به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، دکتر پیروز حناچی، معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهر سازی کشور، امروز( 30مهر) در نخستین سمینار مدیریت مطلوب شهری، در گرگان اظهار داشت: اینکه به طور عموم در شمال، جنوب و شرق کشور از وضعیت کنونی فضای شهرمان راضی نیستیم و نمی توانیم به وضعیت کیفی و زیبایی های محیط زندگی خود افتخار کنیم، بیانگر این است که ما دچار یک عارضه شده ایم.
وی افزود: لازم است در جهت برطرف ساختن این عارضه و مشکلی که با آن مواجه هستیم برنامه ریزی و آسیب شناسی کنیم.
دکتر حناچی با اشاره به آیه قرآنی« ان الله جمیل و یحب الجمال» اذعان داشت: ما نتوانستیم همانگونه که در آموزه های دینی ما اشاره شده است به زیبایی و زیباسازی محیط پیرامون خود برسیم.
حناچی تصریح کرد: امروزه نه تنها در شهرهای کوچک، بلکه حتی در شهرهای بزرگ ما نیز از این زیبایی ها به نحو کمال کمتری خبری هست.
وی همچنین تاکید کرد: متاسفانه با فرایندی که داریم و در پیش گرفته ایم نمی توانیم بگوییم به سمت حل این مسئله و کیفیت یافتن به پیش می رویم، زیرا امروزه حتی در کلان شهرهای ما نیز زیباسازی و کیفیت مطلوب را نداریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه شهرها و روستاهای ما در حال حاضر دارند شبیه هم می شوند، گفت: در شهرها و روستاهای ما امروزه کالبد و نمای ساختمانها شبیه هم می شود و باید ببینیم چرا قبلا این اتفاقات نمی افتاد.
وی یادآور شد: اگر بافت های تاریخی را بخواهیم تغییر دهیم و ساخت و سازی انجام دهیم باید از زبان مشترک آن حوزه استفاده کنیم.
حناچی در ادامه خاطر نشان کرد: اعتقاد من این است که قانون برنامه سوم توسعه نقطه عطفی بود که میراث فرهنگی نیز قبول کرد تا بافت تاریخی شهرها دست نخورده بماند و در این حوزه اقدامات موثری صورت گرفت.
وی همچنین تصریح کرد: حفاظت و نگهداری از اماکن و بافت تاریخی شهرها بهترین و سالم ترین نوع سرمایه گذاری در شهرها است که متاسفانه به دلیل و بهانه کمبود فضای ساخت و ساز به بافت های قدیمی دست درازی هایی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اذعان داشت: لازم است در راه این سرمایه گذاری از تعداد مشاورین آگاه و علاقه مند به این حوزه که دارای توانایی های لازم هستند استفاده شود.
وی اظهار داشت: لازم است از تجربیات گذشته استفاده کنیم تجربیات مثبت را تقویت و تجربیات منفی و اشتباهاتمان را حذف و جبران کنیم، تا بتوانیم به آنچه که حقوق شهروندی حکم می کند عمل کنیم و هویت دیروز، نیاز امروز و حقوق فردای شهروندان را حفظ کنیم.
پایان پیام/
نظر شما