به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان سوادآموزی کشور امروز (28مهر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه هیچ مادر باسوادی بچه بی سواد ندارد، گفت: سیستان و بوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و هرمزگان بیشترین نرخ بی سوادی را دارند.
وی با یادآوری این مطلب که بخش اعظم بی سوادی ها در استان های ذکر شده فرهنگی است و افزود: دختران در این میان به خاطر مسائل فرهنگی بیشترین آسیب را دیده اند و مرزی بودن استان ها هم مزید بر علت شده است.
این مقام مسئول در خصوص همکاری افراد تحصیل کرده با این سازمان برای رفع بی سوادی، نیز اظهار داشت: حداقل بروکراسی را برای افراد فراهم کرده ایم تشریفات خاصی نداریم و تحصیل کرده ها می توانند تعاونی خدمات آموزشی را تشکیل دهند تا آموزش و پرورش هم با آنان قرار داد ببندد.
باقرزاده یادآور شد: به طور حتم به صورت انفرادی نمی توانیم از تحصیل کرده ها استفاده کنیم و آنان نیز باید تحت پوشش یک مرکز باشند و اقدام به سوادآموزی کنند.
وی فارس را ویترینی از تمام کشور دانست و تاکید کرد: در فارس میزان بی سوادی 2 و نیم درصد نسبت به میانگین کشوری کمتر است که این استان را در صدر این مهم قرار داده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه فارس از لحاظ درصد افراد باسواد رتبه هشتم دارد، افزود: استان های تهران، مازندران، سمنان و البرز در رتبه های اول تا چهارم هستند.
وی درصد بی سوادی کل کشور را 14 و 6 دهم درصد عنوان کرد و اظهار داشت: این میزان برای گروه بالای 6 سال در سرشماری سال 90 به دست آمده است و 6 و هفت دهم درصد گروه هدف (گروه 10 تا 49 سال) خودشان را محروم از سواد می دانند.
به گفته رئیس سازمان سوادآموزی کل کشور، میزان باسوادی در گروه زیر 20 سال 98 درصد، زیر 30 سال 97 درصد و زیر 50 سال اکنون تقریبا 95 درصد است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس سرشماری گذشته تعداد 9 میلیون و 719 هزار نفر بی سواد در کشور وجود داشت که سه میلیون 456 هزار نفر زیر 50 سال بودند، گفت: برخی از این افراد آموزش دیدند، برخی از گروه هدف خارج شده، برخی به علل مختلف غیرقابل آموزش هستند و برخی دیگر نیز دارفانی را وداع گفتند که در پایان میزان یک میلیون و 700 هزار نفر بی سواد در گروه هدف داریم که آمادگی داریم با تخصیص منابع آنان را باسواد کنیم.
این مقام مسئول افزود: تمام منابع سوادآموزی صرف خود سوادآموزی قرار گرفته است اگر منابع دست یابد نیمی از استان های کشور به نقطه مطلوب می رسند.
وی از انعقاد 20 تفاهم نامه با دستگاه های مختلف خبر داد و افزود: سازمان زندان ها، ستاد مشترک نیروهای مسلح، بسیج، کمیته امداد امام خمینی (ره) و کانون های فرهنگی و هنری مساجد از جمله سازمان هایی هستند که به خوبی با ما همکاری داشتند.
باقرزاده با اشاره به اجرای طرح «اولیا» برای آموزش حداقل خواندن و نوشتن به اعضای بی سواد خانواده دانش آموزان سراسر کشور خبر داد و گفت: 598 هزار نفر با کد ملی مشخص اعضای خانواده دانش آموزان هستند.
وی بستن مبادی بی سوادی را بسیار سخت عنوان کرد و اضافه کرد: اکنون کودکانی را که از زمان مدرسه آنان می گذرد به علت نبود اطلاعات صحیح، نمی توانیم پیدا کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه 40 درصد اتباع خارجی مجاز فاقد مهارت های سواد هستند و این میزان در افراد غیر مجاز خیلی بدتر می تواند باشد، یادآور شد: 10 هزار تبعه خارجی را ابلاغ کردیم که فارس 500 نفر حق ثبت نام دارند.
پایان پیام/
نظر شما