به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان کردستان، حجتالاسلام رحیم جعفری، مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی شنبه شب (3 آبان) در مراسم پایانی دومین فستیوال جایزه ادبی مولوی کرد که با حضور شعرای کرد زبان سراسر کشور در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: در ادبیات به ویژه ادبیات کردی دنبال این هستیم تا ارتباط آثارمان با مردم و مخاطبان قطع نشود و آسیبهای ناشی از هجمههای روشنفکرانه غلط غربی را وارد ادبیات خویش نکنیم.
وی، ادامه داد: باید در حوزه ادبیات نگاهی تطبیقی و اصلاحگرایانه داشته باشیم و ظرفیتهای خویش را بشناسیم و مواظب آسیبهایی که ادبیات مردمی ما را تحت تأثیر قرار میدهد، باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، تصریح کرد: در سرزمین فرهنگ و هنر که از سوی رهبر معظم انقلاب به این القاب والا نامگذاری شده است، این ظرفیت وجود دارد که روز به روز شاهد بالندگی ادبیات کردی به عنوان سرمایهای ملی باشیم.
جعفری، افزود: باید در فستیوال جایزه ادبی مولوی کرد به شخصیت والای این ادیب، شاعر، عارف و روحانی برجسته کردزبان بیشتر پرداخته شود و اخلاق، معنویات، علم، دقت و ژرفنگری که در آثار ایشان وجود دارد به نسلهای آیندهساز جامعه شناسانده شود.
وی، تصریح کرد: خوشبختانه پس از دو سال تلاش شبانهروزی اعضای مؤسسه با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان، مقدمات لازم برای دومین جایزه ادبی مولوی کرد فراهم شد.
جعفری، خاطرنشان کرد: امیدواریم طی برگزاری این فستیوال ادبی زمینه معرفی استعدادهای ناب ادبیات کردی به هموطنان باشد و این فستیوال ادبی در سنوات آتی با شور و مشارکت هرچه بیشتر برگزار شود.
علی الفتی نماینده هیئت داوران دومین فستیوال جایزه ادبی مولوی کرد پس از قرائت بیانیه هیئت داوران از تمامی تلاشهای ادبا و شعرای کردزبان سراسر کشور به این جشنواره تقدیر کرد و افزود: در مجموع آثار 122 شاعر و 17 کتاب به بخش نهایی این جشنواره راه یافتند که در نهایت بر اساس آرای هیئت داوران در بخش کتابهای کردی برتر هشت اثر مورد تقدیر قرار خواهد گرفت و 10 اثر ادبی نیز به عنوان آثار برتر شناخته شدهاند.
هیئت داوران دومین جایزه ادبی مولوی کرد متشکل از فرزاد میراحمدی، کلثوم عثمانپور، علی الفتی، محمد موفقی و رحیم لقمانی بودند و در آرای خود در بخش کتاب برتر هیچ اثری را شایسته کسب عناوین اول و دوم ندانسته و آثار "عکسی تمام قد از مردنم" از جمال ملایی از سنندج و "ئیواره تاوسان" از علی حاتمی از کرمانشاه را شایسته عنوان مشترک سومی معرفی کردند.
در این بخش همچنین اثر «دیار» از مصطفی حسینی از کرمانشاه عنوان چهارم را به خود اختصاص داد و بر اساس آرای هیئت داوران از علی حسینی از سقز، کریم دافعی از بانه، ناهید محمدی از ایلام و اسماعیل حسینپور از خراسانشمالی تقدیر به عمل آمد.
در بخش آثار ادبی نیز به ترتیب از بهار شریفی از ایلام، انور عرب از بوکان، اسد آزادبخت از کوهدشت، شلیر محمدی از کامیاران، علیرضا قاسمیفر از بیجار، فرزاد سقر از کرمانشاه، سیوان نیکپی از مریوان، کیومرث بلده از اسلامآباد، شهویار کولانیآذر از مهاباد و ارسلان چلبی از بوکان تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما