر حدیثی از امام صادق (ع) در کتاب قرب الاسناد اظهار کرد: حضرت امام صادق آورده اند: " بیمارانتان را با صدقه مداوا کنید و درهای بلا را با دعا دفع کنید و مال های خود را با زکات نگهداری کنید، که براستی هیچ صید و شکاری از پرنده ها شکار نشود جز به اینکه تسبیح حق را ضایع و تباه ساخته است." این مطلب اهمیت زکات را می رساند.
مسئول زکات کشور تصریح کرد: پرداخت به موقع زکات باعث می شود، از ملامت و عذاب خداوند در قیامت دور باشیم و خداوند را آن طور که شایسته است دیدار کنیم.
آیت الله عالمی خاطرنشان کرد: و خداوند در سوره آل عمران آیه 180 می فرمایند:"و لا یحسبن الذین یبخلون بما آتهم الله من فضله هو خیرا لهم بل هو شر لهم سیطوقون ما بخلو به یوم القیمه و الله میراث السماوات و الارض و الله بما تعملون خبیر" این آیه به بیان سرنوشت انسان های بخیل در روز رستاخیر پرداخته و می گوید کسانی که همواره از انفاق کردن در راه خدا خودداری کرده و از آنچه خداوند از فضل و کرم خود بدانها عنایت نموده به دیگران کمک نمی کنند تصور نکنند که این کار آنها به نفعشان است، بلکه این را بدانند که به زودی اموالی که آن ها بخل ورزیده اند به گردن آنان مانند طوقی آویخته خواهد شد.
انواع زکات
این مسئول با تامل بر نقش تبلیغ چهره به چهره در خصوص پرداخت زکات تصریح کرد: یکی از دلایلی که افراد زکات را پرداخت نمی کنند، به دلیل عدم آگاهی است، که در فرآیندی تبلیغ چهره به چهره این امکان برای آشنایی افراد ممکن می شود و آنان از موارد مصارف زکات، اهمیت پرداخت آن مطلع می شوند.
رئیس زکات کل کشور در پایان افزود: تکلیف و تعهدات دینی برای عاقبت به خیری خود انسان است و پذیرفتن و باور کردن این اعتماد به خدا و اهل بیت لازمه یک فردای بهتر برای انسان است، چه بسیار کسانی که با ندادن زکات فقر و کمبودهای بسیار را بر جامعه اسلامی تحمیل کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما