به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، امروزه با وجود مشغلههای کاری و مشکلات زندگی، پدر و مادر کمتر وقت میکنند که ارتباطی صمیمی و تنگاتنگ با نوجوان و یا جوان داشته باشند و بیشتر سعی میکنند امکانات رفاهی را برای فرزندان فراهم کرده و در مقابل آن رفتاری عاطفی که باعث دلگرمی فرزندان است را از آنان دریغ میکنند.
امروزه با گذشت زمان فاصله بین خانواده و بستگان بیشتر شده و متاسفانه برخی از نوجوانان سعی میکنند این کمبود را از طریق دوستان هم سن و سال برطرف کرده و خارج از محیط مدرسه و دانشگاه با دوستان ارتباط برقرار میکنند. اما مشکل از آنجا شروع میشود که والدین به دوست یابی فرزندان خود توجهی ندارند و همین امر ممکن است موجب گرایش فرزندان به سمت دوستان ناباب و انواع بزهکاری از جمله مواد مخدر شود که طبق آمار استان گیلان، دومین استان مصرف کننده مواد مخدر در کشور است که باید زنگ خطری برای والدین بی توجه باشد. در این راستا گفتگویی با هادی رحیمی متخصص مغز و اعصاب علوم پزشکی گیلان صورت گرفته است که درزیر میخوانید:
یک نوجوان یا جوان، بزهکار متولد نشده است
این متخصص مغز و اعصاب اظهار کرد: رفتار درست والدین قبل از تولد فرزند در وی تاثیرگذار است و در پیشرفت و یا پس رفت فرزندان در تمامی مراحل زندگی خود را نشان خواهد داد.
دکتر رحیمی به بزهکاری نوجوانان اشاره کرد و گفت: یک نوجوان از بدو تولد بزهکار متولد نشده است بلکه محیط اطراف و خانواده تاثیر به سزایی در شکل گیری این رفتار و آسیب دارد.
وی اذعان کرد: مصرف غذای حلال و ایجاد فضای معنوی در خانواده از نظر علمی ثابت شده است که در ساختار وجودی انسان تاثیر به سزایی دارد.
ریس مرکز آموزش درمانی بیمارستان شفا رشت به رشد افراد در محیطی که پرورش مییابند اشاره و اظهار کرد: رشد افراد در محیطی که پرورش مییابند و در کنارش رسانهها و دوستان میتوانند تاثیر موثری در سعادت و یا بیراهه رفتن در طول مسیر زندگی افراد داشته باشند.
این مقام مسئول به آغوش گرم مادر در روزهای نخست تولد پرداخت و تصریح کرد: آغوش گرم مادر در روزهای اول تولد تاثیر بسزایی در رفتار جوانان و نوجوان دارد ولی متاسفانه برخی از افراد وقتی فرزند متولد شد به دلیل مشغله کاری کودک را در پرورشگاه گذارده و یا به افراد دیگر جهت نگهداری میسپارند.
اولیا رفتار شایسته را در عمل به فرزندان بیاموزند
دکتر رحیمی اذعان کرد: ارتباط صمیمی پدر و مادر با یکدیگر میتواند در رشد و بالندگی کودک در نوجوانی تاثیر مثبتی بگذارد.
وی گفت: نباید اولیاء در منزل فقط به فرزندان نصیحت کنند و بگویند چه کاری بد و چه کاری خوب است و در واقع فقط سخنران باشند وقتی رفتار پدر و مادر عملی خوب و بااحترام باشد تاثیر مثبتی در رفتار و منش جوان به جا خواهد گذاشت.
رحمیی تصریح کرد: اگر پدر و مادر آن کاری که در قانون اخلاق زشت شمرده شده است را در منزل رعایت نکنند ناخودآگاه در فرزندان تاثیر منفی خواهد گذاشت و آن نصیحتها فقط سخنرانی بیش نبوده و تاثیری نخواهد داشت.
کودکان در ثانیه میلیونها اطلاعات را در حافظه ثبت می کنند
این مقام مسئول افزود: از بدو تولد تا سن دو سالگی بیشترین سلول مغزی کودکان شکل میگیرد و در ثانیه میلیونها اطلاعات را ثبت و از محیط اطراف الگو برداری میکنند در این راستا باید والدین مواظب رفتار و گفتار خود باشند و اگر با محبت با یگدیگر برخورد کنند مطمنا آن فرزند در بزرگسالی آنگونه خواهد بود.
وی در ادامه به تغییرات جسمی و روحی نوجوانان در سنین بلوغ اشاره کرد و گفت: در سنین بلوغ وضعیت جسمی و روحی نوجوانان تغییر کرده و باید والدین بدانند که این وضعیت طبیعی است و والدین باید در مقابل پرخاشگری و حرف گوش ندادن و سرکشی کردن فرزند، رفتار آرام، منطقی و عاطفی داشته نه آنکه نوجوان را به حال خود رها کنند و این رفتارخود یک معضل بزرگ برای خانواده محسوب خواهد شد.
دکتر رحیمی به الگوگیری نوجوانان از گروه هماسلان اشاره و اذعان کرد: برخی نوجوانان در این سنین حتی اگر پدر و مادر تحصیل کرده باشند حرف آنها را قبول نمیکنند و با این بهانه که شما برای نسل گذشته هستید به دوستان خود گرایش دارند در این زمینه والدین باید آرام بوده و رفتار دوستانه با فرزندان داشته باشند.
ریس مرکز آموزش درمانی بیمارستان شفاء رشت به افسردگی در طول مسیر زندگی افراد پرداخت و اظهار کرد: ممکن است افراد در سنین نوجوانی یا جوانی، میانسالی و پیری دچار اختلالات ذهنی شده و افسرده شودند.
این متخصص مغز و اعصاب در ادامه گفت: اختلال در خواب و کم اشتهای و پراشتهایی، خلق و خوی ناشایست از جمله علائم افسردگی است و افسردگی در سنین نوجوانی باعث انواع بزهکاری خواهد شد.
وی اذعان کرد: هرعلامتی، افسردگی نیست این رفتارها اگر دو هفته طول کشید نوجوان به افسردگی مبتلا شده است مثلا وقتی دانش آموز نمراتش بین بیست و نوزده بود یک دفعه کاهش یافت در این شرایط نوجوان دچار اختلاتی است که والدین به این امر باید توجه ویژه ای داشته باشند.
این مقام مسئول به بزهکاری اشاره کرد و افزود: بزهکاری یعنی رفتاری که خلاف عرف جامعه و قانون است و از فردی ر که بروز کننده این رفتار باشد، بزهکار گویند.
پایان پیام/
نظر شما