به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام حمید محمدی طی سخنانی در نخستین هم اندیشی وقف قرآنی که صبح امروز 28 مهرماه برگزار شد، گفت: یکی از نهادهای مهم مهندسی فرهنگی نظام اقتصادی وقف است و اگر در جامعه توسعه وقف اتفاق افتاد، اقتصاد جامعه سالم خواهد بود.
وی یادآور شد: باید موقوفات به نحوی اداره شود که ارزش افزوده آن افزایش یابد.
به گفته دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، وقف دارای جایگاه ویژه ای اقتصادی در اقتصاد جامعه است و وقف های قرآنی هم علاوه بر این جایگاه از پاداش اخروی بسیاری برخوردار است.
وی اضافه کرد: شهادت بالاترین و عالی ترین نماد وقف است چراکه شهید اوج واقفین عالم است و از وجود خود در این زمینه مایه می گذارد، لذا هرجامعه ای که به نقطه بلوغ برسد می تواند به نقطه شهادت و انفاق برسد.
وی دو کارکرد اصلی وقف در قرآن را یادآور شد و خاطرنشان کرد: جامعه امروز دچار بحران و آشفتگی باطنی است و توسعه فرهنگ وقف یکی از ابزارهای مهم در به سکینه رسیدن نفس است.
وی سنت وقف، معاصرسازی و آینده نگری وقف را به عنوان مبحث مهم در تنظیم سند راهبردی، راهبرد وقف در آینده دانست.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی متذکر شد: ما باید وقف را از از حالت ایستا خارج کنیم چرا که اگر آن را پویا و متحرک کنیم توسعه و برکات زیادی درپی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: یکی از راه های توسعه فرهنگ وقف قرآنی، دیپلماسی قرآنی و توجه به موسسات قرآنی در فرهنگ سازی وقف قرآنی است.
محمدی گفت: باید این بخش های قرآنی را توجیه و با کارکرد انها در جامعه می توان بر چالش های موجود در جامعه فائق آمد.
وی توجه ویژه رسانه ملی به وقف و گسترش وقف های قرآنی را مورد تاکید قرار داد و افزود: ما به عنوان دبیرخانه شورای توسعه از پیشنهادات و طرح ها استقبال می کنیم.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی به آسیب شناسی در مورد وقف پرداخت و گفت: مسیر شفاف وقف در حال حاضر را باید مورد حمایت قرار داد و امیدواریم در این زمینه بیش از پیش وقف های قرآنی را گسترش دهیم.
نظر شما