به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر فرحناز پاکدامن، سرپرست گروه معاونت جمعیت و خانواده علوم پزشکی گیلان، امروز(19 مهر) در نشستی به مناسبت روز کودک که در سالن کنفرانس معاونت بهداشت و درمان برگزار شد اظهار کرد: توجه به کودک، در واقع توجه به نیروی انسانی جامعه است.
وی با بیان اینکه مرگ و میر کودکان نسبت به گذشته کاهش یافته است اذعان کرد: در دهه 50 از هر هزار نفر 40 کودک فوت میکرد که اکنون هر هزار کودک 15 کودک فوتی گزارش میشود.
پاکدامن افزود: پیشگیری از مرگ و میر کودکان، رشد فیزیکی کودکان و مراقبت از کودک سالم و ... از جمله اهداف بهداشت و درمان در بخش کودکان است.
وی به کودک سالم اشاره کرد و اذعان داشت: در طرح کودک سالم، کودکان از نظر سلامت مورد برسی قرار میگیرند تا قبل از بروز بیماری، شناسایی وپیشگیری شوند.
پاکدامن تصریح کرد: وضعیت بینایی، واکسن، غربالگری، کم خونی و فقر آهن و ... از جمله مواردی است که بر اساس سن کودک مورد بررسی قرار میگیرند.
وی به طرح مانا در بهداشت درمان پرداخت و اذعان کرد: در این طرح کودک هر مشکلی را که عنوان کند و هر شکایتی و مریضی را که کطرح کند مورد ارزیابی کامل قرار میگیرد.
پاکدامن افزود: بر اساس این دو طرح مرگ و میر در کشور کاهش یافته و بیشتر مرگ و میر کودکان در کشور ناشی از حوادث غیر عمد و ناهنجاریهای مادرزادیی است.
این مقام مسئول به ترویج تغذیه با شیر مادر اشاره کرد و گفت: تمام کودکان تا 6 ماهگی باید از شیر مادر تغذیه کنند و بعداز 6 ماهگی تا 2 سالگی شیر مادر را به همراه کمک غذایی استفاده کنند.
وی گفت: 18 بیمارستان گیلان دارای لوح دوستدار کودک است.
پاکدامن تصریح کرد: در هر شهرستان گیلان جهت مشاوره، پزشک و مشاوری در زمینههای مختلف راهنمایی کودک فعالیت میکنند.
وی یکی دیگر از برنامههای حفظ ارتقاء کودکان را توجه به تکامل کودکان دانست و اظهار کرد: حیطه تکامل کودکان و قبل از اینکه کودک متولد شود مورد توجه بهداشت و درمان قرار دارد.
این مقام مسئول افزود: توجه به سطح فیزیکی و تکامل شناختی و تکامل جسمانی از جمله مواردی است که در تکامل کودکان در بهداشت و درمان مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرد.
پایان پیام/
نظر شما