به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، علی محمد آهنی بیان کرد: برای کاهش آسیب های ناشی از حوادث غیرطبیعی در سال های گذشته خدمات زیربنایی خوبی صورت گرفته و تجهیزات لازم تأمین شده است.
وی ادامه داد: در طول 10 سال گذشته بیش از 45 میلیارد تومان برای امور زیربنایی استان هزینه شده است و با مدیریت منطقی توانسته ایم به رغم آن که در منطقه ای حادثه خیز قرار داریم، بتوانیم با بحران ها مقابله کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین اضافه کرد: به منظور تأمین بخشی از هزینه های ناشی از خشکسالی تاکنون 98 میلیارد تومان پرداخت شده و 48 میلیارد تومان نیز از محل بانک جهانی برای امور زیربنایی هزینه شده که در مجموع 191 میلیارد و 500 میلیون تومان در این زمینه هزینه شده است.
وی تصریح کرد: در سال جاری 3 میلیارد تومان برای آب شرب روستاها و یک میلیارد و 900 میلیون تومان برای بازسازی ناشی از سیل هزینه شده است.
آهنی با اشاره به هفته ایمنی در برابر بالایای طبیعی اظهار کرد: هفته ایمنی در برابر بلایای طبیعی با شعار عزم ملی، تدابیر پیگیرانه و افزایش عمومی ایمنی در برابر بلایای طبیعی از شنبه شروع می شود و در نخستین روز از آن نیروهای امدادی در قزوین رژه خواهند رفت و برخی از تجهیزات خود را به معرض نمایش خواهند گذاشت.
وی افزود: مشابه این اقدام در روزهای بعد در سطح دیگر شهرستان های استان صورت میگیرد؛ همچنین مانوری دور میزی که آموزش نیز در ان لحاظ میشود در این هفته به اجرا در می آید.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین عنوان کرد: آموزش چند تن از کارشناسان ادارات مستقر در استان توسط اساتید اورژانس و هلال احمر از دیگر رویدادهای این هفته است؛ معاون وزیر راه و شهرسازی نیز از متخصصان حوزه مدیریت بحران محسوب می شود که در این هفته با حضور در استانداری قزوین در رابطه با سوانح هوایی به شرکت کنندگان اطلاعاتی مناسب ارائه میکند.
وی خاطر نشان کرد: دیدار با امام جمعه و استاندار قزوین، شرکت فعالان حوزه امداد و نجات، امور فوریت ها و مدیریت بحران با لباس فرم در نماز جمعه و همچنین برخی کارهای تبلیغاتی به منظور شناساندن اهداف این هفته از دیگر برنامههای این هفته است که مشابه آن با حضور فرمانداران و بخشداران در دیگر نقاط استان نیز اجرا می شود.
آهنی گفت: وجود تعداد قابل تأمل گسل در استانی همچون قزوین که از مزیت هایی همچون صنعت، کشاورزی، قرار گرفتن در مسیر تردد مسافران بسیاری از استان های همجوار و مسائلی از این دست برخوردار است سبب می شود حساسیت توجه به مدیریت بحران بالا رود.
وی در ارائه گزارشی از خسارت های وارد آمده به استان توسط بلایای طبیعی گفت: در 15 سال گذشته 141 سیل اتفاق افتاده و خسارتی 250 میلیارد تومانی از خود بر جای گذاشته است و همچنین به تبع این اتفاق 249 نفر فوت شده اند؛ در سطح استان نیز 20 رودخانه داریم که به علت برخورداری از بستری خطرناک خسارت زا هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین عمدهترین دلایل خسارت در اینگونه موارد را تصرف حریم رودخانهها و عوامل انسانی همچون چرای بی رویه و دخل و تصرف در مراتع دانست و افزود: در 15 سال گذشته دو زلزله دارای خسارت های مالی و جانی داشته ایم که یکی از آنها سال 81 در آوج با 226 نفر تلفات و خسارتی بالغ بر 135 میلیارد تومان به امور زیربنایی و همچنین تخریب 15 هزار و 326 واحد مسکونی و تجاری همراه بود.
وی اضافه کرد: زلزله دیگری نیز در سال 83 با خسارتی بالغ بر 547 میلیارد ریال در منطقه الموت اتفاق افتاد که علاوه بر فوت استاندار وقت ان زمان و 9 نفر از همراهان وی، سه نفر از اهالی نیز جان خود را از دست دادند.
آهنی در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه 35 گسل لرزه زا و فعال با طولی بالغ بر 10 کیلومتر و بیشتر در مناطق کوهستانی استان قزوین وجود دارد خاطرنشان کرد: طی 100 سال گذشته 11 زلزله ثبت شده است و تاکنون 400 نقطه در استان که زمینه لرزش دارند شناسایی شده اند.
وی با اشاره به زمینه لرزش در 11 روستا به خصوص روستای ایوانک خواستار توجه ساکنان این مناطق به نکات ایمنی گوشزد شده از جمله عدم آبیاری در مناطق بالادست و چرای بی رویه شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری در پایان میزان خسارت استان قزوین از سرمازدگی را تا پایان شهریور سال جاری، 402 میلیارد تومان عنوان کرد و یادآور شد: 335 میلیارد تومان از سال 87 تاکنون، خشکسالی به استان خسارت وارد آورده است.
پایان پیام/
نظر شما