نمایش درخت و باد، تقابلی میان دنیای مدرنیته و دنیای سنتی

خبرگزاری شبستان: نمایش درخت و باد، کاری از گروه تئاتر آناهیتای سقز به کارگردانی علیرضا اسماعیلی یکی از کارهای پذیرفته شده در بخش آیینی نهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان است که به تقابل میان دنیای مدرنیته و دنیای سنتی پرداخته است.

علیرضا اسماعیلی، کارگردان این نمایش، صبح امروز(27 مهر) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در سنندج، گفت: این نمایش  تقابلی میان دنیای سنت و دنیای مدرنیته است و در این کار شیوه ای از مناسبت های خاص به هر دو صورت مدرن و سنتی نمایش داده می شود.

 

وی، افزود: در این نمایش موارد و مسائلی عام همچون عاشق شدن دو جوان، نیاز به امرار معاش، بافت سلامت خانواده،حفظ اصالت خانواده، به دنیا آمدن نوزاد و پرورش وی در محیط مختلف در چندین اپیزود نشان داده می شود.

 

این هنرمند سقزی، ابراز کرد: همچنین در این نمایش، به آیین فراموش شده مناطق کردنشین به نام «باربو» که مربوط به حدود نیم قرن پیش است پرداخته ام و بسیار مورد استقبال نیز قرار گرفته است.

 

وی، تصریح کرد: آیین سنتی باربو بدین صورت بوده که خانواده ای بر اثر حادثه یا اتفاق ناگواری همانند آتش سوزی اموال خود را از دست داده و بخشی از اموال از دست رفته توسط اقوام و آشنایان در اختیار آنان قرار داده می شد.

 

کارگردان نمایش خیابانی درخت و باد، هدف از اجرای این نمایش را آشنایی مخاطب با آیین ها و مناسبت خاص در هر دو دنیای سنتی و مدرنیته عنوان کرد و افزود: پس از اجرای نمایش مخاطب خود توان قضاوت کردن و انتخاب دنیای مورد نظر را دارد.

 

وی، بیان کرد: تابلویی هم در این نمایش داریم که تابلوی حلبچه است و موضوع به نحوی بیان می شود که گاهی در دنیای مدرن چندین سال تلاش می شود تا سلول بنیادی برای نجات جان یک انسان درست شود در حالیکه همان تکنولوژی در عرض یک دقیقه در حلبچه چندین هزا نفر را براحتی از بین می برد.

 

این کارگردان سقزی، افزود: این نمایش چندین بار در سقز اجرا شده  و با استقبال خوب مردم روبروشده  و در این جشنواره نیز تاکنون استقبال خوبی از آن شده است.

 

اسماعیلی، یادآور شد: برای شرکت در این جشنواره، دو اثر شامل شازده کوچولو در بخش آزاد و درخت و باد در بخش آیینی را به دبیرخانه ارسال کردم که هر دو کار قابلیت پذیرش داشت اما به دلیل اینکه از هر کارگردان یک اثر پذیرفته می شد، نمایش بخش آیینی را تشخیص دادم که در جشنواره به نمایش درآید.

 

وی، با بیان اینکه ما در طول سال در سقز اجراهای خیابانی زیادی داریم و با استقبال خوب مردم نیز روبرو می شود، گفت: سال گذشته گروه تئاتر آناهیتا ۱۶ تولید کار خیابانی داشت و امسال نیز تاکنون ۱۱ تولید و اجرا داشته ایم.

 

در پایان این نمایش نماینده های دنیای سنت و مدرن  در کنار هم می ایستند و بعد چندین شاخه گل در میان تماشاگران توزیع و از آنها خواسته می شود که با اهدای شاخه های گل به هر یک از این دو نماینده، اعلام کنند که از این دو دنیا کدام را بیشتر می پسندند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 410454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha