اصغر رفیعی جم تهیه کننده ومدیر فیلمبرداری با سابقه سینمای ایران که فیلمبردار فیلم«روز واقعه» به کارگردانی شهرام اسدی بوده است، در گفتگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان گفت: در ابتدا قرار بود من مدیر فیلمبردای کل این کار باشم اما با فیلم دیگری قرارداد داشتم و نمی توانستم کامل سر صجنه حاضر شوم. اما چون در آن زمان مرحوم مازیار پرتو مدیر فیلمبرداری فیلم در سفر آمریکا بود،من فیلمبرداری تمام نماهای داخلی را انجام دادم.
او افزود: فصل عروسی ابتدای فیلم و تمام بخش های داخل خیمه ها را که در آن عزاداری می کردند از جمله این صحنه های داخلی بود که تعدادشان زیاد بود و سختی های زیادی هم سر این کار داشتیم.
مدیر فیلمبرداری «شاید وقتی دیگر» افزود: مثلا در فصل عروسی به یاد دارم که آن بخش ها را در آغل هایی در شهر ساوه که با دکور آن را آماده کرده بودند، فیلمبرداری می کردیم. دیوار این آغل ها به اندازه ای سست بود که نمی توانست وزن نورافکن های ما را تحمل کند و مدام ریزش می کرد اما ما با تمام توان کارکردیم تا نتیجه نهایی فیلم خوبی شود.
رفیعی جم در پاسخ به سوالی در مورد تولید کم آثار مذهبی و اینکه چرا بیست سال پس از«روز واقعه»، تازه فیلمی مانند«رستاخیز»(احمدرضا درویش)در مورد واقعه کربلا ساخته شده، گفت: در زمینه فیلم های تاریخی و دفاع مقدس بحث هزینه مهم است که این هزینه معمولاً به راحتی در اختیار فیلمسازان قرار نمی گیرد. ضمن اینکه فیلمساز با دغدغه دینی کم داریم و فیلمسازانی هم که این دغدغه را دارند، معمولا فرصت مناسب کار را پیدا نمی کنند.
او تصریح کرد: از سویی ساختن فیلم تاریخی به خصوص در مورد اهل بیت(ع) از آن جا که که با اسناد تاریخی سر و کار دارد، می تواند سخت باشد و هنرمند را به ترس بیاندازد. آقای درویش فردی متدین با دغدغه دینی و توانمندی های بی شمار است که توانسته فیلمی مانند«رستاخیز»بسازد چون عواملی که به آنها اشاره کردم،در کنار هم باعث می شود،رغبت کمتری به ساخت این گونه آثار وجود داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما