مازیار سلیمان نژاد، معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست ایلام، صبح امروز(3 آبان) در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: بحران و کمبود آب تاثیر مستقیم و جبران ناپذیری بر حیات وحش و گونه های زیستی جانوری و گیاهی دارد.
وی، تصریح کرد: کاهش یا خشک شدن آب چشمه های طبیعی باعث تجمع گونه های مختلف جانوری در کنار چشمه های باقیمانده شده که همین تجمع فرصتی مناسب برای شکارچیان پدید می آورد.
سلیمان نژاد، بیان کرد: کمبود آب باعث خشکیدگی درختان، مراتع، جنگل ها و در نتیجه کاهش محسوس منابع غذایی و پناهگاه های حیات وحش و نیز خشکیدگی تالاب ها و مهاجرت جانوران به دیگر مناطق و از بین رفتن تنوع زیستی و کاهش این موجودات می شود.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست ایلام، یادآور شد: زندگی همه موجودات زنده به وجود آب بسته است، اما حیات برخی از گونه های جانوری مانند گراز وحشی و پرندگان آبزی با کمبود یا خشکشدگی منابع آبی با خطر جدی مواجه می شود.
وی، اضافه کرد: تنوع زیستی جانوری و گیاهی از جمله مواهب و زیبایی های طبیعی هر منطقه ای است که با کاهش منابع آبی این مناطق به مرور و به تدریج در گذر زمان از این نعمت ها بی نصیب خواهد شد.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست ایلام، افزود: خوشبختانه حیات وحش استان با توجه به بارندگی سال اخیر با مشکل خاصی در این زمینه مواجه نشد و در سال های خشکسالی و کم باران گذشته نیز با ایجاد آبشخورهای مصنوعی و آبرسانی مداوم به این مکان ها حیات وحش استان از آسیب جدی در امان ماند.
سلیمان نژاد، خاطرنشان کرد: این اداره کل برای جلوگیری از بروز آسیب و به مخاطره افتادن حیات وحش به علت کمبود آب برنامه ها و اقدام های متعددی را در دستور کار خود داده که ایجاد آبشخور های مصنوعی متعدد ، احیاء و لایروبی چشمه های موجود در استان، آبرسانی سیار به حیات وحش، تغذیه دستی به گیاه خوران در صورت لزوم از جمله راه کارها برای در امان ماندن حیات وحش از بحران کم آبی است.
پایان پیام/
نظر شما