بافت تاریخی گرگان از فرسودگی کالبدی رنج می برد

خبرگزاری شبستان: معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهر سازی گفت: بافت تاریخی گرگان از از فرسودگی کالبدی رنج می برد و باید مورد توجه هم وزارت راه و هم مورد توجه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، دکتر حناچی، معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهر سازی، امروز(30 مهر) در جمع خبرنگاران اظهار داشت:  ما به لحاظ مسئولیت ستادی که داریم و با توجه به ویژه گی های منطقه ای، جاذبه  ها و فرصت هایی که در مناطق مختلف کشور است، از دلایل مهم برگزاری این نشست ها است.

 

وی گفت: شهر گرگان با عقبه تاریخی و پیشینه و آثار باستانی و بناهای فرهنگی که دارد، موجب شده تا به عنوان محلی انتخاب شود که در آن به یکی از موضوعات بسیار مهم شهرسازی معاصر ایران بپردازیم.

 

حناچی افزود: این نشست ها با موضوعات سیمای شهری و توجه به آفرینش کیفیت در شهرهای مان می باشد، که هم باید نگرانش باشیم و هم  در این زمینه تلاش بکنیم.

 

وی خاطر نشان کرد: در آستانه برنامه ششم هم هستیم و باید برگردیم به تجربیات مثبت مان و از آنها استفاده کنیم و تجربیات غلط و آسیب های مان را شناسایی کنیم و اجازه ندهیم کارهای اشتباه گذشته تکرار شود و این حداقل کاری است که می توان انحام داد.

 

حناچی تاکید کرد: باید تلاش کنیم در موضوع مدیریت شهری به جهت کیفیتی نگاه ویژه ای شود، تا از موقعیت های مناسبی که در برنامه ششم داریم استفاده لازم را ببریم و تلاش کنیم با نزدیک شدن به این موضوعات به سند چشم انداز،  افق1404 را به درستی تعقیب کنیم.

 

لازمه تداوم بافت های تاریخی مشارکت همه جانبه مردمی است

معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهر سازی همچنین گفت: ما در مجموع شهرهایمان حدود 70 هکتار بافت های با ارزش تاریخی داریم که حجم بسیار زیادی است و حفاظت از اینها کار مهمی است که باید اینها تداوم پیدا بکنند.

 

وی اذعان کرد: برای تداوم بافت های تاریخی نیاز به یک جریان اجتماعی است که تنهایی از دولت و نظام مدیریت شهری کاری ساخته نیست و لازمه این کار مشارکت همه جانبه مردمی است.

 

حل مشکلات اجتماعی بافتها ریشه در ضعف مدیریتی دارد

حناچی با بیان اینکه باید نگاهمان را در مورد خیلی از این بافتها تغییر دهیم، تاکید کرد: در برخی از بافتها مشکلات اجتماعی ریشه دوخته است و به معتادین و افرادی که به لحاظ اجتماعی شاخص های نازلی هستند ارتباط یافته اند، اما ایراد در درو دیوار این فضاها نیست بلکه ایراد در مدیریت و نحوه نگاه کردن به موضوع است.

 

معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهر سازی  در ادامه تصریح کرد: بعضی از مدیران ما فکر می کنند که با پاک کردن اینها موضوع حل می شود، در حالی که اینها عقبه و تاریخچه شهرهای ما هستند و باید این گره ها را باز کنیم و اندیشه کنیم که چگونه با توجه به تجربیات گذشته امروزمان را بسازسم و با تاسی از هر دو فردایمان را برنامه ریزی نماییم و اینها دلایل ایجاد چنین نشستهای است.

 

وی همچنین گفت: اگر بخواهیم این به یک حرکت گسترده تبدیل شود هیچ راهی جز مشارکت مردمی وجود ندارد.

 

حناچی همچنین خاطر نشان کرد: بافت تاریخی گرگان از خصیصه های ویژه ای برخوردار است، از جمله این خصیصه ها این است که دلبستگی مردم از بین نرفته است که قدم اول و سرمایه بزرگی است و خوشبختانه بزرگان شهر نسبت به آن حساسیت دارند.

 

وی همچنین اظهار داشت: بافت تاریخی گرگان از فرسودگی کالبدی رنج می برد و باید مورد توجه هم وزارت راه و هم مورد توجه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار گیرد.

 

حناچی در خاتمه گفت: باید همه کمک کنیم تا این وضعیت فاخر را به بافت برگردانیم، خوشبختانه این اتفاق اندکی افتاده ولی پیوستگی هنوز در داخل بافت دیده نمی شود و بسیاری از خانه های فرسوده داخل بافت دچار فرسودگی هستند که باید مرمت شودند و در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 

پایان پیام

کد خبر 411752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha