عدم مدیریت واحد و فقر کارشناس متخصص؛ چالش بزرگ پیش روی مساجد

رئیس گروه توسعه و تجهیز فرهنگی مساجد سازمان تبلیغات از فراهم سازی مقدمات تهیه بانک جامع اطلاعات مساجد با همکاری دستگاه های دخیل در امر مساجد خبر داد و از فقر کارشناس متخصص در حوزه مسجد ابراز تاسف کرد.

محمدعلی موظف رستمی، رئیس گروه توسعه و تجهیز فرهنگی مساجد سازمان تبلیغات اسلامی از ایجاد بانک جامع اطلاعات مساجد با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: جلسات متعدد کارشناسی با مسئولیت سازمان اوقاف و امور خیریه و با حضور کارشناسان دستگاه ها و نهادهای فعال در امر مسجد تشکیل و اطلاعات و داده‌هایی را که برای تهیه بانک جامع اطلاعات مساجد مورد نیاز است با توافق کارشناسان تدوین شد و در صورت تأمین بودجه پیش بینی شده برای این اقدام، گام‌های عملی در اجرا و عملیاتی شدن آن برداشته می شود. 

وی افزود: سازمان های متعددی متولی مسجد هستند و غالب آنها به تناسب فعالیت و نیاز خود اطلاعاتی را تهیه کرده اند ولی اطلاعاتی که به صورت جامع و کامل تهیه شده باشد و تمامی حوزه‌های سخت افزاری، نرم افزاری و منابع انسانی مساجد را دارا باشد، موجود نیست که امید است با راه اندازی این بانک جامع این مشکل رفع شود.
موظف رستمی نبود مدیریت واحد در مسجد را از چالش های ثبت اطلاعات در این حوزه دانست و گفت: داشتن اطلاعات مجزای هر دستگاه از مساجد باعث بخشی‌نگری در اطلاعات حوزه مسجد شده و نبود اطلاعات جامع از مساجد هزینه‌های بسیاری را در برداشته است، از این رو جمع آوری بانک جامع اطلاعات از هدر رفت بخشی از هزینه‌هایی که در دستگاه‌های مختلف هزینه می‌شود، جلوگیری می کند و اطلاعات قابل قبول تمام دستگاه‌ها را در اختیار همگان قرار می‌دهد.

رئیس گروه توسعه و تجهیز فرهنگی مساجد سازمان تبلیغات اسلامی، فقر کارشناسان زبده در حوزه مسجد را بزرگترین چالش این حوزه خواند و اذعان کرد: امروز دانش آنقدر گسترده شده که باید در هر حوزه ای از کارشناس متخصص خود استفاده کرد، اما متأسفانه در حوزه مسجد با فقر کارشناس متخصص روبرو هستیم، به عنوان نمونه تعداد کارشناسانی که به صورت تخصصی در حوزه مساجد فعالیت مستمر و فراگیر و متمرکز دارند به اندازه انگشتان دست است و از این بابت با فقر محتواهای برجسته و کاربردی و کمبود داده‌های تخصصی و طرح ها و ایده‌های نوین و به روز شده مواجه هستیم.

این کارشناس حوزه مسجد با اشاره به اینکه در حال حاضر در عصر ارتباطات با اطلاعات زیادی مواجه هستیم و دنیای امروز را فضای مجازی احاطه کرده است، خاطر نشان کرد: در حوزه تخصصی سایبری مسجد آنچنان که شایسته است، متخصص نداریم و عملا در حوزه سایبری خلاء حضور کارشناس مشهود است. اگر چه در سال های اخیر با راه اندازی سایت ها و وبلاگ‌ها و پورتال مساجد تا اندازه ای توانستیم این خلاء را پرکنیم ولی تا رسیدن به شکل ایده آل و مورد نیاز فاصله زیادی است.


14 سازمان و نهاد، متولی مسجد هستند
وی با بیان اینکه بیش از 14 سازمان و نهاد در حوزه مسجد فعالیت می‌کند، ادامه داد: هر نهاد متناسب با سیاست‌های خود در حوزه مسجد فعالیت می‌کند و سازمان تبلیغات اسلامی نیز تعامل مناسبی با این سازمان‌ها دارد.
وی با بیان اینکه به معماری مساجد باید به دید تخصصی نگاه شود، اذعان کرد: معماری مساجد و هنر قدسی که در معماری این مکان مقدس به کار‌ رفته اصیل و اسلامی بوده است، از این رو در معماری مساجد باید یک نگاه تخصصی وجود داشته باشد و معمارانی که در این حوزه فعالیت دارند باید از سطح اطلاعات بالایی برخوردار باشند چرا که معماری مسجد یک معماری عمومی نیست.


آموزش معمار متخصص در حوزه مساجد ضروری است
رئیس گروه توسعه و تجهیز فرهنگی مساجد سازمان تبلیغات اسلامی بر لزوم نگاه جامع محور بر مسجد تأکید کرد و گفت: معمار مسجد در طراحی خود باید از اندیشه های سازمان تبلیغات، اوقاف و کانون فرهنگی مساجد و دیگر سازمان ها و نهادهی دخیل در امر مسجد استفاده کند.

این پژوهشگر در حوزه مسجد پیشنهاد آموزش معمارانی در حوزه تخصصی مساجد را ارائه داد و تصریح کرد: امروز نبود کارشناس زبده و متخصص در حوزه های مختلف مسجد یکی از آسیب های روز در عرصه معماری مسجد به شمار می‌‌آید.
پایان پیام/
 

کد خبر 40994

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha