حجت الاسلام محمد داستانپور، استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اهمیت رسوخ باورهای دینی به اعمال و رفتار انسان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: اگر عظمت خدا، در چشممان بزرگ و غیرخدا در چشممان کوچک شود، آنگاه زندگیمان رنگ الهی گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در حج تمتع، درس معرفت به صورت تئوری به انسان ارائه می شود، افزود: این درس از بستن احرام آغاز می شود و با رفتن به عرفات و مشعر و منا پایان می یابد.
حجت الاسلام داستانپور خاطر نشان کرد: این سیر و سلسله اعمال معنوی، 2 خروجی مهم دارد که یکی عرصه امتحانی است که خداوند متعال برپا کرده است و اسم این امتحان را حج نهاده است.
پژوهشگر حوزه علمیه ادامه داد: هدف این است که در عرفات به عرفان برسیم و در مشعر، این عرفان به شعور تبدیل شود و همین تبدیل مهم، خروجی دوم این سیر معنوی است.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه تصریح کرد: اگر این چهار مرحله را به درستی و در حد اعلی طی کردیم، مورد پسند خدای بزرگ خواهد بود.
حجت الاسلام داستانپور در ادامه اظهار داشت: آزمایشگاه حج در کربلا جلوه گر شده است و آغاز کربلا از غدیر خم است و دوست داشتن امیرالمومنین(ع) نعمتی با ارزش و بسیار مهم است که به شیعیان داده شده تا به رستگاری و سعادت ابدی دست یابند.
وی بیان کرد: این محبت نسبت به حضرت علی(ع) باید در اعمال و گفتار ما رسوخ کند تا زندگی ما نیز علوی شود.
حجت الاسلام داستانپور خاطر نشان کرد: کربلا عرصه ای است که برای دل کندن از کودکان لب تشنه احرام می بندند و اگر در زندگیمان همچون صحرای کربلا توانستیم حاجی وار عمل کنیم، از آزمایشگاه حج سرافراز بیرون آمده ایم، چرا که هنگام نواخته شدن شیپور جنگ با هوای نفس و شیطان مرد از نامرد شناخته می شود.
وی افزود: در حج به ظاهر فقط نیت کردن و عوض کردن لباس معمولی با لباس احرام وجود دارد ولی کجا این احرام بستن شجاعت و ازخود گذشتگی می خواهد؟
وی تاکید کرد: جایی که زره برای اندام دو نوجوان دشت کربلا بزرگ است شجاعت و ایمان و گذشت برای رضای خدا پا به میدان می گذارد.
حجت الاسلام داستانپور اظهار داشت:اگر این چهار مرحله را به درستی و در حد اعلی طی کردیم، می توانیم به شیعه بودن واقعی خود امیدوار باشیم.
وی گفت: به شعور رسیدن عرفان یعنی آمیخته شدن دستورات الهی و تبعیت از آنها با گوشت، پوست و خون انسان و در ادامه باید با فکر، اندیشه و عمل حس کنیم زندگی مان الهی شده است.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: ما در این دنیا در رفتار و گفتار باید احرام ببندیم، یعنی اگر امام زمان(عج) حضور داشته باشند از رفتار و گفتارمان خجالت نکشیم.
وی با ابراز تاسف از این ه حرام های الهی برایمان لذت بخش شده است،گفت: مقابله با وسوسه های دنیا، شیطان و شیطان های انسان نما و قربانی کردن شهوت، غضب برای خدا نیاز اساسی بشر امروزی است.
پایان پیام/
نظر شما