به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، نشست خبری دومین کنگره علمی و ادبی دکتر طاهره صفارزاده امروز با حضور علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری و رضا اسماعیلی دبیر کنگره علمی وادبی طاهره صفارزاده دقایقی پیش در تالار سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری رضا اسماعیلی دبیر کنگره علمی و ادبی طاهره صفارزاده بر مظلومیت این شاعر انقلابی اشاره کرد و گفت: طاهره صفارزاده قبل از انقلاب یک شاعر دینی و انقلابی بود به همین منظور نظام سعی میکرد او را به حاشیه بکشاند و دیده نشود و بعد از انقلاب نیز به جرم شاعر دینی بودن از سوی روشنفکران مظلوم واقع و دیده نشد.
وی اضافه کرد: صفارزاده را میتوان به عنوان میراث اندیشههای اسلامی مطرح کرد یعنی از دانشگاههای علوم و از اساتید و دانشگاهیان این انتظار میرود که این ظلمی که بر این بزرگوار وارد شده را جبران کنند چرا که بیشتر تالیفات دانشگاهیان توسط طاهره صفارزاده صورت گرفته و از سوی انتشارات سمت منتشر شده است.
اسماعیلی بر لزوم رونمایی از چهره ادبی صفارزاده تاکید کرد و ادامه داد: تا کنون از این شاعر انقلابی کمتر مراسمی برگزار شده است، یعنی نهادهای فرهنگی نظیر فرهنگستان زبان و ادب فارسی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت علوم باید رأس این کار قرار میگرفتند تا سالگرد صفارزاده با سکوت برگزار نشود.
وی افزود: معتقدم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برنامهای را برای طاهره صفارزاده و گرامیداشت این شاعر انقلابی در نظر بگیرد تا این سکوت شکسته شود.
دبیر علمی کنگره طاهره صفارزاده گفت: مرحوم طاهره صفارزاده درد دین و دغدغه انسانی و اندیشههای جهانی داشت که اگر بتوانیم این چهره را به جهان معرفی کنیم در صدور ارزشهای اسلامی و انقلابی گام بزرگی را پیمودهایم.
وی اضافه کرد: در اختتامیه کنگره صفارزاده از تمبر یادبود و دو جلد از کتابهایی که از سوی انتشارات سوره مهر و پارس کتاب که همان ناشر تخصصی مرحوم صفارزاده است، منتشر شده، رونمایی میشود.
اسماعیلی ادامه داد: تا پایان آبان سال جاری یکی از بوستانهای منطقه تجریش با نام طاهره صفارزاده نامگذاری خواهد شد، همچنین روزنامه اطلاعات هم ضمیمه 16 صفحهای برای هفتمین سالگرد مرحوم صفارزاده به چاپ رسانده است که این مهم نیز به همراه سایر کتابها در قالب یک بسته فرهنگی به مدعوین حاضر در این کنگره ارائه میشود.
وی با اشاره به این مطلب که در داوری آثار، کار با دقت اثر بالایی منتشر شده است، افزود: به این کنگره 250 قطعه شعر رسید که از این تعداد 200 قطعه شعر با موضوع کنگره مرتبط بود و یک نفر نیز به عنوان برگزیده انتخاب شده است.
این شاعر متعهد انقلابی، گفت: در حوزه بانوی برگزیده نیز از یکی از اساتید بزرگ دانشگاه که آثاری درباره مرحوم صفارزاده دارد تجلیل به عمل خواهد آمد، همچنین معتقدم همه نهادهای فرهنگی باید این دغدغه را داشته و پای کار بیایند تا شاهد برپایی این کنگره به صورت بینالمللی باشیم.
وی اضافه کرد: معتقدم ابعاد بینالمللی کنگره علمی و ادبی طاهره صفارزاده باید مورد نظر قرار گیرد تا پایاننامههای ایرانی و سایر کشورها در قالب کتابی منتشر شود یعنی باید ابعاد بینالمللی یا به نوعی سابقه دانشگاهی و بینالمللی این کنگره را نیز در نظر بگیریم.
در ادامه علیرضا قزوه مدیر مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری با بیان این كه بیش از 500 پایان نامه در دانشگاه های كشورمان درباره ادبیات انقلاب نوشته شده است، اظهار كرد: اگر روزی نگران بودیم دانشگاه های كشور در زمینه داستان، شعر، نقد، پژوهش و مقاله و ... ورود پیدا نكند، امروز سنگ تمام گذاشته اند.
وی خاطرنشان كرد: با حضور چهره های دانشگاهی كه خود هم نویسنده ، شاعر و منتقد ادبی هستند ادبیات انقلاب اسلامی در دانشگاه ها اشاعه پیدا كرده است. امروز سبك ادبیات انقلاب اسلامی، سبكی جدی است و كسانی كه می خواهند آن را نادیده بگیرند، لجاجت می كنند.
قزوه ادامه داد: ادبیات انقلاب بیش از 5 هزار اثر ادبی خلق كرده و در این مسیر خود را تثبیت كرده است و نشان می دهد حركت جدی شكل گرفته و مورد تایید بزرگان است.
وی گفت: صفارزاده از جمله كسانی است كه اندیشه تاسیس حوزه هنری را داشته است و در عین حال چهره دانشگاهی است. پیش تر بین فروغ فرخزاد و طاهره صفارزاده مقایسه ای داشته ام . شاید برخی فروغ فرخزاد را هنوز در جامعه ما خوب نشناسند و با فضاهای معنوی اشعارش بی گانه باشند. فروغ در آخرین آثار خود همچون «ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد» و «تولدی دیگر» فروغ دیگری بود و فضای انقلاب اسلامی تاثیر خود را بر او گذاشته بود و به قول حضرت آیت الله العظمی خامنه ای عاقبت به خیر شد.
این شاعر كشور اظهار داشت: فروغ را چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب جامعه ادبی ما تحویل گرفت و در حد استحقاقش معرفی شد اما صفارزاده چه قبل و چه بعد از انقلاب اسلامی در حقش ظلم شد. پیش تر در مقایسه ای گفتم وزنه صفارزاده سنگین تر از فروغ است. شاید بهتر باشد بگویم این دو شاعر در یك حد و اندازه بزرگ هستند و از حیث اندیشه صفارزاده بالاتر و در فرم فروغ بالاتر از صفارزاده است.
وی با تاكید بر این كه جامعه باید توجه بیشتری به صفارزاده می كرد، گفت: اگر كمتر از فروغ به صفارزاده توجه كنیم به او اجهاف كرده ایم. صفارزاده در حوزه ترجمه و پژوهش نیز بسیار موفق بوده است و دانشگاهی هم بوده و این ها امتیازاتی است كه باعث می شود به اندازه فروغ فرخزاد به این شاعر نیز توجه شود.
قزوه عنوان كرد: در دومین كنگره علمی و ادبی طاهره صفارزاده ، برگزیده مان را از چهره های دانشگاهی انتخاب كرده ایم. ایشان رییس دانشگاه هستند و طبع شعری و ادبی نیز دارند و مقالات و پژوهش های بسیاری در حوزه ادبیات انقلاب انجام داده اند.
مدیر مركز آفرینش های ادبی با تاكید بر این كه بیش از 40 پایان نامه برای خانم صفارزاده در دانشگاه ها به نگارش در آمده است، گفت: همچنین پایان نامه های بسیاری درباره قیصر امین پور، سید حسن حسینی و احمد عزیزی نوشته شده است.پ
وی گفت: تصمیم داریم تا دبیرخانه دائمی كنگره طاهره صفارزاده و دفتر شعر زنان را در حوزه هنری راه اندازی كنیم و جلسات شعرخوانی بانوان در طول سال در این نهاد انقلابی برپا شود.
وی همچنین به همكاری خبرگزاری فارس در برگزاری دومین كنگره طاهره صفارزاده با حوزه هنری خبر داد و گفت: خبرگزاری های دیگر نیز در این راستا تلاش می كنند و البته برخی رسانه ها نیز سنگ اندازی می كنند و تلاش دارند جریان های فرعی را بزرگ جلوه بدهند.
پایان پیام/
نظر شما