به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 27 مهر کلیات لایحه الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را در دستور کار داشتند.
علیرضا خسروی نمایندگان اصفهان در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: ما در بودجه دو بحث را همیشه رسیدگی می کنیم 1- زنگ انشا و 2- زنگ حساب بود که عمدتا زنگ انشا پررنگ تر بود و ما در بحث مواد بودجه ای به اصلاح قوانین و مقررات می پرداختیم که وقت مجلس را می گرفت.
وی اظهار کرد: اساسی ترین ایرادی که به این لایحه وارد است این است که مجموعاً قوانین در بخش های مختلف اصلاح می شود که این در صلاحیت کمیسیونهای تخصصی است و نه فقط کمیسیون برنامه و بودجه.
وی تاکید کرد: چرا همه اختیارات کمیسیون تلفیق را به یک کمیسیون خاص دادیم.
خسروی در عین حال این لایحه را مغایر با اصل 75 و سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی دانست و تاکید کرد: در بخش هایی از این لایحه اختیارات واگذاری که با سیاستهای مقام معظم رهبری مخالف است به بخش هایی واگذار شده است.
علی محمد احمدی عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز در موافقت با کلیات این لایحه تاکید کرد: بودجه عملیات مالی کشور در یکسال مالی است و شفافیت و کارایی و برخورداری از عملیاتی بودن لازمه یک بودجه خوب است.
وی گفت: ما هر سال شاهد این هستیم که به جای یک بودجه شفاف هر ساله با وضع قوانین جدید و تکراری قوانین بودجه ای حجیم می شود.
احمدی تاکید کرد: امسال دولت قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی را تقدیم صحن مجلس کرده است و کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون های فرعی نیز ان را مورد بررسی قرار داده اند و با این لایحه تبصره های تکراری که در بودجه های سنواتی وقت کمیسیون تلفیق را می گرفت در لایحه موجود را مورد بررسی قرار می گیرد و در فصل بودجه نیازی به بررسی انها نیست.
احمد توکلی نماینده تهران نیز در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: پیوند هزینه و درآمد غلط است و خلاف بودجه ریزی است و این در این لایحه توسعه یافته است.
وی با بیان اینکه این لایحه اجازه استقرار به دستگاههای دولتی را می دهد گفت: این لایحه یک فاجعه برای اینده کشور است و در واقع نسبت به موادی که با گسترش و محدود کردن سیستماتیک دستگاهها مواجه است نیز پیشنهادی ندارد.
توکلی گفت: ما دنبال پیشرفت عادلانه هستیم و همانگونه که رهبری تصریح کرده اند که هر لایحه باید این موضوع را مورد توجه قرار دهند باید بگوییم که این لایحه نسبت به گسترش عدالت ماده ای ندارد.
وی در عین حال بر این موضوع مجددا تاکید کرد که این لایحه باید به چند لایحه تبدیل شود تا حق نمایندگان ضایع نشود.
حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در موافقت با کلیات این لایحه گفت: اگر این لایحه تصویب شود گرفتاریهایی که در لایحه بودجه های سالیانه است رفع می شود اگر ما بتوانیم قوانینی را که به صورت تبصره است و عمدتا در بودجه می اید دائمی می کنیم این موضوع باعث می شود هر ساله در لایحه بودجه ما فقط وقت و دقتمان را صرف بررسی جداول و ردیف ها کنیم.
حسن کامران نماینده اصفهان در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: قرار بود اقای ابوترابی فرد برای بررسی این لایحه کمیسیون مشترک تشکیل دهد تا از همه کمیسیون ها در ان باشند اما این کمیسیون هوا شد و معلوم هم نیست که چطور شد.
وی گفت: اقای باهنر می گوید در هنگام بررسی این لایحه با همه کمیسیون مشورت شده است این در حالی است که هیچ بحثی با کمیسیون امنیت انجام نشده و در این لایحه حتی یک کلام از بحث بنیه دفاعی کشور نیامده است.
کامران گفت: این لایحه که بین کمیسیون برنامه و بودجه و هیئت رییسه بحث شده است اش شلقلمکار این دو است.
محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان نیز در موافقت با کلیات این لایحه گفت: بررسی لایحه بودجه یک ششم وقت مجلس را به خود اختصاص می دهد و ما عمدتاً در لایحه بررسی بودجه وقتمان را صرف احکام بودجه ای می کنیم یعنی احکامی که به جز بی ثباتی در سیستم اقتصادی کشور چیز دیگری را عاید ما نمی کند.
وی گفت: هر سال در لایحه بودجه ما می بینیم احکامی را برای تعیین خوراک پتروشیمی ها و یا مالیات بر ارزش افزوده مشخص می کنند در کدام لایحه بودجه و در کجای دنیا چنین چیزی را سراغ دارید.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: در حالیکه مخالفان لایحه الحاق موادی به قانون تنظیم مقررات مالی دولت این لایحه را مخالف اصل 44 قانون اساسی دانستند اما موافقان ان این لایحه را برای عدم تکرار تبصره های تکراری لایحه بودجه لازم دانستند.
کد خبر 410493
نظر شما