گردشگری حلال را مورد توجه قرار می دهیم

خبرگزاری شبستان: معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه ما گردشگری حلال و گردشگری با علایق ویژه گروه های مختلف و طبیعت گردی را در فرهنگ گردشگری خود مورد توجه قرار می دهیم، تصریح کرد: امیدواریم گردشگری عاملی برای ادراک جهان، فهم آن و تجربه کردن آن باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور در مراسم افتتاحیه سمپوزیوم بین المللی سازمان ملل متحد برای زمینه سازی گردشگری پایدار اظهار داشت: از اقدامات قابل تحسین سازمان ملل متحد توجه به بحث توسعه پایدار است که انصافا از دهه های گذشته با پیش بینی درست روندها تلاش نمود تا توجهات جهانی را به خطرات زیست محیطی جلب کند.

 

جهانگیری ادامه داد: دیگر نمی توان از محیط همانند گذشته بهره برداری کرد امروزه ماندگاری به عنوان بحثی اساسی در برنامه ریزی های کلان جهانی شناخته می شود.

 

وی با بیان اینکه مفهوم توسعه پایدار مبتنی بر حفظ استانداردها و ارتقای سطح زندگی آیندگان است نسبت به آنچه که تا امروز از آن برخورداریم، خاطرنشان کرد: توسعه ای مدنظر است که حداقل تخریب و حداکثر داوری را به ارمغان آورد و مردم یک کشور در هر جایی که زندگی می کنند احساس رضایت نمایند.

 

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه نگاه سطحی و غیر علمی بخشی نگری محیط زیست را ویران می کند، تاکید کرد: برنامه های توسعه ای باید با تکیه بر ماندگاری منابع اکولوژیکی و بهره وری اقتصادی تنظیم شود.

 

وی با بیان اینکه دستیابی به توسعه پایدار باید از شاخص های اصلی در هر برنامه ریزی کلان و خرد برای دست یابی به پیشرفت باشد، اذعان داشت: تنوع فرهنگی از سرمایه ها و زیبایی های ایران است و ایرانیان در همه جای این سرزمین به خوبی آموخته اند که دوشادوش هم با احترام و افتخار زندگی کنند.

 

جهانگیری ادامه داد: گردشگری پایدار مستلزم ماندگاری محیط زیست است و پایداری محیط زیست نیز منوط به سرمایه گذاری در صنعت گردشگری می باشد.

 

وی گردشگری را فعالیتی ارزآور عنوان کرد و افزود: گردشگری ضمن برخوردار نمودن همه اقشار جامعه از درآمدهای آن، کاهش فاصله طبقاتی، توزیع عادلانه درآمد و همچنین اشتغالزایی را به همراه دارد.

 

وی یادآور شد: پایداری گردشگری مستلزم برنامه ریزی، حفظ تنوع، کاهش مصرف و حمایت از مشارکت جوامع محلی و نظام اقتصاد است و هر نوع برنامه ریزی گردشگری باید بدون به خطر انداختن نسل آینده منجر به ارتقای سطح زندگی جامعه محلی شود.

 

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: در بحث گردشگری معمولا به مولفه های اقتصادی و درآمدزایی آن توجه داریم در حالی که آثار و برکات امنیتی، فرهنگی و اجتماعی گردشگری از مزایای صرف اقتصادی و مالی آن به مراتب بیشتر است.

 

وی ادامه داد: توسعه گردشگری، همبستگی فرهنگی، تحمل پذیری، احترام به سنن بومی و نسبی گرایی را در بین ملت ها افزایش می دهد.

 

وی با بیان اینکه گردشگر به دامن افراط گرایی نمی غلتد و به حقوق دیگران تعدی نمی کند، تصریح کرد: گردشگر فرهنگ جوامع محلی را تکریم می کند، سنن و آداب زندگی را خوار نمی شمارد و به تنوع زیستی احترام می گذارد و تکثر را زیبایی جهان می داند و از مطلق انگاری پرهیز می کند.

 

وی با بیان اینکه چنین ظرفیت های گردشگری برای کشورهای در حال توسعه فرصت بی نظیری است تا به واسطه آن فرهنگ و سنن خود را به جهان عرضه دارند و از ثمرات و فواید اختصاصی آن بهره بگیرند، تاکید کرد: باید بگویم که گردشگری در نفس خود اساسا عامل تبدیل تنازع به جاذبه و منازعه به مفاهمه است و بنیان های فکری و فلسفی نهفته در بطن گردشگری این قابلیت و ظرفیت را دارند از تفاوت ها و تنوع ها جاذبه خلق کنند.

 

جهانگیری با بیان اینکه علاقه مندیم در آینده نه چندان کشورمان به یکی از اولین مقاصد گردشگری در جهان تبدیل شود، تاکید کرد: ایران با تاریخ، تمدن و آداب و رسوم کهن تنوع اقلیمی و اکوتوریستی، تکثر و غنای فرهنگی این قابلیت را دارد.

 

وی اذعان داشت: فرهنگ دارایی ما است و ارزش های ایرانی و اسلامی و هویت تاریخی و تمدنی منبع اصلی فرهنگ ما به حساب می آید و در پرتوی تعالیم اسلام هرگز ایرانیان به همسایگان خود تهاجمی نداشته اند و هرگز برای مهاجمان آرامشی باقی نگذاشته اند.

 

وی ادامه داد: در جمهوری اسلامی ایران با مشارکت ملی همه اقوام ایران زمین گردشگری عاملی برای توسعه پیش بینی شده است زیرا معتقدیم رشد جوامع محلی و تبادل فرهنگی در گروی این امر است.

 

جهانگیری با بیان اینکه مترصد فرصت هایی هستیم که در آن به مبانی توسعه پایدار و الزامات زیست محیطی دنیای اطراف مان توجه بیشتری داشته باشیم، تصریح کرد: ما گردشگری و محیط زیست مکمل و مقوم یکدیگر می دانیم و این سیاست را نشان توسعه یافتگی و ارتقای گردشگری نیز نشان رشد یافتگی جوامع است.

 

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه ما گردشگری حلال و گردشگری با علایق ویژه گروه های مختلف و طبیعت گردی را در فرهنگ گردشگری خود مورد توجه قرار می دهیم، تصریح کرد: امیدواریم گردشگری عاملی برای ادراک جهان، فهم آن و تجربه کردن آن باشد.

 

وی تصریح کرد: با این رویکرد تلاش می کنیم تا در چهارچوب سند چشم انداز 20  ساله و در افق 1404 با استفاده از ظرفیت های فرهنگی، طبیعی، تاریخی، مذهبی و سلامت و بسیج کلیه امکانات و تامین زیرساخت های مورد نیاز و با فراهم کردن بستر قانونی موفق به میزبانی 20 میلیون گردشگر ورودی با حداقل 30 میلیارد دلار درآمد باشیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 409450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha