به گزارش خبرگزاری شبستان،دکتر سیّد حسین حسینی دبیر شورای بررسی متون وکتب علوم انسانی، گزارشی 16بندی از مهمترین فعالیت های این شورا در نیمه اول سال 1393 ارائه کرد که در آن به جلسات، نشست ها، کارگاه ها، همایش ها، کتب و مجلات، تعداد کتب آماده نقد و ارتباط شورا در نیمه اول سال جاری با دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و سایر مراکز علمی اشاره کردند.
1ـ برگزاري 5 جلسه ماهيانه شوراي مركزي با حضور روساي 13 گانه گروه هاي تخصصي كه در آن سياستها و برنامههاي شورا تصويب ميشود.
2ـ برگزاري حدود 70 جلسه گروه هاي تخصصي 13 گانه كه به صورت ماهيانه و با شركت اعضاء گروه و استادان حوزه و دانشگاه برگزار ميگردد.
3ـ برگزاري همايشها و نشستهاي تخصصي گروه ها شامل 5 كارگاه تخصصي گروه ادبيات عربي در پژوهشگاه علوم انساني و همايش ادبيات و فلسفه گروه زبان و ادبيات فارسي در دانشگاه گيلان
4ـ چاپ 30 جلد كتب مربوط به شورا شامل:
يك جلد كتاب برنامهها، اهداف و رويكردهاي شوراي بررسي متون و كتب علوم انساني
- 12 جلد نقدنامههاي گروه هاي تخصصي شورا چاپ شده مربوط به سال 1390
- 12جلد نقدنامه های گروه های تخصصی شورا زیر چاپ مربوط به سال 1391
- يك جلد كتاب نگاهي ديگر در مسايل ادبي گروه ادبيات فارسي
- يك جلد كتاب نقد صرفيان گروه ادبيات فارسي
- يك جلد كتاب نقد نامه جهاني زير چاپ
- يك جلد كتاب مجموعه مقالات همايش تعليم و تربيت اسلامي زير چاپ
- دو جلد كتاب دفتر تربيت زير چاپ
5ـ چاپ 4 شماره نشريه علمي و پژوهشي پژوهشنامه انتقادي متون و برنامههاي درسي در سال 93 و 4 شماره ديگر که در مرحله آماده سازي است.
6ـ برگزاري سلسله كارگاه هاي آموزشي متد نقد كتاب در سال 93 در دانشگاه شيراز و پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي كه به منظور ترويج فرهنگ نقد در حوزه علوم انساني در سطح دانشگاه ها صورت ميپذيرد.
7ـ آماده سازي و توليد حدود 80 مقاله نقد توسط گروه هاي تخصصي شورا كه به منظور ارتقاء كيفي نقد كتب صورت ميپذيرد.
8ـ طراحي و راه اندازي سامانه نقدِ نقد در سايت شورا جهت دسترسي همگان به بانك نقد كتاب كه به اين طريق نقدهاي انجام شده توسط گروه هاي تخصصي را به استادان و انديشمندان حوزه علوم انساني كشور معرفي كرده و با ورود به اين سامانه در چرخه نقد وارد شده و در گفتمان نقد آثار علوم انساني مشاركت نمايند. اين سامانه در سايت شورا به نشانی www.shmoton.ir در حال تكميل و بهره برداري نهايي است.
9ـ برگزاري نشست هاي تخصصي گروه ها با مولفين و ناشرين آثار
10ـ مورد نقد و بررسی قرار دادن 123 كتب و متون جهاني و 542 كتب و متون ملي درسال 93
11- جمعبندي نهايي 403 عنوان متن درسي و كمك درسي دانشگاهها كه دو داوري و بازبينيهاي آنها انجام شده بود و ارسال نتايج ارزيابيها براي ناشرين و مؤلفين
12-تهیه سیاست های کلی پیشنهادی جدید شورا بررسی متون و کتب علوم انسانی دانشگاه ها.
13- رايزني با تمامي داوران دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و مراكز علوم انساني كشور و معرفي شورا و سايت و توليدات آن.
14ـ تهیه و گردآوری گزارش های از وضعیت رشته های مختلف گروه های سیزده گانه شورا جهت چاپ به صورت مجموعه سخنرانی ها.
15- تهیه پیش نویس شیوه نامه انتخاب کتب درسی برگزیده جهت صدور گواهی نامه علمی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی به هر یک از کتب برتر گروه های تخصصی شورا.
16- پيگيري طرحهاي 12 گانه تاليف متون و كتب علوم انساني كه با پسوند اسلامي ـ ايراني در حال گردآوري و تدوين ميباشند و سه مورد مربوط به طرح ها که آماده چاپ است.
پایان پیام/
نظر شما