مطبوعات قوی و قدرتمند باید سینه به سینه جلوی تهاجم فرهنگی بایستند

خبرگزاری شبستان: رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، مقابله شایسته با تهاجم فرهنگی دشمن را از جمله رسالت های مطبوعات عنوان کرد و گفت: مطبوعات قوی و قدرتمند باید سینه به سینه، جلوی تهاجم فرهنگی بایستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، صبح امروز(29مهر)در نخستین جشنواره نشریات نهادنمازجمعه کشور در سخنانی با بیان اینکه 800 نمازجمعه در کشور اقامه می شود؛ افزود: چنانچه هر شهر یک نشریه مناسب و با کیفیت بالا داشته باشد، یک جریان فرهنگی عظیم در کشور ایجاد کردیم.

 

انگیزه خدمت در ستادهای نمازجمعه بالاست
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود 32 هزار نیرو در ستادهای نمازجمعه کشور با قصد قربت خدمت می کنند و انگیزه خدمت در ستادهای نمازجمعه بالاست؛ افزود: افراد زیادی با انگیزه های ناب، زلال و نورانی خدمت می کنند و این یک نقطه قوت است و باید آن را یک فرصت بدانیم.


حجت الاسلام تقوی گفت: در این جشنواره اساتیدی دعوت شدند که سالها تجربه دارند و قرار است جشنوراه را بیشتر کارگاهی دنبال کنیم تا از حالت تشریفاتی بیرون آمده و دستاورد بهتری داشته باشد.

 

مطبوعات، ابزاری برای سنجش یک جامعه

وی با اشاره به تأثیر بسیار زیاد مطبوعات در جامعه و اینکه قلم و نوشتن یک نوع زبان است؛ گفت: مطبوعات زبان و فریاد یک جامعه است که به وسیله آن، یک جامعه را ارزیابی و شناسایی می کنند.


حجت الاسلام تقوی با یادآوری نقش مطبوعات در جریان انقلاب و یادآوری سخن امام راحل مبنی بر اینکه«مطبوعات، مدرسه سیار و دست اندرکاران مطبوعات معلم و مدرس هستند»افزود: ابزار هدایتی مردم فقط از طریق منابر و خطبه ها نیست؛ ائمه جمعه کشور باید از همه ابزار هدایتی از جمله نشریات استفاده کنند.

 

مهمترین رسالت های مطبوعات

وی افزایش اطلاعات افراد جامعه، تقویت آگاهی ها و ایجاد بصیرت در افکار مردم، دمیدن روح سیاسی در جامعه و افزایش قدرت تحلیل  افراد، تحکیم و تقویت وحدت ملی و مقابله شایسته با تهاجم فرهنگی دشمن را از جمله رسالت های مطبوعات عنوان کرد و گفت: مطبوعات قوی و قدرتمند که سینه به سینه، جلوی تهاجم فرهنگی بایستد.


رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با تأکید بر اینکه مطبوعات باید آئینه ای برای وجدان عمومی جامعه باشد؛ ایجاد رابطه بین مردم و مسئولان، انعکاس مشکلات و ارتقای توسعه ملی از طریق نشر اخبار صحیح را از دیگر رسالت های مهم مطبوعات دانست.

تنظیم خبر یک نوع هنر است
وی کمال جویی انسان ها را باعث علاقه آنان به کسب اطلاع و اخبار جدید دانست و افزود: نوع تنظیم و تولید خبر و نحوه طراحی و انتشار آن نقش مهمی در جذب مخاطب دارد و انتخاب تیتر و نیز تنظیم خبر یک هنر است.

 

هدف روزنامه نگار باید آگاه کردن مردم نسبت به رویدادها و پدیده های مختلف باشد

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با تصریح به اینکه هدف روزنامه نگار باید آگاه کردن مردم نسبت به رویدادها و پدیده های مختلف باشد؛ گفت: مطالب و اخباری که تولید می کنید باید نیازهای مخاطب را تأمین کند.

 

اصول اخلاقی که روزنامه نگار باید به آن پایبند باشد

وی همچنین پایبندی روزنامه نگار به اصول اخلاقی را مورد توجه قرار داد و در این زمینه با بیان اینکه نظام اخلاقی مبتنی بر اصولی است که قلم و نشریه را تا آنجا آزاد می دانیم که مرزهای اخلاقی را نشکد؛ مهمترین این اصول را تبیین کرد.


حجت الاسلام تقوی، راستگویی، حفظ کرامت انسانی، انصاف، رازداری، اصل عفت عمومی، عدم سرقت ادبی و داشتن مهارت حرفه ای را از جمله مهمترین اصول اخلاقی یک خبرنگار برشمرد و تصریح کرد: ما در دفاتر ائمه جمعه کشور که با فرهنگ عمومی سرو کار داریم لازم است که مطالب مفید، گزارش های امید بخش و اطلاعات عمومی را با قالبی زیبا و جذاب به عموم مردم منطقه خودمان منتقل نماییم.


وی مرزها و محدودیت های روزنامه نگاری را هم مورد توجه قرار داد و این مرزها را توهین به مقدسات، اضلال و گمراهی، لطمه زدن به کیان جامعه اسلامی و... ذکر کرد.

 


پایان پیام/

 

گزارش: طاهره بادامچی

 

کد خبر 411205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha