تولید فیلم های سینمایی و پویانمایی قرآني مورد توجه سينماگران باشد

خبرگزاري شبستان: معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تولید فیلم های سینمایی، مستند و پویانمایی قرآني با سناريوهاي قوي بايد مورد توجه سينماگران باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري درخصوص جايگاه اين معاونت و برنامه هاي پيش رو جهت تحقق منويات مقام معظم رهبری پيرامون توسعه فرهنگ قرآني، اظهار داشت: سال ها فعاليت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي محدود مي شد به برگزاري نمايشگاه هاي قرآني بعد از آن تصميم گرفتند يك مركز ترويج فعاليت هاي قرآني ايجاد بشود در دولت نهم و دهم به ويژه دولت دهم تصميم به ايجاد معاونت قرآني گرفته شد و معاونت حوزه قرآني منصوب شد.

 

وي ادامه داد: هدف اين بود تا دولت در حوزه فعاليت هاي قرآني مستقيم نقش آفريني داشته باشد كه در اين خصوص شوراي انقلاب فرهنگي مصوبات خوبي را به تصويب رساند كه يكي از مهمترين مصوبات كه بيشتر مورد توجه و اجرا قرار گرفت اختصاص نيم درصد بودجه هزينه هاي دستگاه ها، به فعاليت هاي قرآني بوده است و به جزء همان سال اول ديگر پرداخت نشد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی اظهار داشت: پرداخت اين اعتبارات بار اول كه داده شد شوقي در فعالان قرآني ايجاد كرد و البته در سال بعد عدم واريز اعتبار در اين بخش موجب ياس و نااميدي فعالين اين كتاب آسماني را فراهم كرد.

 

وی با اشاره به حمايت‌های صورت گرفته در حوزه قرآن و عترت، بيان داشت: تاكنون دولت ها حمايت‌های ارزشمندي را از فعاليت‌های قرآنی داشته‌اند و در اين مدت تحول نگرشی در نگاه مسئولان نسبت به قرآن به وجود آمد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی با اشاره به رويكرد دولت يازدهم در بخش فعاليت هاي قرآني و اقدامات قرآنی دولت، افزود: اين دولت قصد دارد برنامه هاي قرآني را به بخش خصوصي واگذار كند و براي تحقق اين مهم بايد تقويت موسسات قرآني، مساجد، اماكن مذهبي و هيئت ها در دستور كار باشد تا خودشان فعاليت قرآني انجام دهند.

 

وي با اشاره به فعاليت معاونت هاي سينمايي و هنري در وزارت ارشاد، گفت: اين معاونت ها را با توجه به برگزاري جشنواره هاي مختلف بايد به عرصه فعاليت هاي قرآني سوق دهيم به شيوه اي كه كار علمي دراين خصوص انجام شود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی با بيان اينكه هركاري را نمي توان قرآني و هنري دانست، اظهار داشت: جامعه هنرمندان هر فيلم نامه اي را نمي سازند و به همين جهت در حوزه قرآني توليد اندك است و ما آن سناريو خوب را نداريم كه به تصوير كشيده شود؛ اگر فيلمنامه استاندارد داشته باشيم مي توانيم تصوير كنيم.  

 

تولید فیلم های سینمایی، مستند و پویانمایی قرآني با سناريوهاي قوي مورد توجه سينماگران باشد

وي با تاکید بر تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآنی در حوزه صدا و سيما، افزود: تولید فیلم های سینمایی، مستند و پویانمایی قرآني با سناريوهاي قوي و پرمغز كه توسط كارشناسان اهل فن و قرآن پژو صورت گرفته است بايد مورد توجه سينماگران باشد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی يادآورشد: در حوزه معاونت قرآن و عترت درصدد تدوين سياست هاي كلان جهت ترويج فرهنگ قرآني در جامعه هستيم؛ به كمك خادمان و نخبگان در تعريف نظام هايي جامع براي فراگير شدن فرهنگ قرآني هستيم.

 

سامانه جامع قرآنی در سطح كشور راه اندازي مي شود

وي از راه اندازی سامانه جامع قرآنی در سطح كشور خبر داد و گفت: اين سامانه به جهت حاكميتي بودن موظف به پاسخگويي تمامي نيازهاي فعالين قرآني است و به طور مثال كسي كه حافظ و يا قاري است بايد مشخصات وي در سامانه جامع قرآنی موجود باشد.

 

بزودي انجمن خادمان قرآنی در كشور راه اندازي مي شود

حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی با اشاره به لزوم توجه بیش از پیش به خادمان قرآنی، از راه اندازي انجمن خادمان قرآنی بزودي در كشور با بهره گيري از ظرفيت خادمين و پيشكسوتان اين كتاب آسماني خبر داد.

 

وي از عقد تفاهم نامه با برخي حوزه هاي تخصصي پيرامون توليد آثار قرآني در آينده اي نزديك خبر داد و گفت: اين تفاهم نامه ها براي توليد آثاري به مانند قصه هاي قرآني و... با فيلمنام هاي قوي كمك حال معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد خواهد بود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی، همچنين در بخش ديگر به ساماندهي وضعيت اين معاونت در وزارت ارشاد به عنوان يك مركز فكري و اتاق فكر براي بهره گيري از تفكر و ايده متخصصان فرهنگي، قرآني و هنري براي ارتقاي فعاليت هاي اين حوزه اشاره كرد و افزود: هر هنرمندی که آمادگی تولید فیلم با مضامین قرآنی را داشته باشد، می تواند پیشنهاد خود را به این معاونت ارائه دهد تا پس از کارشناسی، مقدمات كار فراهم شود.

 

وي در پاسخ به پرسش پيرامون چرا با اينكه مسئوليت فعاليت هاي قرآني به فرموده حضرت محمد(صل الله عليه وآله) به عهده مساجد است اما با ايجاد موسسات قرآني در اين حوزه شاهد موازي كاري هستيم، تصريح كرد: من به شخصه اعتقاد دارم که مسجد بدون قرآن معنا ندارد و همانطور كه رسول خدا (صل الله عليه وآله) براي تبليغ قرآن دستور ساخت مسجد را مي داند و جایگاه اصلی قرآن و جلسات قرآن در مسجد بوده است امروز ما نيز بايد با همين نگاه به ترويج فرهنگ قرآني درجامعه بپردازيم.

 

فعالیت‌های قرآنی بايد با هدايت روحانیون در مساجد، صورت گيرد

حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی با بيان اينكه فعالیت‌های قرآنی بايد با هدايت روحانیون در مساجد، صورت گيرد، گفت: بعضا مشاهده مي شود كه برخي هيئت امنا و فعالين مساجد اجازه هيچ فعاليتي بجزء نماز را در مساجد نمي دهند؛ و وظیفه ما این است که این مشکلات را حل و فصل کنیم نه اینکه جایگاه قرآن را از مسجد بیرون ببریم.

 

مهمترين فعاليت مسجد بعد از اقامه نماز فعاليت قرآني است كه بعضا در مساجد اجرا نمي شود

وي با بيان اينكه امروز با توجه به كاركردهاي مختلف مساجد از زمان رسول خدا(صل الله عليه وآله) تا كنون اما برخي از مساجد ما با فعاليت هاي فرهنگي و هنري سنخيتي ندارند و ائمه جماعات و هيئت امنا به سختي پذيراي جوانان و فعاليت هاي فرهنگي در اين پايگاه هاي ديني هستند، اظهار داشت: مهمترين فعاليت مسجد بعد از اقامه نماز فعاليت قرآني است كه بعضا در مساجد اجرا نمي شود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی با اشاره به بازديد شخصي خويش از 5 هزار مسجد در كشور، خاطرنشان کرد: نيمي از مساجد فقط نماز مغرب و عشا، و نيمي هم نماز ظهر و عصر را اقامه مي كنند و فقط همان زمان مسجد باز است و مكاني كه فقط همين زمان كوتاه پذيراي مردم است چطور مي شود فعاليت قرآني و... انجام داد.

 

حل مشكل موازي كاري در نهادهاي همكار جهت انجام فعاليت قرآني نيازمند سياستگذاري است

وي ادامه داد: براي حل مشكل موازي كاري در نهادهاي همكار جهت انجام فعاليت قرآني بايد سياستگذاري شود تا حافظين، قراء و تاليان قرآن كريم دچار تشدد نشوند و به شيوه پسنديده و درخورشان قرآن به اين كتاب آسماني خدمت كنند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی افزود: اگر سياستگذاري كلان را در كشور متمركز كنيم و تحت يك سياست كار كنيم و همديگر را خنثي نكنيم هيچ اشكالي نخواهد داشت كه ارشاد اسلامي، تبليغات اسلامي، اوقاف و امورخيريه و كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد هر كدام به فعاليت قرآني بپردازند بلكه پسنديده است كه در كشور اسلامي همه خادم قرآن باشند.

 

پايان پيام/

 

 

کد خبر 409445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha