مسلم ناصری، سردبیر مجله ماهک و ملیکا در پاسخ به این سوال که کانون های فرهنگی هنری مساجد باید برای شناسایی و پرورش استعدادهای هنری جوانان چه اقداماتی انجام دهند، به خبرنگار شبستان گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان پایگاهی که به فرهنگ و اعتقادات مردم نزدیک است، می تواند نقش بسیار مهمی در تحقق عدالت فرهنگی داشته باشد. برای این مهم باید اداره کنندگان کانون ها فهم فرهنگی بالایی داشته باشند، در غیر این صورت کانون های مساجد به کانون هایی منفعل تبدیل می شود که نه می تواند مخاطب جذب کند و نه تأثیری بگذارد.
ناصری با بیان اینکه متولیان کانون های فرهنگی هنری مساجد باید نگاه بلندنظرانه و فراجناحی داشته باشند، عنوان کرد: با دیدگاه های تنگ نظرانه و بسته نمی توان مخاطب جذب کرد. اداره کنندگان کانون های فرهنگی هنری مساجد برای جذب طیف وسیعی از افراد از خردسال تا بزرگسال باید دید وسیع و همه جانبه نگر داشته باشند در غیر این صورت کانون ها فقط یک عده خاص را جذب می کند.
وی با تاکید بر لزوم اجرا برنامه های متنوع در کانون های مساجد بیان کرد: برای جذب حداکثری افراد به مساجد، کانون ها باید چند فعالیت همزمان و مختلف ورزشی، فرهنگی، هنری و گروهی مثل برگزاری اردو داشته باشند.
سردبیر مجله ماهک و ملیکا در مورد نقش کانون های مساجد را در افزایش میزان مطالعه مردم اظهار داشت: لازم است که در جامعه کتابخانه های کوچک به تعداد زیاد و فعال وجود داشته باشد و مساجد می توانند بخش اعظم خلا کتابخانه را جبران کنند. متاسفانه بسیاری از کتاب های مساجد بسیار قدیمی و به دور از نیاز مخاطب هستند.
ناصری خاطرنشان کرد: کتابخانه های مساجد باید زیر نظر افراد فرهنگی باشند. کتاب های بسیار تخصصی که مورد استفاده عموم نیست، ضرورتی ندارد. مسجد به کتاب های تخصصی نیاز ندارد به کتاب هایی نیاز دارد که با توده مردم ارتباط برقرار کند. باید طوری باشد که کودک، نوجوان و بزرگسال وقتی به مسجد می آیند، بتوانند کتابی برای مطالعه خود انتخاب کنند.
وی با اشاره به اینکه کتابخانه های مساجد باید کتاب های متنوع داشته باشد، تصریح کرد: کتاب ها نباید صرفا مذهبی و برای قشر بزرگسال باشد. کانون ها می توانند با ایجاد تنوع در کتاب های مساجد، کودکان و نوجوانان را جذب مسجد کنند. در شرایطی که لوازم جذاب مثل بازی های رایانه ای، اینترنت، گیم نت ها وجود دارند نباید در رقابت فرهنگی کوتاه آمد. در این شرایط کتابخانه های مساجد ما باید کتابهای تخیلی، فانتزی و علمی هم داشته باشد تا قشر کودک و نوجوان جذب مسجد شوند. وقتی 12 میلیون دانش آموز داریم چرا باید آنها را نادیده گرفت و چرا باید تیراژ کتاب به 500 برسد؟
این نویسنده ادامه داد: متولیان کانون های فرهنگی هنری مساجد نباید از تنوع کتابخانه های مساجد بترسند زیرا ممیزی در کشور ما قوی است. بر این اساس باید کتابخانه های مساجد کتاب های متنوع آموزشی، علمی و داستانی داشته باشد و یک بخش هم به مجلات اختصاص یابد. وقتی دانش آموزان ببیند کتابخانه مسجد کتاب های تست و آموزشی دارد، جذب مساجد می شوند.
سردبیر مجله های ماهک و ملیکا معتقد است، اداره کنندگان کانون های فرهنگی هنری مساجد باید از نظر فرهنگی جایگاه بایسته و شایسته ای داشته باشند و در حقیقت آنها باید علاوه بر دغدغه، تخصص هم داشته باشند زیرا تعهد و تخصص با هم و در کنار هم لازمه رشد است.
وی خاطرنشان کرد: اولین و موثرترین گام برای اجرای تحقق عدالت فرهنگی از سوی کانون های فرهنگی هنری مساجد همدلی بین نویسندگان، روحانیون و متولیان کانون هاست در این صورت دغدغه، تعهد و تخصص با هم در می آمیزد.
ناصری با اشاره به ضرورت مخاطب شناسی متولیان کانون های مساجد اظهار داشت: درد ما این است که مخاطب را نمی شناسیم در نتیجه با نیازها و علایق او آشنا نیستیم و فکر می کنیم نیازهای مخاطب با نیازهای ما یکسان است. مخاطب با ارتباطات گسترده امروزی در حال دگرگونی است و نیازهای زیادی دارد. بر این اساس مخاطب از رهبران فرهنگی، روحانیون و نویسندگان پیشگام تر است، متاسفانه متصدیان فرهنگی نیازهای مخاطبان را دیر درک می کنند.
پایان پیام/
نظر شما