برنامه بلند مدت اردوغان برای اشغال دمشق



هدف نهایی اردوغان، سرکوب کردها و ضربه زدن به سوریه 

خبرگزاری شبستان : فشار مقامات آمریکایی هر روز به اردوغان برای موضع گیری شفاف تر در قبال داعش بیشتر می شود اما وی که از سویی نیم نگاهی به نفت سوریه دارد و از سوی دیگر به دنبال سرکوب کردهای مخالف حکومت مرکزی است، با اتخاذ مواضع دوگانه همچنان به ارزیابی منطقه جهت تأمین حداکثری منافع خویش مشغول است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مجله فارین پالیسی، تردید ترکیه درباره کمک به اهالی عین العرب نشانگر برنامه ریزی بلند مدت آنکارا برای حمله زمینی به سوریه و اشغال دمشق به صورت غیر مستقیم است.

این در حالی است که حکومت ترکیه تاکنون از دخالت در منطقه عین العرب برای مقابله با داعش اجتناب ورزیده و از عبور کردهای ترکیه به کوبانی برای ارائه کمک به کردهای این منطقه و سد کردن راه پیشروی تکفیری ها ممانعت به عمل آورده است.

این مجله به نقل از مسئولین کاخ سفید می افزاید : دولت ترکیه بهانه های واهی را برای عدم مواجهه با داعش مطرح می کند  و به تنهایی ایالات متحده را راهی نبرد با گروهک خلافت اسلامی موسوم به داعش کرده است در عین اینکه واشنگتن نیز فشارهای شدیدی به آنکارا برای مشارکت در نبرد با تروریست های تکفیری وارد می آورد.

سوات کینیکلی اوغلو معاون سابق حزب عدالت و توسعه و نائب رئیس فعلی این تشکل به فرین پالیسی گفت : ترکیه به روشنی نمی داند دیدگاه ایالات متحده راجع به سوریه، عراق، بشار اسد و بویژه داعش چیست و به همین دلیل کشورهای عضو ائتلاف ضد داعش را ترغیب به ضربه زدن و هدف قرار دادن دولت بشار اسد می کند و این امر در سخنرانی اخیر احمد داود اوغلو نخست وزیر ترکیه مورد اشاره قرار گرفت.

این مقام ترک افزود : آنکارا هرگونه مشارکت گروهای کرد مخالف دولت را رد می کند زیرا نگران تکرار تجربه تلخ به قدرت رسیدن و استقلال اقلیم کردستان پس از سقوط صدام حسین دیکتاتور سابق عراق در این کشور است.

اردوغان می کوشد به شیوه های گوناگون از سویی قدرت داعش را در سطح کنونی حفظ کند و از سوی دیگر مخالفان البغدادی سرکرده داعش را در عرصه نگه دارد تا بدین ترتیب کشورهای عضو ائتلاف آمریکا را در وهله اول راضی به مداخله زمینی علیه مواضع داعش کند و در مرحله بعد به نظام سوریه ضربه بزند و نقش کردهای سوری در منطقه را کمرنگ کند.

اردوغان در سخنرانی اخیرش اعلام کرد : تفاوتی میان پ.ک.ک (حزب کارگران کردستان) و گروهک افراطی داعش نیست و این امر به خوبی فرافکنی های ترک ها را درقبال مسائل مهم منطقه ای نشان می دهد.

با این وجود ترکیه شرط  حضور در ائتلاف مبارزه با داعش را تأسیس منطقه خودمختار در مرزهای سوریه اعلام می کند و هدفش عقیم گذاشتن طرح مورد نظر کردها برای تشکیل اقلیم مستقل و فراهم آوردن زمینه تسلط بر منابع نفتی شرق سوریه است و بدش نمی آید خود را از تهدیدات احتمالی ارتش سوریه دور نگه دارد و این امکان را داشته باشد که مخالفان میانه رو را در خاک سوریه تعلیم دهد.

کد خبر 409252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha