به گزارش خبرنگار شبستان، نشست تخصصی زنان، توازن، مشارکت های اقتصادی و استراتژی های جمعیتی امروز دوشنبه با حضور دکتر ابراهیمی ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دکتر امین زاده معاون حقوقی رییس جمهور، لاله افتخاری نماینده مجلس، یوهانگ کوئی معاون سازمان زنان چین در حسینیه الزهرای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
امین زاده، معاون حقوقی رییس جمهور در این نشست با اشاره به فرهنگ و تمدن تاریخی و باستانی دو کشور ایران وچین اظهار کرد: ایران وچین همواره روابط خوب اقتصادی داشتهاند که این روابط به دوران امپراطوری هانگ در چین و دوران امپراطوری اشکانیان در ایران باز میگردد. جاده ابريشم نيز يكي از راههاي اثرگذار اين مبادلات بوده است.
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: درحوزه هاي زنان ؛ دغدغه كشورهاي آسيايي اين است كه كرامت انساني زنان در همه عرصه هاي اقتصادي،سياسي و اجتماعي حفظ شود. زنان آسيايي به طور عام و زنان چين وايران به طور خاص بايد در حفظ بنيان خانواده فعال باشند ؛ علاوه بر آن به انجام فعاليت هاي اجتماعي و اقتصادي و فرهنگي بپردازند.
وي با اشاره به اين كه زنان ايراني در توليدات صنعتي ، اقتصادي و كشاورزي نقش ويژه اي داشته اند،گفت: دولتهای دو کشور میتوانند از ظرفیتهای زنان بهره بگیرند و در نهادهای وابسته به سفارت خانهها زنان را فعال کنند تا مبادلات فرهنگی و اقتصادی بین دو کشور بیش از پیش گسترش یابد. و زنان دو کشور که نیمی از پتانسیل جامعهشان را تشکیل میدهند، در انتقال فرهنگ میان دو کشور نقش عمدهای ایفا کنند.
امینزاده با اشاره به تاکید بر حق مالکیت برای زنان در دین اسلام گفت: مطابق اصل 46 قانون اساسی برای عموم افراد مالکیتهای حاصل بر کسب و کارهای مشروع و قانونیشان در نظر گرفته شده است و هیچ کس را نمیتوان از قانون مالکیت محروم کرد.
وی با بیان این که زنان ایران وچین در حوزه ی اقتصادی و صنعتی میتوانند با همتایان خود ارتباط داشته باشند و ضمن تقویت فعالیتهای خود در دو کشور به توانمندی زنان ملی آسیایی کمک کنند خاطر نشان کرد: باید توجه داشته باشیم فعالیتهای دو جانبه از حق و مدیریت زندگی فرد و خانواده ما را غافل نکند؛ چرا که حفظ خانواده باعث حفظ بنیان جامعه میشود.
معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه امروز ایران و چین در حفظ ثبات و امنیت منطقه حرفهای مهمی برای گفتن دارند، تصریح کرد: زنان درثبات سیاسی منطقه میتوانند فعال و تاثیر گذار باشند و زنان ایران و چین با انتقال فرهنگ صریح نو دوستی و صلحطلبی در این راستا بسیار تاثیر گذار خواهند بود.
وی افزود: در ایران وچین مردم همواره به هویتهای معنوی خود توجه داشته و ضمن بهرهگیری و استفاده مناسب از دستاوردهای روز جهان اجازهی ورود نقاط ضعف و عادات ناپسند فرهنگی را به کشور خود نداده و در فرهنگهایی هضم نشدهاندکه از بیرون سعی در رسوخ به اعتقادات فرهنگی دو کشور را داشته است.
وی با اشاره به فائق آمدن زنان ایران بر تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران طی سالهای اخیر گفت: امروز دنیا به حسن نیت جمهوری اسلامی ایران برای صلح و دوستی معتقد است و رئیس جمهور نیز در بیان موضوع جهان عاری از خشونت و افراط بخوبی نیت تمام ایرانیان را برای تعامل دوستانه اعلام کرد.
امینزاده خاطرنشان كرد: فعال کردن فضای مجازی جاده ابریشم توسط زنان دو کشور بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
وي گفت: با برگزاري نشست هاي تخصصي مثل اين نشست در بخش هاي دولتي و خصوصي با همكاري اتاق هاي بازرگاني مي توان بتانسيل هاي اجتماعي و اقتصادي زنان چين وايران را شناسايي كرد.
امینزاده در پايان گفت: در اين نشست ها، باور به خود،ارتقا توانمندي خانواده و اجتماع، حل مسايل مربوط به اشتغال و جمعيت مي توانند مورد بررسي قرار گيرند و براي آن ها راهكار هاي ارايه شود.
پایان پیام/
نظر شما