به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، حجت الاسلام عباسعلي ابراهيمي، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران در نشست مشترك اعضاي دبيرخانه جشنواره روستاهای دوستدار کتاب كه در محل اين اداره كل برگزار شد، اظهار داشت: به منظور گسترش عدالت و توسعه فرهنگی در روستاهای کشور، حمایت از اقدامات انجام شده و پیشنهادهای نو و ابتکاری در حوزه كتاب و كتابخواني و توجه دادن مردم و نهادهای روستایی به اهمیت کتاب، «جشنواره روستاهای دوستدار کتاب» در سطح روستاهای سراسر کشور به صورت رقابتی اجرا می شود.
وي افزود: مجموعه فعالیت های فرهنگی ـ ترویجی مرتبط با کتابخوانی را که با مشارکت مردمی، نهادها و دستگاه های فعال در روستا اجرا شده یا برای اجرا در سال آینده پیش بینی شده است، می تواند در اين جشنواره شركت كند.
حجت الاسلام ابراهيمي عنوان داشت: برنامه ارسالی به اين جشنواره باید شامل مجموعه فعالیت هایی همچون، تأمین فضا و بناهای فرهنگی برای کتابخانه، کتابفروشی؛ انجام فعالیت های فرهنگی ترویجی مانند مسابقه ها، جشنواره ها، نمایشگاه های کتاب و فعالیت های ابتکاری؛برنامه های سال آینده شامل تأمین فضا و بناهای مرتبط، فعالیت های ترویجی ابتکاری و ... باشد.
وي با بيان اينكه در هر استاني مقرر شده تا اين جشنواره به رياست مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران و دبيري مسئول كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد برگزارشود، خاطرنشان شد: همچنين هیأت داوران جشنواره از میان نامزدهای نهایی، 5 روستای برگزیده و 5 روستای قابل تقدیر دوستدار کتاب را انتخاب و معرفی می کنند و در هفته اول اسفند با حضور شخصیت های فرهنگی و سیاسی کشور در تهران از آن روستاها تقدیر به عمل می آورند.
حجت الاسلام ابراهيمي در بخش ديگر سخنانش با اشاره به نقش کانون های فرهنگي و هنري مساجد در روستاها، گفت: در حال حاضر 600 کانون روستایی در سطح روستاهای این استان فعال هستند که انجام کارهای فرهنگی، دینی و قرآنی از جمله فعالیت های این مجموعه است.
وی با اشاره به فعاليت 128كتابخانه عمومي و33 كتابخانه باز در کانون های مساجد روستايي مازندران، اذعان داشت: ایجاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد در روستاها موجب انس نوجوانان و جوانان به معارف اسلامی می شود كه در كنار اين كانون ها ايجاد كتابخانه نيز موجب ارتقاي سطح آگاهي نسل جوان خواهد شد.
حجت الاسلام ابراهيمي به نقش کانون های مساجد در ارتقاء سطح علمی و فرهنگی نوجوانان و جوانان اشاره کرد و گفت: تاسیس کانون های فرهنگی و هنری در جوار مساجد، راهاندازی کتابخانههای مساجد روستایی را نیز در این کانون ها به همراه دارد که از این طریق تمامی اقشار مختلف مردم در مناطق دوردست می توانند نیازهای دینی، علمی و آموزشی خود را برطرف نماید.
وي با بيان اينكه مديركل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري، مديرواحد استاني كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، مديركل نهاد كتابخانه هاي عمومي استان، مسئول واحد فرهنگي-اجتماعي نيروي مقاومت بسيج و مسئول واحد استاني صداو سيماي جمهوري اسلامي ايران ديگر اعضاي اين دبيرخانه در مازندران هستند، تاكيد كرد: اعضاي محترم فرم هاي شركت كنندگان در جشنواره روستاهاي دوستدار كتاب را براساس فرهاي پيوست فراخوان اين جشنواره تكميل شده را تا پايان پایان وقت اداری شنبه 24 آبانماه جاري به دبيرخانه كانون هاي مساجد مازندران تحويل دهند.
حجت الاسلام ابراهيمي با اشاره به اينكه ارسال آثار از سهشنبه 15 مهرماه (روز روستا) آغاز شده و تا پایان وقت اداری شنبه 24 آبانماه (روز کتاب و کتابخوانی) ادامه دارد، خاطرنشان شد: متقاضیان برای دریافت اطلاعات تکمیلی میتوانند با شمارههای 33368470-011و 33358576-011 (دبیرخانههای استاني جشنواره روستاهاي دوستدار كتاب) تماس بگیرند.
پايان پيام/
نظر شما