به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام و به نقل از روابط عمومی بهزیستی این استان، محمد ترکمان، در حاشیه کارگاه «مداخله در طلاق» در بهزیستی ایلام، اظهار کرد: در این زمینه مشاوره های پیش از ازدواج و حین ازدواج نقش مهمی در تحکیم رابطه زوجها و سلامت زندگی آنها تاثیری مهم خواهد داشت.
وی، افزود: بر اساس اعلام سازمان روانشناسی و مشاوره ایران تاثیر مشاوره های قبل از ازدواج به اندازه ای بوده که 50درصد نرخ طلاق ها را کاهش می دهد.
این استاد روانشناسی بالینی، ابراز کرد: چنانچه زوج ها پیش از ازدواج به مشاوره مراجعه کرده و به این نتیجه رسیده که صلاحیت ازدواج را دارند بدون شک از بروز ازدوجاهای ناسالم گرفته خواهد شد.
ترکمان، همچنین مشاوره های حین ازدواج را برای زوج ها لازم و ضروری دانست و گفت: با توجه به اینکه بیشتر زوج ها، دو سال اول زندگی به علت عدم شناخت از وظایف و کارکردهای زندگی آگاهی نداشته با ناسازگاری مواجه می شوند.
وی، کسب مشاوره های حین ازدواج را از سوی این زوجها برای تعامل مثبت در زندگی و غنی سازی زندگی آنها مهم و تاثیرگذار دانست.
این استاد حوزه روانشناسی، گفت: چنانچه ملاک های پایدار زندگی زناشویی از طریق آموزش، کارگاه های آموزشی، کتاب، نرم افزار و غیره به زوجها ارایه شود بدون شک آنها مهارت های ارتباطی، آموزش مهارت حل مساله، شیوه های صمیمیت، افزایش تعاملات مثبت جنسی و غیره را فرا خواهند گرفت.
وی، به پدیده طلاق در کشور ایران اشاره کرد و افزود: متاسفانه روند سازش طلاق بین زوجها در ایران نزدیک به 50درصد پایینتر از میانگین جهانی است.
ترکمان، یادآور شد: میانگین نرخ سازش طلاق بین زوجها در جهان بین 14تا 16 درصد بوده ولی این نرخ در کشور ایران بین پنج تا هفت درصد است.
وی، عمده علت پایین بودن این نرخ را عدم فرهنگ سازی مناسب در زمینه انجام مشاوره و ضعف مهارت های ارتباطی بین زوج ها عنوان کرد.
این استاد دانشگاه، در خصوص نرخ طلاق در کشور، گفت: بر اساس آمارهای رسمی سال گذشته به ازای هر پنج واقعه ازدواج یک واقعه طلاق ثبت شده که بیشترین رده سنی مردان بین 25تا 29سال و زنان بین 20 تا 24سال بوده است.
ترکمان، با بیان اینکه بیشترین نرخ طلاقها در دو سال اول زندگی زوجها رخ داده گفت: ایران در زمینه نرخ طلاق در سطح متوسط به بالا قرار دارد که بیشترین نوع آن «طلاق تفاهمی» است.
وی، خاطرنشان کرد: بر اساس تحقیق علمی انجام گرفته در سال 90 عمده علت طلاق در این کشور به ترتیب اختلاف سنی زوجها، تفاوت تحصیلی، دخالت های خانوادگی، سوء مصرف مواد مخدر، مشکلات اقتصادی، اختلال روانی واختلاف شخصیتی بین زوج ها بوده است.
پایان پیام/
نظر شما