به گزارش خبرگزاری شبستان، در حالی که بحران اقتصادی حاصل از سیاست های مالی غلط آمریکا همه جهان را فرا گرفته است و چاره جویی های کشورهای غربی نیز در این زمینه موثر نبوده کارشناسان اقتصادی بر این اعتقادند که تنها راه نجات این جهان بحران زده اقتصادی به کارگیری اقتصاد اسلامی در همه ابعاد زمینه هاست.
دیوید ویکاری، رییس موسسه اقتصادی اسلامی دلوییت در مصاحبه با گالف نیوز به بررسی موضوعاتی از قبیل آینده اقتصادی اسلامی، گزینه های سرمایه گذاری فراهم شده برای مشتریها توسط اقتصادی اسلامی و دلایل افزایش محبوبیت اقتصاد اسلامی در میان سرمایه گذاران پرداخته است.
ویکاری با اشاره به اینکه اقتصاد اسلامی در خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی در دو دهه گذشته محبوبیت زیادی پیدا کرده است، می گوید: صنعت اقتصاد اسلامی اکنون دارای محبوبیت جهانی است و دامنه تاثیرگذاری آن از مالزی و کشورهای حاشیه خلیج فارس و خاورمیانه به کشورهای غیراسلامی نیز کشیده شده است.
وی می افزاید: اکنون در اکثر کشورهای غیراسلامی از جمله استرالیا، ژاپن و کشورهای اروپایی، اقتصاد اسلامی به عنوان بهترین گزینه در زمینه تجارت و رشد بازار اقتصادی تلقی می شود.
به گفته وی اقتصاد اسلامی در همه ابعاد و زمینه ها دارای رشد مداوم جهانی در دو دهه گذشته بوده است و در جهان معاصر کنونی که بحران اقتصادی یکی از عمده ترین مشکلات تلقی می شود اقتصاد اسلامی می تواند تاثیر بسزایی در حل بحران و نجات جهان داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان می کند که به طور طبیعی هنگامی که استانداردها و عملکردهای یک صنعت جهانی می شود فرصت های رشد و توسعه جهانی آن بیشتر خواهد شد و به همین دلیل است که در حال حاضر صنعت اقتصاد اسلامی در سراسر جهان به شکوفایی رسیده است.
وبکاری می گوید: در حال حاضر افزایش تقاضا از سوی سرمایه گذاران صنعتی برای سرمایه گذاری های اسلامی، توسعه بازار takaful رشد و توسعه صنعت حلال جهانی با کمک اقتصاد اسلامی و پیشرفت مدیریت نقدینگی و مدیریت خطر براساس قوانین شریعت از جمله فرصت های جهانی برای رشد اقتصاد اسلامی به حساب می آید.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا امروزه مردم ترجیح می دهند که از اقتصاد اسلامی در نظام بانکداری سنتی بهره بگیرند گفت: یکی از مهمترین دلایل این است که در جهان بحران زده کنونی به لحاظ اقتصادی این حقیقت برای همه مسجل شده است که بحران نمی تواند بر اقتصاد اسلامی تاثیرگذار باشد و به همین دلیل است که نظامهای بانکداری به سوی اقتصاد اسلامی روی آورده اند.
رییس موسسه اقتصادی اسلامی اولویت با اشاره به اینکه صنعت اقتصاد اسلامی را در حال حاضر می توان صنعت یک تریلیون دلاری به حساب آورد تاکید کرد: اکنون از کشورهای اروپایی و کشورهایی همچون کانادا، ژاپن و استرالیا در زمینه اقتصاد اسلامی بسیار فعال هستند و بسایری از بودجه های این کشورها صرف سرمایه گذاری های اسلامی می شود.
وی پیش بینی کرد که اقتصاد اسلامی در بازار جهانی در پنج سال آینده پنج برابر رشد داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما