خاتون عشق؛ مادر امام زمان(ع) در "چهار بانوی تاریخ ساز"

خبرگزاری شبستان: "چهار بانوی تاریخ ساز" به سرگذشت 4 بانوی تاریخ می پردازد: فاطمه بنت اسد، نرجس خاتون؛ مادر امام زمان(ع)، هاجر و رابعه عدویه. بانوانی که هر کدام نقش و تاثیر مهمی در سرنوشت بشر داشته اند.

به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان: کتاب "چهار بانوی تاریخ ساز" به سرگذشت چهار بانوی نمونه تاریخ می پردازد: فاطمه بنت اسد، نرجس خاتون، هاجر و رابعه عدویه. بانوانی که هر کدام نقش و تاثیر مهمی در سرنوشت بشر داشته اند. بانوانی که با گذشت قرن ها، همواره نامشان زنده بوده و بر تارک اندیشه و ایمان انسانی می درخشد.

 فصل اول این کتاب با عنوان "بهشته من"، مروری است بر زندگی و حالات بانوی کعبه، فاطمه بنت اسد(س). او زنی زیباست. نه! او بسی برتر از زیبایی است. او شریان زندگی در لطیف ترین هوای صبگاهی است. فاطمه دختر اسد، همیر ابوطالب و عروس عبدالمطلب بود. آن روزها که او دختری بود بسیار زیبا و هنوز به خانه ی بخت نرفته بود، شبی خواب عجیبی دید. روزی زنی از کاهنان یمن آمده بود در مکه و می خواست به شام برود. کاهنه خواب فاطمه (س) را تعبیر کرد و سالها بعد این خواب به حقیقت پیوست...

"خاتون عشق" عنوان فصل دوم این کتاب است که به داستان زندگی نرجس خاتون مادر گرامی امام زمان(عج) می پردازد. ملیکه، دختر قیصر روم که بعد از اسارت با نام نرجس خاتون خوانده شد، همسر امام حسن عسگری(ع) بود. که این داستان نگاهی اجمالی دارد بر زندگی این بانوی گرامی.

"دامنی از جنس آب"، فصلی دیگر از این کتاب است که مروری دارد بر شخصیت و زندگی بانوی صحرا هاجر، همسر حضرت ابراهیم(ع). هاجر پیش از ازدواج با حضرت ابراهیم(ع) کنیز دربار فرعون بود اما به درخواست ساره همسر اول حضرت ابراهیم(ع) که زنی بود بسیار زیبا اما نازا و ناتوان از مادر بودن، همسرحضرت ابراهیم(ع) شد. که این ازدواج سبب بروز مشکلاتی شد که در این فصل به آن پرداخته شده است.

آخرین فصل این کتاب با عنوان هم "آغوش روشنایی"، زندگی و حالات روحی رابعه عدویه را به تصویر کشیده است. رابعه عدویه متعلق به قرن دوم هجری است و بانویی است که در طول حیات خود صاحب کرامات بوده و بعد از مرگش قبر او زیارتگاه حاجتمندان و پناهگاه مشتاقان و عاشقان می شود. صاحبدلان از او با عنوان شهید عشق الهی یاد می کنند.

تفاوت نثر و شیوه داستان پردازی در هر روایت مشهود است  به این دلیل كه هر روایت، قبلاً كتاب مستقلی بوده و نویسنده، بنا به در خواست خوانندگان، همه را در یك مجلد، گردآورده است.

هدف نویسنده از سر زدن به تاریخ و بیان سرگذشت زنان تاریخ ساز،  تاكید براین حقیقت انكار ناپذیر است كه اگر زنان جامعه ای به درستی تربیت شوند، آن جامعه، "مدینه فاضله" خواهد شد.

شایان ذکر است، "چهار بانوی تاریخ ساز" نوشته زهرا زواریان در 366 صفحه و  نخستین بار در سال 76 ازسوی انتشارات قدیانی اثر روانه بازار نشر شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 408672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha