جامعه به دلیل دوری از قرآن دچار سختی شده است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: همه سعادت بشری مبتنی بر الگو گیری از قرآن است اما اینک به دلیل دور شدن از متن قرآن جامعه با سختی هایی مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، مهدی احمدی در دیدار با رئیس و اعضای انجمن قرآن و نهج البلاغه بیان کرد: در مسیر قرآن هیچ اقدامی کافی به نظر نمی رسد و اجر فعالیت در حوزه قرآن در ترازوی عدل الهی سنجش می شود.

وی ادامه داد: در طول سالیان متمادی، قرآن حافظ مسلمانان بوده است امروز قرآن مهجور نیست زیرا یکی از برکات مهم انقلاب، خون شهدا و امام راحل و وجود ولایت فقیه در جامعه ورود قرآن به متن زندگی مردم است که نمونه آن نیز در مساجد، کانون ها و مراکز قرآنی مشاهده می شود، اما باید اقدامی که شایسته مقام قرآن باشد صورت بگیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین اضافه کرد: در استان قزوین با وجود پیشینه غنی مذهبی و فرهنگی نیاز به ارائه طرحی نو و جاذب به منظور ترغیب جوانان برای بهره گیری از قرآن احساس می شود؛ قرآن از نظر علمی دارای محتوای کاملی است و جوانان می توانند بسیاری از مفاهیم علمی را متن قرآن استخراج کنند.

وی اضافه کرد: قرآن برای بشر نازل شده و مطالب آن برای انسان قابل فهم است اما انسان باید برای آشنایی با متن قرآن وقت صرف کرده و با آن محشور شود؛ همه سعادت بشری مبتنی بر الگو گیری از قرآن است اما اینک به دلیل دور شدن از متن قرآن جامعه با سختی هایی مواجه شده است.

احمدی با تأکید بر هم فکری و استفاده از خرد جمعی به منظور انجام فعالیت های قرآنی، تصریح کرد: در استان قزوین فعالان قوی قرآنی حضور دارند و می توان با استفاده از توانمندی های این افراد اقدامات قابل توجهی انجام داد.

وی توضیح داد: استفاده از نماینده ولی فقیه در استان، علمای حوزه علمیه و روحانیت معزز و احصای فعالان قرآنی حوزه های علمیه می تواند راهکاری برای ترویج فرهنگ قرآن و ارائه علوم قرآنی باشد و در حال حاضر فاصله گرفتن از متن کلام الهی یکی از بزرگترین آسیب های وارد بر جوانان ما محسوب می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با اشاره به لزوم پیوند جامعه با آموزه های قرآنی، افزود: یکی از راهکارهایی که می تواند به اعتلای جایگاه قرآن در جامعه کمک کند، شناسایی چهره های برجسته خادمان قرآنی، قاریان، حافظان و مراکز قرآنی موفق است، همچنین توجه عمیق به مراکز علمی قرآن آموزی به ویژه آموزش و پرورش به منظور حفظ حرمت کلام الهی حائز اهمیت است.

وی خاطر نشان کرد: برگزاری جلسه با روسای آموزش پرورش، معاونان پرورشی و مدیران مدارس استان و  امضای تفاهم نامه برای ارائه طرح جامع و کاربردی در حوزه قرآن از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از جمله اقدامات موثر در این راستا محسوب می شود.

احمدی با اشاره به اهمیت توجه به نیازهای جامعه مخاطب توضیح داد: درحال حاضر جامعه ما به قرآن و آموزه های آن نیاز دارد و بر همین اساس نیز باید پیام های قرآن به جامعه استانی ابلاغ شود و افراد متخصص باید در انجمن قرآن مستقر شوند و بر اساس نیاز طیف های مختلف برنامه ریزی کنند.

وی تأکید کرد: از برگزاری نمایشگاه قرآن حمایت می شود و با توجه به اهمیت و جایگاه رفیع قرآن باید در این حوزه برنامه ریزی دقیق صورت بگیرد تا بتوانیم به بهترین شکل این نمایشگاه را برگزار کنیم که این اتفاق منوط به استفاده از فعالان و بزرگان عرصه قرآنی برای تفکر جمعی و ارائه طرح و برآورد هزینه خواهد بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با اشاره به اینکه در نمایشگاه پیش رو باید خلاقیت را به عرصه قرآن وارد کرد، گفت: بخشی از مخاطبان ما را جوانان تشکیل می دهند و باید با برنامه ریزی پیام های خوبی را به آنها منتقل کرد، در این راستا استفاده از نظرات بزرگان، به کار گیری ایده های نو، دعوت از سایر استان ها و در نهایت انعکاس دستاوردهای نمایشگاه می تواند زمینه را برای به دست آوردن نتیجه مطلوب فراهم کند.

در ادامه رئیس انجمن قرآن و نهج البلاغه استان قزوین نیز با اشاره به اینکه انجمن قرآن و نهج البلاغه از سال 78 فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده، اظهار کرد: تا کنون فعالیت های زیادی توسط این انجمن انجام شده که از این بین می توان به برگزاری 150 محفل شبی با قرآن با حضور قاریان مصری، برگزاری 10 نمایشگاه قرآن و تربیت مدرسان و مفسران قرآنی اشاره کرد.

محمد حسین سلیمانی با اشاره به برگزاری چندین همایش توسط انجمن قرآن و نهج البلاغه، یادآور شد: اغلب اقداماتی که در این انجمن انجام می شود کلیدی بوده و در بخش اجرا موسسات قرآنی در سطح استان فعالیت می کنند.

پایان پیام/

کد خبر 411098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha