به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، مصطفی دلشاد تهرانی، استاد دانشگاه های تهران، شامگاه (19 مهرماه) در همایش منتخبین خواهر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل در گرامیداشت روز 19 مهرماه سخنرانی ارزشمند مقام معظم انقلاب پیرامون لزوم توجه به نقش و جایگاه کانون های فرهنگی هنری مساجد، اظهار کرد: ایمان به عنوان عامل پیوند انسان با خدا، تقوا به عنوان عامل پیوند انسان با خود و احسان به عنوان عامل پیوند با دیگران برای تکمیل چرخه انسان قرآنی مطرح است.
وی، با اشاره به اینکه طبق آیات قرآن کریم انسان قرآنی سه ضلع دارد که شامل ایمان، تقوا و احسان است، تصریح کرد: هر کس این سه خصوصیات را با هم داشته باشد در جامعه به عنوان انسان قرآنی شناخته می شود.
دلشاد تهرانی، با بیان این مطلب که ایمان در اصل، در دایره امن الهی قرار گرفتن است، خاطر نشان کرد: اگر احساس امنیت در جامعه داشتید و هیچ وجه احساس آزردگی در خیابان و کوچه نداشتید این نشانه های وجود انسان های قرآنی در جامعه است و هر کس بر مدار اهل ایمان باشد امنیت بیشتر خواهد شد.
استاد دانشگاه های تهران، با اعلام اینکه غیبت، دروغ و تهمت از آفات جامعه و انسانی قرآنی است، افزود: اگر امنیت بر اساس ایمان ایجاد شود هیچ حریمی مورد تعرض قرار نمی گیرد و این یک وجه انسان قرآنی است که هر وقت انسان به این امنیت برسد ریشه دغدغه های دنیا و دلهره ها حل خواهد شد.
وی، با اشاره به اینکه تقوا وجه دوم انسان قرآنی است، گفت: تقوا یک جمله عربی است و به معنای سپر و حفاظ است که حضرت علی (علیه السلام) تقوا به عنوان آزادی در جامعه مطرح می کند.
دلشاد تهران، با بیان این مطلب که تقوا حوزه های مختلفی دارد، عنوان کرد: تقوا در حوزه فردی در حصاری است که خود را از نگاه ناسالم، سخن درشت یا دست به کار گناه آلود دور نگاه می دارد و قدمهایش به مکانی که نباید برود کنترل می کند.
استاد دانشگاه های تهران، با اعلام اینکه نیکی در سرشت انسان نهاده شده است، یادآور شد: احسان نوعی تعامل با دوستان و دیگران است که جامعه را در تعادل رفتاری و آگاهی از مشکلات دیگران همدرد می شود.
پایان پیام/
نظر شما