لایحه حمایت از حقوق معلولین در حال اتمام است

خبرگزاری شبستان: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اتمام اصلاح قانون حمایت از حقوق معلولان خبر داد و افزود: این لایحه به زودی پس از تصویب نهایی در کمیسیون اجتماعی دولت، به هیات وزیران ارائه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، دکتر علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم اختتاحیه کنفرانس ملی کارآفرینی اجتماعی که در مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد برگزار شد از اصلاح قانون حمایت از حقوق معلولان خبر داد و گفت: در بخش هایی از این اصلاحات موضوع مسکن و اشتغال معلولان را نیز پیش بینی کرده ایم.

 

وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید سیاست های رفاهی را سرلوحه فعالیت ها و برنامه های خود قرار داده است، اظهار کرد: دولت یازدهم پدیده فقر و آسیب های اجتماعی را پاک نمی کند و از گروه های در معرض آسیب های اجتماعی عبور نکرده است.

 

ربیعی خاطرنشان کرد: دولت دکتر روحانی با نگاه توسعه متوازن و متعادل و حتی تبعیض مثبت مسایل مربوط به جامعه را پیگیری می کند و سیاست رفاهی را حقی برای مردم می داند.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تعدادی از معلولان که به دلیل مسایل ژنتیکی یا حوادث و یا ساختارهای نامناسب اجتماعی یا حتی برنامه ریزی های ناصحیح دچار معلولیت شده اند را دارای حق می دانند.

 

وی با بیان اینکه تولید سرانه در استان تهران شش برابر استان سیستان و بلوچستان است، تصریح کرد: 30 درصد مردم استان سیستان و بلوچستان تحت پوشش بیمه قرار دارند و این در حالی است که سهم پوشش بیمه ای در استان های برخوردار یک سوم است.

 

ربیعی با بیان اینکه تعداد زنان سرپرست خانوار در حال افزایش است و این در حالی است که تنها تعداد کمی را تحت پوشش قرار داده ایم، خاطرنشان کرد: استان سیستان و بلوچستان بیشترین زنان سرپرست خانوار را دارد.

 

وی یادآور شد: امید به زندگی در استان های اصفهان، البرز و تهران هفت برابر بیشتر از استان های مرزی است که سیاست رفاهی باید به این نیازها پاسخگو باشد و اگر بتوانیم انعکاس دهنده بخشی از صدای گروه هایی که صدایشان کم شنیده می شود باشیم موفقیت بزرگی به دست آورده ایم.

 

وی با بیان اینکه بخش آسیب ها از فقر گرفته تا آسیب های گروه های توانیاب ناشی از برنامه های ناصحیح بوده است، اذعان داشت: اعتدال در برنامه ریزی منجر به کاهش نابرابری های اجتماعی می شود.

 

ربیعی یادآور شد: دولت داشتن برنامه مطالعه، هدف گیری، تبعیض مثبت و توانمندسازی اجتماعی را به عنوان حق مسلم برای گروه های آسیب پذیر می داند و نادیده نگرفتن و به رسمیت شناختن این پدیده اجتماعی جزء برنامه های دولت یازدهم است.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به نشست شورای عالی رفاه با حضور رییس جمهور که هفته گذشته برگزار شد، تصریح کرد: در این نشست طرح ها و برنامه های مورد بررسی قرار گرفت.

 

ربیعی در ادامه گفت: بیش از 50 سال است که پیرامون کارآفرینی صحبت می شود اما کارآفرینی اجتماعی یک موضوع جدیدی است که حدود یک دهه است که به آن پرداخته شده است.

 

وی افزود: علاوه بر منابع مادی، معنوی و سایر مولفه هایی که می تواند در حوزه کارآفرینی اجتماعی تاثیرگذار باشد عنصر نامرئی که می تواند با کارآفرینی در اجتماع جنبشی به وجود آورد که بخش هایی از جامعه را برای حل مسایل اجتماعی بکشاند، شناسایی فرصت و نوآوری است.

 

ربیعی با بیان اینکه کارآفرینی اجتماعی از چند منظر قابل توجه است، تصریح کرد: نیازها و کمبودهایی که گروه های اجتماعی توانیاب دارند تولید کالا است.

 

وی ادامه داد: کارآفرینی و ایده پردازی خلاقانه برای بهره برداری از توانایی معلولان، تولید خدمت به معلولان و متناسب کردن خلاقانه و تولید مناسب برای معلولان از جمله اقداماتی است که می توان در این حوزه انجام داد.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بر اساس پژوهش هایی که از سوی برخی صاحب نظران اجتماعی انجام شده مردم ایران تصور می کنند که انسان بزرگی باید بیاید تا مسایل آنها را حل کند، خاطرنشان کرد: جامعه ای که در انتظار رخدادهای بزرگ است و خود هیچ اقدامی انجام نمی دهد نمی تواند به تحولات بزرگ دست یابد.

 

ربیعی خودیابی آحاد جامعه را موتور حرکت جامعه عنوان کرد و افزود: جامعه ای به سوی سعادت گام می بردارد که افراد آن به توانایی های خود باور داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه بسیاری از مردم تصور می کنند که باید سیاست های پولی برای اشتغال در نظر گرفته شود در حالی که سیاست پولی شرط لازم است اما کافی نیست، اظهار داشت: تحول باید از سطح خود انجام شود و نباید در انتظار آن باشیم که دولت کاری انجام بدهد.

 

ربیعی خاطرنشان کرد: توجه جامعه باید به سوی افراد توان یاب جلب شود چرا که همکاری نه تنها در باورهای دینی بلکه در خصلت های ملی ما وجود دارد.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه افزایش تنهایی در اجتماع آن جامعه را به سمت فرسایش سوق می دهد، خاطرنشان کرد: باورهای درستی نظیر پشت هم ایستادن باید در جامعه تقویت شود و جامعه ای خوشبخت است که افراد کمر خود را برای کمک به دیگری خم کنند.

 

ربیعی با بیان اینکه حضور توان یاب ها جامعه را تلطیف می کند، تصریح کرد: زیبایی های زندگی در تلاش مددجویان برای حضور موثر در جامعه مشاهده می شود و حضور پرثمر آنها در عرصه های مختلف نشاط و امید را در جامعه گسترش می دهد.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دولت یازدهم همواره با تمام توان خود در جهت ارتقای زندگی معلولان تلاش می کند، خاطرنشان کرد: لایحه حمایت از حقوق معلولین در حال اتمام است و به زودی پس از تصویب نهایی در کمیسیون اجتماعی دولت، به هیات وزیران ارائه خواهد شد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 411820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha