حجت الاسلام والمسلمین مهدی جعفری دولابی، استاد حوزه علمیه ثقلین شرق تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: روش سنتی تربیتی و آموزشی حوزه های علمیه به مراتب بهتر از روش جدید است به طوری که محاسن تدریس و تحصیل سنتی از بین رفته و معایب تدریس و تحصیل جدید جایگزین شده است. وی ادامه داد: توجه به حضور و غیاب طلاب و برگزاری منظم امتحانات مفید است هرچند اثرات آن را تاکنون نمی دانیم.
حجت الاسلام والمسلمین جعفری دولابی با انتقاد از حاکم شدن روحیه مدرک گرایی در میان طلاب اظهار داشت: فرآیند به این شکل درآمده است که طلبه ای که در امتحانات موفق می شود احساس رضایت می کند این در حالی است که در گذشته طلبه اگر در درسی موفق نمی شد یا استادی نیازهای تربیتی و علمی او را اقناع نمی کرد سراغ درس، کتاب و استاد دیگری می رفت.
استاد حوزه خاطرنشان کرد: متاسفانه وابستگی به مدرک و شهریه به آفت طلبگی تبدیل شده است و حوزه های علمیه شبیه دانشگاه شده اند. وی افزود: در گذشته طلبه با استاد بزرگ می شد در حالی که امروزه طلبه تنها به دنبال نمره است هرچند طلابی وجود دارند که در نهایت اخلاق و ادب سراغ اساتید مختلف می روند.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی جعفری با بیان اینکه باید فکری جدی برای حوزه های علمیه اتخاذ شود، گفت: در گذشته مدرک و ملاک نظر استاد بود. وی در پایان گفت: باید طلبه به شکلی تربیت شود که بتواند برای طلاب پایه های پایین تر تدریس نماید.
پایان پیام/
نظر شما