محرم در کوه سرخ ، مدفن امامزاده ابراهیم سپهسالار(ع)

خبرگزاری شبستان: خیمه های عزاداری اباعبدالله حسین(ع)، در آستان امامزادگاه واجب التعظیم هم چون امامزاده ابراهیم سپهسالار(ع) در کوه سرخ در محرم سال جاری برپا می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، پاییز فصل فسونگری برگ های درختان است، فصل هزاران رنگ و بی نظیر پاییز فرصت دیگری برای تمنا بردن از دل طبیعت زیبای خداوند است.

محرم آمده است، خیل مشتاقان و عزادارن حسینی برای علم کردن خیمه اباعبدالله(ع) در هر کوی برزن آماده شده اند. یکی از این اماکن متبرکه که خیمه عزای حسینی در آن اقامه می شود، صحن امامزادگان واجب التعظیم است.

این جا، امامزاده سپسالار(ع)، قافله سالار کاروان حضرت فاطمه معصومه(ع) است، امامزاده ای واجب التعظیم که روزگاری مردمانی از راه های دور، سختی و رنج صعب العبوری مسیر رسیدن به بارگاه ملکوتی اش را به جان می خریدند و به زیارت بارگاهش می آمدند.

امروزه پله های سنگی تا حدودی سختی راه رسیدن به امامزاده ابراهی(ع) را کاسته است، با این وجود راه طولانی و به یاد ماندنی است.

منظره ای از کوه های فراخ که در دل آسمان سربرافراشته اند، فراغتی بی نظیر است، که خستگی راه را شیرین می سازد و دلبستگی آمدن دوباره را بیش از پیش می نماید.

باور به بزرگی و عظمت این امامزاده هر ساله دل های مشتاق بسیاری از زائران را به سوی خود می کشاند، آنان که با رسیدن به حاجات خود، برای عرض ادب و احترام هر چه از کفشان برآمده وقف این بارگاه مطهر کرده اند.

این نیز یکی از مکان های پر خیر و برکت استان البرز است، تفرّجگاهی با عظمت که در فصل فسونگر پاییز بزرگی و عظمت خود را به گونه ای دیگر به تصویر می کشد.

نرسیده به آستان مبارک این امامزاده، گلزار شهداء و قبور اهالی ساکن روستا قرار گرفته است.

روایت خدام این امامزداه واجب التعظیم، فصل دیگری است، از تأمل، آن چنان که آنان نسل به نسل خادمی این آستان مطهر را داشته اند. شجره نامه ای از خدام را بر سر در دری چوبی و قدیمی که محل نگهداری اموال قدیمی امامزاده است، قرار گرفته است.

در شجره نامه خادمین حرم مطهر شاهزاده ابراهیم معروف به سپهسالار(ع) آمده است: نخستین خدمتگزار این آستان مقدس شیخ بحر نوری است، که اهل نور مازندران بوده است، او در خواب می بیند که حضرت می فرمایند به آسارا در جاده چالوس و به کوه سرخ برو و محل دفن مرا که از فرزندان رسوال الله هستم برای عبادت شیعیان بساز و چراغش را روشن نگه دار.

براساس این روایت، پس از وفات شیخ بحر نوری، اسامی خادمین حضرت شاهزاده ابراهیم سپهسالار به شرح ذیل است: شیخ داود، شیخ علی، شیخ اسحاق، شیخ محضر، شیخ جعفر علی، شیخ صفر علی، درویش خدر، درویش محمد خدری، درویش صفر علی خدری، شیخ محمد خدری، که در سن 135 سالگی به رحمت خدا رفت و امروز حاج علیرضا خدری، بیش از چهل و شش سال است، که خادمی این مکان و جایگاه را برعهده دارد.

حاج علیرضا خدری، خدام فعلی حرم امامزداه ابراهیم سپهسالار(ع) در گفتگو با خبرنگار شبستان در البرز گفت: آن حضرت با سمت رئیس کاروان و سپهسالار در اشکور گیلان پس از درگیری و مبارزه با معاندان پس از شکست همراه هشت تن از پسران خود عازم منطقه الموت شد. آن جا نیز در پی تهدید دشمنان به اتفاق یکی از فرزندان خود به نام سید محمود که مدفن وی نیز در همین منطقه است به قریه آسراب وارد شد.

پس از درگیری سخت با ضربتی که به پیشانی مبارک وارد آمد مجروح و نالان خود را به کوه سرخ رساند و داخل غاری مخفی شد، تا اینکه براثر جراحت شدید در همین محل شهد شهادت را نوشید و مدفن وی معروف به مشهد الاکبر شد.

خادم آستانه امامزاده سپهسالار(ع) در حالی که سیب های سرخ تقدیمی یکی از اهالی روستا را در خورجین کناری اش می نهد، ادامه داد: صاحب این بارگاه بارها و بارها حاجات بسیاری از زائران را اجابت کرده است و من سعادت خادمی این آستان را از برکت اهل بیت(ع) می دانم.

خدری افزود: در این مکان مبارک و واجب الاحترام، هرساله به مناسبت عاشورا و تاسوعالی حسینی آئین های عزاداری و سینه زنی برگزار می شود و با توجه به این مطلب که بیشتر عزاداران زائران این آستان هستند، زائر سرای امامزاده(ع) میزبان قدوم آنان است.

حضرت امامزاده ابراهیم سپهسالار(ع) براساس کتب معتبر بحر الانساب با چهار واسطه از نوادگان امام سجاد (ع) می باشد که شجره ایشان عبارت است از: ابراهیم بن برهان الدین محمد بن حسن الاصغر بن امام زین العابدین(ع) که مدفن شریف اش در کوه سرخ مشهد الاکبر قریه آسراب معروف به آسار واقع است، که از قوای ارنگه رودبار تهران قدیم به شمار می رود.

پایان پیام/

کد خبر 412164

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha