نگاهی تحلیلی به عاشورا از پنجره انتظار در "عاشورا مکتب انتظار"

خبرگزاری شبستان: نویسنده در کتاب"عاشورا مکتب انتظار" با نگاه تحلیلی عاشورا را احیاگر دین معرفی کرده و آن را از پنجره انتظار بررسی می کند و به جلوه های انتظار عاشورا و تکلیف ما در برابر آن می پردازد.

به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، نویسنده در کتاب"عاشورا مکتب انتظار"  با بیان اینکه عاشورا را می توان از ابعاد و زوایای مختلف دید و بررسی نمود، با نگاه تحلیلی عاشورا را احیا گر دین معرفی کرده و آن را از پنجره انتظار بررسی می کند چنانکه به جلوه های انتظار عاشورا پرداخته و تفاوت ظهور حضرت مهدی و عاشورا و در ادامه به تکلیف ما در برابر آن می پردازد.

در این کتاب از پنجره انتظار به حماسه شکوهمند عاشورا نگریسته شده و برخی جلوه های انتظار را در واقعه کربلا مرور شده است و همگان را به دعا برای تعجیل فرج امام زمان(ع) تشویق و توصیه نموده است.

 نویسنده براساس حدیث شریف نبوی؛ "مَنْ مَاتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً" به بحث در مورد واقعه قیام امام حسین(ع)، ماجرای عاشورا و اهمیت معرفت امام عصر(ع) پرداخته است.

نویسنده در بیان وضعیت مردمان واقعه عاشورا، آنها را به دو دسته تقسیم شده اند: کسانی که حجت خدا را شناخته و به دعوت او لبیک گفتند، در جبهه حق قرار گرفتند و گروه دوم با عدم پذیرش ولایت حجت خدا از یاری امام زمانشان سر باز زدند- عده ای به دنیای خود مشغول شدند و گروهی در مقایل امام شمشیر کشیدند هر چند که اهل نماز و روزه و حج و عبادات بودند.

همچنین متذکر این موضوع شده است که امروز ما باید ندای "هَلْ مِنْ نَاصِرٍ يَنْصُرُنِي" را لبیک گفته و یکی از مهمترین مصادیق یاری امام زمان(عج) یعنی عزاداری و گریه بر امام حسین(ع) و دعا برای تعجیل فرج آن حضرت را به انجام رسانیم.

این كتاب در پنج بخش با عناوینی چون؛ "آغاز كلام"، "عاشورا، احیاگر دین"، "عاشورا و جلوه های انتظار"، "شباهت ها و پیوندها میان عاشورا و ظهور" و "تكلیف ما"، ضرورت و اهمیت ظهور امام زمان(عج) را تشریح كرده است.

در بخشی از كتاب آمده است: شیعه واقعی از یك سو، سوگوار عاشورا است و هر صبح و شام همچون صاحب عزای كربلا بر مصیبت غریب نینوا می گرید و از سوی دیگر نیز به توصیه موالیان خویش هر شامگاه در انتظار فرا رسیدن امر ظهور قائم آل محمد(ع) است.

از منابع مورد استناد مؤلف در تدوین این اثر می توان به صحیفه مهدیه، بحارالانوار، كمال الدین، البرهان، مناقب ابن شهرآشوب، امالی شیخ صدوق، عبقری الحسان، شیفتگان حضرت مهدی(ع) و ترجمه مكیال المكارم اشاره كرد.

شایان ذکر است، "عاشورا مکتب انتظار" نوشته دکتر علی هراتیان با بهای هفت هزار ریال، در سال 1389 ازسوی انتشارات سبط النبی روانه بازار نشر شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 411723

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha