به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان زنجان اظهار کرد: مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در سفر به استان زنجان با اشاره به اینکه استان زنجان ظرفیت بسیاری در بخش میراث فرهنگی و صنایع گردشگری دارد، تصریح کرد: استان زنجان با داشتن جاذبههای قابل توجه فرهنگی، تاریخی، طبیعی و مذهبی میتواند به یکی از استانهای مهم مقصد گردشگری داخلی و خارجی تبدیل شود.
نماینده ویژه رییس جمهور در حاشیه نهمین دور سفر استانی هیئت دولت به زنجان گفت: در سند چشمانداز بیست ساله کشور پیشبینی شده است که کشور ایران 20 میلیون گردشگر خارجی و 25 تا 30 میلیارد دلار درآمد از طریق ورودگردشگر خارجی داشته باشد.
سلطانی فر تصریح کرد: استان زنجان باید با برنامه ریزی لازم و کافی از یک استان معبر در حوزه گردشگری به استانی گردشگر تبدیل شود.
وی با بیان اینکه وجود جاذبه های بی نظیر تاریخی در این شهرستان و محور گردشگری گنبد سلطانیه-بقعه قیدار نبی(ع) و غار کتله خور در بسیار احائز اهمیت است تصریح کرد: گنبد تاریخی سلطانیه در بیش از چهار هزار سایت معتبر گردشگری در سراسر دنیا معرفی می شود.
نماینده ویژه رییس جمهور تصریح کرد: توسعه و پیشرفت شهرستان سلطانیه با توسعه گردشگری امکان پذیر است.
سلطانی فر همچنین متذکر شد: جهت توسعه و رونق بخش گردشگری، سرمایه گزاری بخش خصوصی در این صنعت لازم و ضروری است.
وی همچنین در جریان نهمین سفراستانی هیئت دولت به استان زنجان در جمع مردم شهرستان خدابنده افزود: در سال گذشته میزان ورودگردشگران خارجی چهارو نیم میلیون نفر بود که 6 میلیارد دلار درآمد داشته است که نیمی از آنها، گردشگران زیارتی - مذهبی بودند، لذا این فاصله بسیار زیاد بوده و رساندن این میزان به هدف مشخص شده کار سختی است و لازم است همه دستگاهها در این زمینه همکاری داشته باشند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: رئیسجمهور و دولت با این رویکرد منابع مورد نیاز را تامین میکنند، ولی باید تاکید کرد که حضور گردشگران خارجی نیازمند زیرساختهایی مانند هتلهای چهار و پنج ستاره است.
نماینده ویژه رییس جمهور اظهار کرد: یک هزار و 100 هتل در کشور وجود دارد که حدود 130 هتل، چهار و پنج ستاره است. برای رسیدن به هدف میزان این هتلها باید حداقل تا سه برابر افزایش یابد. با وجود مشکلات موجود مانند حمل و نقل هوایی زیرساختهای حضور گردشگران خارجی در حال انجام است که در این راستا مراکز خدمات بینراهی افزایش یافته، صدور ویزا برای گردشگران نیز تسهیل یافته است.
وی عنوان کرد: یک میلیون بنای تاریخی در کشور وجود دارد که 150 هزار بنا شناسایی و 31 هزار بنا ثبت ملی شده است، بهگونهای که میتوان گفت ایران یک موزه بزرگ است.
این مقام مسئول ادامه داد: 150 هزار بنای شناسایی شده باید احیا، مرمت و بازسازی شود و با توجه به اینکه با محدودیت منابع مالی روبهرو هستیم اعتبار تخصیص یافته برای مرمتها فقط پاسخگوی 5 درصد نیاز موجود است، لذا رویکرد اصلی مشارکت با مردم و مرمتهای بناهای تاریخی است.
سلطانیفر افزود: بهغیر از بناهایی که ثبت جهانی و ملی شده و بناهای هموزن آنها که نگهداری و مرمت آنان در تعهد دولت است و تعداد آنان چندین هزار است.
پایان پیام/
نظر شما