به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر زهرا آراستچی، رییس نخستین کنفرانس ملی کارآفرینی اجتماعی در حوزه مدیریت که در سالن همایش های مجتمع آموزشی، نیکوکاری رعد در حال برگزاری است، گفت: پیشرفت کارآفرینی اجتماعی در 30 سال گذشته بسیار قابل توجه بوده است به طوری که پیشرفت های سه دهه فعالیت اجتماعی با تحولات سه قرن کار اقتصادی قابل مقایسه است.
وی با بیان اینکه در گذشته سازمان های مذهبی و افراد متمول از فعالیت های اجتماعی حمایت می کردند، اظهار داشت: امروز این نقش های اجتماعی با کمی تحول در حال انجام است.
آراستچی با تاکید بر تفاوت های کارآفرینی اقتصادی و کارآفرینی اجتماعی افزود: هدف اصلی در کارآفرینی اقتصادی سودآوری است حتی اگر منجر به تغییر اجتماعی هم شده باشد اما کارآفرینی اجتماعی حتی در صورت سودآوری اقتصادی هم هدفی جز خلق ارزش های اجتماعی و سرمایه های اجتماعی ندارد.
وی با اشاره به چالش های پیش روی فعالیت های اجتماعی یادآور شد: کمبود منابع مالی یکی از عمده ترین چالش های پیش روی کارآفرینی اجتماعی است.
رییس کنفرانس ملی کارآفرینی اجتماعی ادامه داد: با گسترده شدن رقابت ها بین سازمان های اجتماعی چالش کمبود منابع مالی عمیق تر خواهد شد.
استادیار دانشگاه تهران گفت: کارآفرینی اجتماعی یک ترکیب از فعالیت اجتماعی است که ایده های کسب و کار اقتصادی دارد.
وی افزود: باید راهکارهای جدیدی برای حل مشکلات اجتماعی و بسیج منابع برای تغییرات پایدار اجتماعی داشته باشیم.
آراستچی با اشاره به ویژگی های کارآفرینی اجتماعی ادامه داد: خلاقیت، ایده های جدید، مدیریت مشارکتی و کار تیمی، حساس بودن نسبت به شرایط اجتماعی و احساس افراد جامعه و نوع دوستی از جمله ویژگی ها و شاخص های کارآفرینی اجتماعی است.
مدرس دانشگاه با بیان اینکه نرخ کارآفرینی اجتماعی در ایران پایین است، ادامه داد: ایران در کارآفرینی اجتماعی نوظهور رتبه دوازدهم را و در کارآفرینی اجتماعی نوپا رتبه سیزدهم و کارآفرینی تثبیت یافته رتبه نهم را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: کمبود منابع مالی، رقابت پذیری، عدم استفاده از فناوری، اعتمادسازی، ارتباط با بخش دولتی و مدیریت در زمینه معلولیت از جمله چالش های پیش روی کارآفرینی اجتماعی در حوزه کارآفرینی اجتماعی است.
استادیار دانشگاه تهران ادامه داد: امکانات سازمان بهزیستی برای خدمت رسانی به افراد معلول و ایجاد اشتغال محدود است بنابراین در حوزه معلولیت و فعالیت های آنها و ارایه خدمات به معلولان سازمان هایی ایجاد شده است که به تولید محصولات ویژه معلولان و ایجاد اشتغال برای آنها می پردازد.
گفتنی است، مراسم اختتامیه نخستین کنفرانس ملی کارآفرینی اجتماعی در حوزه معلولیت پس از برگزاری میزگردی با محوریت نقش اسناد بالادستی، قانونگذاران و دولت در کارآفرینی اجتماعی با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار می شود. همچنین از کارآفرینان اجتماعی و مقالات برتر انجام خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما