باید از ظرفیت روحانیت و مساجد برای حل معضلات اجتماعی استفاده کرد

خبرگزاری شبستان: استاندار قزوین گفت: برای حل معضلات اجتماعی از ظرفیت روحانیت و مساجد باید استفاده كرد و در حال حاضر نیز راه حلی جز این وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، مرتضی روزبه در همایش طلایه داران تبلیغ بیان کرد: اگر همه دستگاه های حاكمیتی، امنیتی، انتظامی و قضایی برای حل یك معضل اجتماعی بسیج شوند در نهایت بتوانند بین 10 تا 15 درصد آن را كاهش دهند، مابقی را باید درمساجد و تكیا دنبال كرد كه نقش اساسی و پیشگیرانه در جامعه دارند و ما باید از این ظرفیت در ماه محرم و صفر حداكثر استفاده را ببریم.

وی ادامه داد: باید به دنبال راهكارهایی برویم كه چگونه می توان از این ظرفیت بسیار بالا برای حل معضلات اجتماعی استفاده كرد.

استاندار قزوین اضافه کرد: موضوعی كه باید نسبت به آن حساسیت داشته باشیم بحث جامعیت است و اساس حرف نیز آن است كه خدایی كه در بحث دین دستور العمل داشته و به دنبال آن نیز ائمه معصومین نیز حرف هایی را داشتند قطع یقین در مباحث فرهنگی و اجتماعی نیز دستور العمل هایی دارد كه ما باید ما به آن جامعیت استفاده از آن در جامعه برسیم و از سویی نباید در بهره گیری از آن وقفه ای ایجاد كنیم.

وی عنوان کرد: در طول مدت 60 روز ماه محرم و صفر مردم با عشق و علاقه پرچم امام حسین (ع) را برافراشته نگاه می دارند و ائمه جمعه و جماعات و روحانیت باید محور برنامه های این ایام باشد.

روزبه با انتقاد از برخی از مداحان كه خود را محور برنامه می دانند تصریح كرد: حد باید رعایت شود و نباید نقش روحانیت در مراسم های ویژه محرم و صفر تحت الشعاع قرار بگیرند و وقتی دین به جای اینكه دست روحانیت باشد دست مداحان باشد باید منتظر این باشیم كه شرایط كشور ایران همانند پاكستان شود.

وی تأکید کرد: مداحان در این مراسم ها نقش شور آفرینی دارند و بحث تربیت دینی و عمق بخشیدن به این معارف وظیفه روحانیت است و نباید كس دیگری در این جایگاه قرار گیرد.

استاندار قزوین تصریح کرد: در ماه محرم كه مردم از هر قشری دل خودشان را به روحانیت می دهند و در مساجد و تكیا حضور پیدا می كنند وظیفه روحانیت است تا با آگاهی كامل از شرایط جامعه با بیان مطالبی برای حل معضلات و رفتارهای اجتماعی موثر واقع شود.

وی توضیح داد: مسائل و معضلات اجتماعی امروز از یك پیچیدگی خاصی برخوردار هستند و به عنوان یك تهدید در مقابل خانواده ها و جوانان قرار گرفته است و كارها باید از یك جامعیتی برخوردار باشد و نمی توان ساده به مسائل پیچیده نگاه كرد.

روزبه اضافه کرد: امروز در جامعه و به ویژه در دبیرستان های ما برای افزایش نشاط دانش آموزان توصیه به استفاده از مواد انرژی زا و نیروزا می شود و مواد مخدر صنعتی جایگزین مواد مخدر سنتی شدند كه مصرف آن آسیب های بسیار جدی روحی و روانی وارد كرده است و باید فضای جامعه را باهم مرور كنیم و باید دید كه هركدام از ما چه وظایفی داریم.

وی خاطر نشان کرد: امروز دستگاه های امنیتی، انتظامی و قضایی كار و رسالت خود را انجام می دهند و حكم اعدام كه بالاترین شدت مجازات است را اعمال می كنند اما باید دید كه مسئله حل شده است؟ باید برای حل معضلات اجتماعی از ظرفیت روحانیت و مساجد استفاده كرد و در حال حاضر نیز راه حلی جز این وجود ندارد.

استاندار قزوین یادآور شد: قبل از انقلاب جز مساجد و علما برای تربیت اسلامی و دینی چیز دیگری وجود نداشت و تمام نسل قبل از انقلاب كه از آلودگی ها نجات پیدا كردند همان كسانی بودند كه در محافل و نشست های روحانیون حضور پیدا می كردند.

وی در ادامه با بیان اینکه عشق به امام حسین (ع) یك عشق جهانی و بین المللی است، گفت" عشق به امام حسین (ع) نه جهت را می شناسد و نه تیپ و قیافه، بلكه همه سیاه می پوشند و در مراسم های مختلف شركت می كنند و امام حسین(ع) سفینه النجات و مصباح الهدی است و قطع یقین امام حسین (ع) كشتی نجات كسانی است كه در حال غرق شدن هستند و چراغ راهنما كسانی است كه راه را گم كرده اند و این باید هدف در ماه محرم و صفر باشد.

روزبه با اشاره به 3 هزار شهید و 6 هزار جانباز و همچنین سبقه دینی و مذهبی استان اظهار کرد: امروز از یك سو باید به این ایثارگران و علمای دینی افتخار كنیم و از سوی دیگر باید شاهد اوضاع نامناسب اجتماعی باشیم.

وی افزود: اگر امروز مساجد سازنده باشند، با زندگی مردم گره بخورند و با مردم ارتباط داشته باشند شاهد اتفاقات خوب خواهیم بود و در غیر این صورت اگر  مساجد فقط یك ابنیه باشند و هركس درگیر خود باشد و به موضوعات و مسائل پیرامون خود بی تفاوت باشد باید منتظر اتفاقات عجیب و خطرناك بود و قطع یقین این اتفاقات با هماهنگی وارد نخواهند شد.

استاندار قزوین عنوان کرد: یكی از گام های جدی كه ما از روز اول برداشتیم این است كه با توفیق الهی هر شب در یكی از مساجد قزوین نماز را با هدف بررسی وضعیت نمازگزاران و همچنین بررسی نوع فعالیت های اجتماعی و فرهنگی مساجد اقامه می كنیم و تاكنون نیز اطلاعات خوبی به دست آورده ایم.

وی خاطر نشان کرد: مسجدی كه توانسته است 500 جوان را جذب كند و مسجدی كه فقط سالمندان در آن حضور دارند بسیار متفاوت است و مساجد موفق باید مدل و الگوی مساجد دیگر شوند.

پایان پیام/

کد خبر 412055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha