ميانگين رشد و بهره وري نيروي كار در ايران 1/3 است

خبرگزاري شبستان: وزير تعاون كار و رفاه اجتماعي  ميانگين رشد و بهره وري نيروي كار در ايران را 1/3 درصد اعلام كرد و گفت: براي خروج از بحران بايد نظام مهارت افزايي را تقويت كنيم.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري شبستان علي ربيعي وزير تعاون كار و رفاه اجتماعي در مراسم اختتاميه پانزدهمين مسابقات ملي مهارت كه در سالن 17 شهريور وزارت كار در حال برگزاري است گفت: در كشور با دو مشكل روبه رو هستيم؛ تعدادي بيكار داريم و تعدادي جوان كه بايد بروند سركار كه اين يك سمت ماجراست و از طرفي بيش از 4 ميليون دانشجو در آستانه ورود به بازار كار هستند.

وي ميانگين رشد و بهره وري نيروي كار در ايران را 1/3 درصد اعلام كرد و افزود: با يك تناقض بزرگ مواجه هستيم از طرفي جمعيت خواستار كار داريم كه فاقد مهارت هستند از طرفي سازمان هاي ما در پي ارتقاي توانمندي نيروهاي خود نيستند.

ربيعي با بيان اينكه به توانمندسازي نيروهاي انساني نيازمنديم بيان داشت: فرهنگ توانمندسازي نيروي انساني با نگاه سرمايه گذاري هنوز شكل نگرفته است.

وزير تعاون كار و رفاه اجتماعي ادامه داد: ويژگي هاي بازار كار تغيير كرده و تقاضاي نيروي كار در كشور در حال تغييرات يوده همچنين ذائقه افراد براي انتخاب شغل در حال تغيير است.

وي با بيان اينكه هنوز نظام سياسي و تصميم گيري به اهميت اين كليد نرسيده اذعان داشت: براي خروج از بحران بايد نظام مهارت افزايي را تقويت كنيم.

ربيعي با اشاره به بررسي هاي انجام شده در ميان 600مديركل شركت كشورهاي مختلف خاطرنشان كرد: نتيجه بررسي ها بيانگر آن است كه اين مساله نه تنها در ايران بلكه كشورهاي مشابه ايران يعني كشورهاي تازه صنعتي شده با اين موضوع و فرايند روبه رو هستند.

وزير تعاون كار و رفاه اجتماعي با بيان اينكه اقتصادهاي رو به رشد به مهارت نيروي كار اهميت بسياري مي دهند خاطرنشان كرد: مسابقات براي كل نظام هاي آموزش مهارتي مهم است و مستعدترين افراد براي معرفي به صنايع و تشكيل شبكه نخبگان را شناسايي كنيم.

ربيعي با بيان اينكه افزايش مهارت نيروي كار باعث افزايش بهره وري مي شود اذعان داشت: خلاقيت و نوآوري و امنيت شغلي از ديگر دستاوردهاي مهارت آموزي نيروي انساني است.

وي يادآور شد: با تك تك وزارتخانه ها و ان جي او هايي كه كانون تشكيل مهارت آموزي هستند به دنبال انجام تفاهم نامه هستيم.

ربيعي ادامه داد: اميدواريم بتوانيم شبكه اي از توانمند كردن افراد موجود در بازار كار و افرادي در آستانه ورود به بازار كار پيوست تشكيل دهيم.

وي با اشاره به بررسي ميزان فارغ التحصيلان چند استان كشور اذعان داشت: رابطه ميان نياز به شغل و سيماي اشتغال استان از 4 تا 25 درصد در نوسان بوده است كه اين وضعيت مناسبي براي كشور نخواهد بود.

ربيعي با اشاره به برنامه هاي ارتقا سطح مهارت نيروي انساني بيان كرد: قانون الزام جذب نخبگان مهارتي- ايجاد شبكه هاي ملي نخبگان و استعدادهاي مهارتي در استان ها - نظام اجراي صلاحيت حرفه اي- برگزاري آموزش هاي مهارتي مختص استانها از جمله برنامه ها براي ارتقا سطح مهارتي نيروي انساني است.

وي با بيان اينكه موسسات بزرگ در اجراي پروژه هايشان در مناطق محروم و مرزي از نيروهاي محلي استفاده نمي كنند تصريح كرد: با دستگاه هايي كه پروژه هاي بزرگ دارند تفاهم نامه امضا مي كنيم تا به افراد محلي آموزش دهيم كه بتوانند در شغل هاي مورد تقاضا در اين مناطق به كار گرفته شوند.

ربيعي مهارت افزايي افراد بومي را در محروميت زدايي از مناطق مرزي بسيار مهم دانست و افزود: ساماندهي نيروهاي كار-اجراي طرح تكاپو و افزايش ميزان مهارت افراد بومي و روستايي در ارتقا سطح مناطق محروم و مرزي كمك مي كند.

وزير تعاون كار و رفاه اجتماعي خاطرنشان كرد: اگر كشور رشد و توسعه مي خواهد به صورتي باشد كه بتوانيم با ساير كشورها رقابت كنيم بايد توليدات ما برند داشته باشد و نيروي مهارتي است كه زيرساخت تحول در كشور را ايجاد مي كند.

 

پايان پيام/

 

کد خبر 410387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha