خبرگزاری شبستان- خراسان رضوی: عید غدیریک واقعه بزرگ تاریخی در اسلام است که دل ها را متوجه یک امر مهم اعتقادی و اجتماعی و سرنوشت ساز در زندگی کرده است و آن امر مهم ولایت و رهبری جامعه دینی است که از دو جهت حائز اهمیت است، یکی به سبب اصل ضرورت وجود امام و ولی در جامعه اسلامی و دیگری به سبب ویژگی های یک امام و رهبر در جامعه دینی، که جزء ضروریات است.
پیامبر(صلی الله علی وآله) در موضوع غدیر می فرماید:"روز غدير خم، برترين اعياد امت من است، روزى است كه خداى متعال مرا فرمان داد تا برادرم على بن ابى طالب را به عنوان پرچمى هدايتگر براى امتم تعيين كنم كه پس از من به وسيله او راهنمايى شوند، و آن، روزى است كه خداوند در آن روز، دين را كامل ساخت و نعمت را بر امتم به كمال و تمام رساند و اسلام را به عنوان دين، برايشان پسنديد".
خداوند متعال عنايتى فراوان به پیامبر(صلی الله علی وآله) داشت اما خطبه غدير خم یک عنایت علنى و آشكار بود تا زبان ها و نقل هاى راويان پيوسته بر مدار آن بچرخد و حجت آشكار براى حمايت اسلام فردی مثل حضرت امام على(علیه السلام ) معرفی شود.
غدیر معرف ابرمرد تاریخ بشریت است
آیت الله سیدمحمد حسینی قزوینی، عضو هیت علمی دانشگاه بین المللی آل البیت در رابطه با اهمیت غدیر به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد گفت: واقعه غدیر سرآغاز شکل گیری فصل جدیدی از تاریخ است که با معرفی رسمی ولایت علی(علیه السلام) دین الهی کمال یافت و نعمت حق به اتمام رسید و رضایت پروردگار از اسلام راستین پیامبر(صلی الله علی وآله) اعلام شد.
وی با بیان اینکه غدیر معرف ابرمرد تاریخ بشریت است، افزود: غدیر یک واقعه فراموش ناشدنی است چرا که در قالب این حادثه تاریخی مسیر امامت و ولایت به عنوان یک تفکر ولایی و سیاسی مشخص شد.
رییس موسسه تحقیقاتی ولی عصر تصریح کرد: غدیر چشمه جوشان ولایت و ولایت مداری است که به سبب تحقق وعدههای الهی بر زمین و اتمام دین مبین اسلام به عنوان عیداکبر مسلمانان به جهان معرفی می شود.
فلسفه غدیر توحید و حرکت در مسیر ولایت مداری است
حبیب عباسی، کار شناس شبکه جهانی ولایت به خبرگزاری شبستان در مشهد، گفت: در طول قرن ها، رویدادها و وقایع بسیاری در درون تاریخ روی داده اما هیچ کدام به اندازه واقعه غدیر نتوانست در میان تفکرات گوناگون جهانی مطرح شود چرا که این واقعه از جانب خداوند و برای تکامل دین مبین اسلام صورت گرفت.
وی با اشاره به روایتی از پیامبر(صلی الله علی وآله) که فرمود: "اسلام را به عنوان آیین برای شما پسندیدم"، افزود: دین اسلام با واقعه غدیر کامل شد و خداوند نعمت خود را بر بندگان تمام کرد.
کارشناس شبکه جهانی ولایت گفت: از منظر قرآن، رهبر و صاحب اختیار مردم باید فردی باشد که از نظر ایمانی و اخلاقی ممتاز و الگویی برای دیگران باشد که در همین ارتباط خداوند در قرآن کریم می فرماید: "إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِینَ آمَنُواْ الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلاَةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَهُمْ رَاکِعُونَ" این امر نشانگر اهمیت رهبری انسان ها است.
وی افزود: غدیر تنها یک رویداد در دل تاریخ نیست بلکه روزی است که همه مسلمانان باید استوارتر در مسیر ولایت و ولایی بودن حرکت کنند و با بستن پیمان برادری و برابری ارزشهای دینی را به دنیا انتقال دهند.
غدیر حافظ معارف علوی و هدایت الهی است
در ادامه حجت الاسلام علی اکبر فرجام، رییس حوزه علمیه خراسان به خبرگزاری شبستان گفت: مهمترین دستاورد غدیر، تعمیق فرهنگ ولایت پذیری و شناخت هویت دینی است که باید به نسل های آینده انتقال داده شود.
وی با بیان اینکه هر تفکر و مکتبی در صورتی که به اندیشه ها و ارزش های الهی و ولایی متصل باشد ماندگار می شود، افزود: غدیر حافظ معارف علوی و هدایت الهی است.
رییس حوزه علمیه خراسان گفت: واقعه غدیر دریای ولایت مداری است و انسان با پذیرش واقعه غدیر، مسئله ولایت مداری را می پذیرد چرا که این دو مسئله نیاز اصلی انسان است.
در ادامه حجت الاسلام مهدی واعظ موسوی، کار شناس مذهبی به خبرنگار شبستان گفت: روز 18 ذی الحجه و واقعه غدیر خم روز است که پیامبر اسلام علی (علیه السلام) را ولی پس از خود اعلام کرد و این واقعه تاریخ سندی محکم بر حقانیت ولایت و امامت حضرت علی (علیه السلام) است.
وی افزود: اتحاد و وحدت واقعی امت اسلامی در سایه امامت و ولایت تحقق مییابد و در این روز اسلام تثبیت شد چرا که غدیر بشارت دهند به انسان های غافل است تا از مسئله امامت و ولایت دور نشوند.
پایان پیام/
نظر شما